Molnár Kinga, az alsórákosi

Molnár Kinga, a Kreatív vezető szerkesztője nyolc éve él a 14. kerületben. Az első négy évben a Dózsa György úton lakott, szemben a 7. kerülettel, majd 2010-ben a kertvárosi részbe, a Szuglói körvasút sorhoz költözött, amelynek másik oldala a 15. kerület. Az Én Városom sorozatban elmondja, miért szeret itt lakni.

Molnár Kinga, a Kreatív vezető szerkesztője

Mit szeretsz benne?

Amíg a Dózsa György úton laktam, addig a belváros és a Városliget közelségét szerettem Istvánmezőben. Alsórákos ezzel szemben maga a nyugalom szigete, ahol minden évszakot látok, a kutyák pedig nem a lépcsőházban, vagy a lakásajtót belülről szétszedve, hanem a kerítés mögül ugatnak rám. Bár többet kell utaznom, sosem bánom, mert a villamostól hazavezető ötperces út felér egy kis kirándulással, az összes kertbe benézek, és figyelemmel követem a tavaszt, a nyarat, az őszt és a telet.

Ilyen volt novemberben a közeli játszótér
Ilyen volt novemberben a közeli játszótér

Mit nem szeretsz benne?

Hogy nincsenek „helyek” a lakásunk közelében, egy jó kávéért, ebédért utazni kell.

A Tesco Expressz mellett mindig elmegyek, még ez is lehet szép
A Tesco Expressz mellett mindig elmegyek, még ez is lehet szép

Melyik a kedvenc üzleted?

A csavarbolt az Erzsébet királyné útján. Nem járok túl sűrűn oda, egészen pontosan egyszer voltam csak, de lenyűgöző: kicsi, sötét hely, telis tele dobozokkal, amikben biztosan csavarok vannak és a pult mögül kiszolgáló – augusztusban atlétatrikót viselő – idős bácsi.
De ha az számít, hogy hová térek be rendszeresen szívesen, akkor a szomszédos kerületből, Pestújhelyről a Kolozsvári úti piacon a Hartel üzletház melletti zöldségest említem. Mindig kedvesek, amellett persze, hogy szépek a gyümölcsök és zöldségek. 

Melyik a kedvenc kávézód/éttermed? 

Azért szerencsére ilyen akad, hétköznap reggel útba esik a Mexikói úti végállomás kávézója, a Cafe Memories, amely idén is szerepel az év top tíz kávézói között. Azok a helyek jók, ahol az emberek ismeretlenül is beszédbe elegyednek egymással, mert van egy olyan erős közös élményük, ami miatt már nem is érzik idegennek a másikat. Ez a hely pont ilyen, de persze ehhez a hangulathoz Gábor és Csilla szakértelme és vendégszeretete elengedhetetlen!

Gábor és Csilla - Forrás: Cafe Memories Facebook-oldala
Gábor és Csilla - Forrás: Cafe Memories Facebook-oldala


Kedvenc helyem még a Vagon a Közlekedési Múzeum mellett, legszívesebben koraősszel üldögélek ott barátokkal. 

Igaz, ez a kép a szomszédos Pántlikában készült.

Van olyan kedvenc történeted, ami ehhez a helyhez kapcsolódik?

A két házzal odébb született macskák behálóztak, pedig régen nem voltam macskapárti. Mindig elém szaladnak, üdvözölnek, és persze az ételt sem utasítják vissza. Ja, mert szerintem hozzánk költöztek. (Lehet, hogy a mellettünk lakók is ezt mondják?)

Ez az asztal az övék lett.
Ez az asztal az övék lett.

Hiába próbálkoztam a bazsalikom vetőmaggal
Hiába próbálkoztam a bazsalikom vetőmaggal

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt?

Csak ismételni tudom magam: Alsórákoson mind a négy évszak látható, élvezhető.  

Tavasz
Tavasz

Napos nyár
Napos nyár

Esős nyár csigával
Esős nyár csigával

Őszi levélsöprés előtt macskával
Őszi levélsöprés előtt macskával

Tél (valójában ez 2013 márciusában készült)
Tél (valójában ez 2013 márciusában készült)


Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?

Az Erzsébet királyné útja és a Thököly/Csömöri út között az összes utcát - tavasztól a sárgaleveles őszig. Meg ha havazott.

Ilyet is lehet látni
Ilyet is lehet látni

Egy ideális napod hogyan telik ebben a városrészben?

Ha ideális, akkor nem kell élelmiszer-beszerző útra indulni, az idő kellemes és süt a nap. Például kiülök a kertbe olvasni, vagy elmegyek futni a vasút mentén: az út egyik felén kertes házak, másik felén a zöldekkel eltakart vasút van. Ha még ideálisabb, akkor ilyenkor nyílik az orgona, vagy a hársfa. A kiteregetett ruhákat pedig este szárazon szedem le.

A neve rosszat sugall, pedig jó hely a Körvasút sor
A neve rosszat sugall, pedig jó hely a Körvasút sor

Rózsát is lehet látni futás közben - ott van mögötte a vasút
Rózsát is lehet látni futás közben - ott van mögötte a vasút

Ha nem itt élnél, akkor melyik magyar városban/városrészben élnél szívesen? Miért?

A szomszédos XVI. kerület és a Gellért-hegy tetszik. De ha ezeken a helyeken járok, akkor sem összefacsarodott szívvel térek haza, ebből is látszik, hogy jó helyen élek. 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A MOST Fórum május 30-i eseményén a magyar sportélet szereplőivel tekintjük át, hogyan változott a szabadidő- és élsport a technológia fejlődésével. (X)

A Magyar Instagram Körkép 4.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Az aktuális globális és hazai trendek és érdekességek (fun fact-ek) bemutatása, mindezt az adatvezérelt marketing gondolkodás, az adatvizualizáció eszköztárának demonstrálása mellett.

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

A versenyre nevezhető bármely olyan mozgóképes alkotás, amely 2018.01.01. és 2019. 05.24. között bármilyen online, illetve mobileszköz-alapú felületen került elsődlegesen publikálásra. Nevezési határidő: május 24.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. május 31., 08.30 - 14.00

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

Leendő ügyfeled már nálad van – csak észre kell venned! Az adatvezérelt marketing lehetőségei és kihívásai. Hogyan szerezz új ügyfeleket digitális marketinggel, hogyan tartsd meg a régieket? Weboldal-monitoring, tartalommarketing, email-marketing június 12-én.

Egy laza szakmai délután szuper előadásokkal, influencer best practice-ekkel és borkóstolással! Ráadásul igazi influencereket is kérdezhettek majd!

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.