Gulyás János ideális napja a Hegyvidéken

Gulyás János a 12. kerületi Hegyvidéken 1987 óta lakik kisebb-nagyobb megszakításokkal. Az elmúlt 28 évből körülbelül nyolc év lejön, mivel külföldi egyetemre járt és dolgozott más országban is. Az MEC ügyvezetőjének a jelenlegi a hatodik hegyvidéki otthona. Folytatjuk Az Én Városom sorozatot. 

Gulyás János
Gulyás János

Mit szeretsz a városrészedben?

Szeretem a természet közeliségét, az erdőket, a hegyeket,  a kilátást, azt hogy közel van a “városhoz”, de nyugis, azt, hogy el tudok itt lenni, mint egy kis faluban, azt hogy egy pillanat alatt kiérek az M7-esre, és irány a Balaton. Azt, hogy nem nagyon van dugó arra, amerre járok, hogy jókat lehet a kutyával sétálni, hogy a gyerekeknek van jó suli, ovi, játszó, sportpályák, fagyizó, azt, hogy jó a tömegközlekedés, busz, villamos, fogas és!!! gyermekvasút. Azt hogy lehet az erdőben futni, a kiülős helyeket, a Michelin-csillagos éttermet (na jó, ez elég friss), azt, hogy kb. mindent megtalálok, ami a főzéshez (nekem) kell, a jó hentest, halast, bio piacot.
Úgy alakult, hogy a kerületben van az irodánk is, és azt nagyon szeretem, hogy munkába közlekedni napi 10 perc. Oda-vissza. Brrr de jó!

Mit nem szeretsz benne?

A hülyéket. Az agresszív közlekedőket, az utcán valamiért (bármiért) perlekedőket, a feljelentgető közeli lakókat, mindazokat, akik nem tudnak élni és élni hagyni. Gondolom, ilyenekből mindenhova jut, sőt, lehet, hogy időnként én is így viselkedem mások szerint.

Melyik a kedvenc üzleted? Miért?

Józsi hentes MészárSteakje a Hegyvidék Üzletközpontban. A jó hentes ritka, mint a fehér holló, viszont – egy hétvégenként nem ritkán főző embernek – nagy szüksége van rá. Az csak ráadás, hogy Józsi és kollegái nagy haverok mind az öt gyerekkel. Gazsi volt, hogy beállt a pult mögé segíteni, amíg mi okmányirodáztunk (vagy kormányablakoltunk?) néhány tesóval, hogy mindig jókedvűek, tréfálkoznak, tanácsot adnak, ha kell, megkóstoltatják a sonkát, kolbászt mielőtt az ember megveszi, és legfőképpen, nagyon jó húsok vannak. Ha csak ilyen boltokban kellene vásárolni, tuti, hogy nagyobb örömmel tenném!

MészárSteak
MészárSteak

Melyik a kedvenc kávézód/éttermed?

Üzleti ebédekre most a legjobban a TG Piccolino-t szeretem a MOM Parkban. Családdal az Apor Vilmos téri kínait (Nefrit), illetve a Városmajorban a Fiókát. Klassz és igényes a Villa Bagatell és „neighborhood” olaszban a Da Lello az Alkotás uton – szegény Lello nélkül is – kiemelkedő.

TG Piccolino
TG Piccolino

Da Lello
Da Lello

Van olyan kedvenc történeted, ami ehhez a helyhez kapcsolódik?

Nem egy különleges történet, de friss, mert a múlt hétvégén történt és így emlékszem még rá: Csak 4 gyerek és én voltunk itthon szombaton és a Nefritbe sétáltunk le ebédelni, vittük a legújabb családtagot, Mahlát, az öt hónapos labrador kölyöklányt. Misi fiam, a második legidősebb, aki 17 lesz, azt mondta neki, hogy ha nem viselkedik rendesen, akkor a koreai étterembe megyünk legközelebb, amiben nem lesz neki sok köszönet. Amikor öccsei és húga megértették a viccet, lett nagy aggodalom, hogy biztos-e hogy a kínai konyha kutya tekintetében valóban más, mint a koreai…

Nefrit
Nefrit

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt?

Budapest erdő.

Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?

Elvinném futni a Normafára hajnalban. Ahogy futunk a János-hegyi kilátó felé, elhagyva a Budai Sport Hotelt, a jobb kezünknél egyszer csak kilátni a fák közül a városra. Tiszta időben Pesten át a Gödöllői-dombságig. Ez egy kicsi katarzis.

Egy ideális napod hogyan telik ebben a városrészben?

Elmegyek kutyát sétáltatni / futni hattól hétig, elindítom / elviszem a gyerekeket suliba, közben veszek péksüteményeket a Villa Bagatelle pékségében. Krisztával, a feleségemmel megreggelizünk a teraszon a napsütésben. Begurulok bringával a dolgozóba. Üzletileg ebédelek valaki rettentő fontos emberrel a három-négy menő hely valamelyikében, mondjuk a Tantiban. Az irodából csak felsétálok a tavaszi kék ég alatt. Munka után összeszedem a TF-en szertornázó Gazsit és vívó Gergőt, és velük együtt bevásárolunk és főzünk a többieknek egy gyors vacsit, akik mind előkerülnek nyolcra. Mivel ideális nap, nem kell mérgeskedni senkivel, hogy gyakoroljon zongorát, fuvolát, gitárt, dobot, maguktól megírják a házit, enni adnak a „maskának”, megsétáltatják a „kutyt”, maguktól megterítenek a teraszon. Szóval, az ideális nap egy falusi idill a városban. Mit csináljak, öregszem…

Villa Bagatelle
Villa Bagatelle

Ha nem itt élnél, akkor melyik magyar városban/városrészben élnél szívesen? Miért?

Vöröstón, egy kis faluban a Balaton-felvidéken. Szerencsére, van is ott házunk és a telet leszámítva, ott is élünk heti 2 napot…

havonta jelentkező Az Én Városom cikksorozatunkat a Metropol támogatja. 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.