hirdetés
hirdetés
hirdetés

Miért pont a digitális videó? – kérdezi az IAB

És mitől jó egy videós reklám? Mi a helyzet a html5-tel? Az IAB Hungary folytatja az 1/1 digitális fogalmakat feltáró projektjét és most a digitális videó témaköréhez várják a szakma válaszait a Kreatív támogatásával.

hirdetés

Mint azt Sólyom Balázs, a UPC digitális vezetője, az IAB elnökségi tagja megfogalmazta: „Sokszor találkozunk azzal hirdetések vásárlása, értékesítése közben, hogy pontosítani kell magunk vagy az ügyfeleink irányába: a választott eszköz milyen típusú megoldás és milyen célokra alkalmas, miért érdemes használni. A marketing gyakorlatában egyes eszközökhöz inkább a márkaépítést kapcsoljuk, míg másokhoz az értékesítés-támogatást, de általában egy-egy választott eszköz esetében nem merül fel kérdésként, hogy mi is az, minek tekintsük.”

Sólyomék szerint az elmúlt néhány évben egyre többen kínálnak/választanak olyan digitális videómegoldásokat ahol ez a meghatározás messze nem egyértelmű. Az egyes szolgáltatók eltérő keretekkel, feltételekkel és rendszerekben futtatnak mozgó vizuális anyagokat - de vajon ettől már videó is az az adott reklám? Az hogy a Youtube-on vagy egyéb videós platformon egy preroll-hirdetés videó kategóriába sorolandó, szerintük nem kérdés. De vajon, amikor a klasszikus bannerek között tűnik fel egy olyan megoldás, ami videót is tartalmaz, azt hova tennétek?

De talán nem is a helyrajzi kérdés az érdekes igazán ilyen esetekben sokkal inkább a miért – vélik a szakmai szövetségnél. Hiszen napjainkban már html5 bannerek remek animációs lehetőséggel kecsegtetnek, mégis nagyon sok esetben futhatunk bele híroldalak böngészése közben is izgő-mozgó, hanggal vagy anélkül induló megoldásokba. Hirdetőként az ilyen eszközök többletköltséget jelentenek. Nem csak produkciós, hanem kiszolgálási szempontjából is, de vajon fogyasztói oldalról vizsgálva ugyan ezt a témát, többet kap a hirdetésünkkel találkozó?

Segíts kitölteni a legfrissebb 1/1 kérdőívet, hogy közös válaszokat fogalmazhasson meg a szakma. A válaszokat március 22-ig várják.

A kérdőív itt érhető el!

A korábbi eredmények a kapcsolódó cikkek között!

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A Pont Itt magazin tematikus online különszámában külföldi jó példákból, a vírushelyzetre adott kreatív megoldásokból is szemezgetnek, ingyenesen letölthető!

Olyan kültérre tervezett alkotásokat várnak, amelyek szabadon, de reflektálnak az elmúlt hónapok helyzetére.

A gála augusztus 30-án, 20 órakor indul a New York-i Barclays Centerben.

A Topo Chico Hard Seltzerrel erősít az üdítőgyártó.

A Facebookot és a Google-t pedig fel kell darabolni, különben egyre nagyobb lesz a hatalmuk.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk augusztus 6-án online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdeti lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés
hirdetés