hirdetés
hirdetés
hirdetés

Miért pont a digitális videó? – kérdezi az IAB

És mitől jó egy videós reklám? Mi a helyzet a html5-tel? Az IAB Hungary folytatja az 1/1 digitális fogalmakat feltáró projektjét és most a digitális videó témaköréhez várják a szakma válaszait a Kreatív támogatásával.

hirdetés

Mint azt Sólyom Balázs, a UPC digitális vezetője, az IAB elnökségi tagja megfogalmazta: „Sokszor találkozunk azzal hirdetések vásárlása, értékesítése közben, hogy pontosítani kell magunk vagy az ügyfeleink irányába: a választott eszköz milyen típusú megoldás és milyen célokra alkalmas, miért érdemes használni. A marketing gyakorlatában egyes eszközökhöz inkább a márkaépítést kapcsoljuk, míg másokhoz az értékesítés-támogatást, de általában egy-egy választott eszköz esetében nem merül fel kérdésként, hogy mi is az, minek tekintsük.”

Sólyomék szerint az elmúlt néhány évben egyre többen kínálnak/választanak olyan digitális videómegoldásokat ahol ez a meghatározás messze nem egyértelmű. Az egyes szolgáltatók eltérő keretekkel, feltételekkel és rendszerekben futtatnak mozgó vizuális anyagokat - de vajon ettől már videó is az az adott reklám? Az hogy a Youtube-on vagy egyéb videós platformon egy preroll-hirdetés videó kategóriába sorolandó, szerintük nem kérdés. De vajon, amikor a klasszikus bannerek között tűnik fel egy olyan megoldás, ami videót is tartalmaz, azt hova tennétek?

De talán nem is a helyrajzi kérdés az érdekes igazán ilyen esetekben sokkal inkább a miért – vélik a szakmai szövetségnél. Hiszen napjainkban már html5 bannerek remek animációs lehetőséggel kecsegtetnek, mégis nagyon sok esetben futhatunk bele híroldalak böngészése közben is izgő-mozgó, hanggal vagy anélkül induló megoldásokba. Hirdetőként az ilyen eszközök többletköltséget jelentenek. Nem csak produkciós, hanem kiszolgálási szempontjából is, de vajon fogyasztói oldalról vizsgálva ugyan ezt a témát, többet kap a hirdetésünkkel találkozó?

Segíts kitölteni a legfrissebb 1/1 kérdőívet, hogy közös válaszokat fogalmazhasson meg a szakma. A válaszokat március 22-ig várják.

A kérdőív itt érhető el!

A korábbi eredmények a kapcsolódó cikkek között!

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Az Álarcos énekes indulása hamarosan várható.

A fiatalok hat kategóriában versenyezhetnek.

Angela Merkel és Hillary Clinton is a családon belüli erőszak áldozatává vált a képek szerint.

A Table Budapestben tartották az összejövetelt január 16-án.

25 kiválasztott festményt helyeztek ki busz- és villamosmegállókban lévő citylightokra.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés