Miért jó a Wekerlén élni?

Születése óta, azaz 41 éve lakik - kisebb-nagyobb megszakításokkal - a Wekerle-telepen Horváth János, a Magna Global Hungary ügyvezető igazgatója. Az emlékek mellett a kertvárosi hangulatot, a nyugalmat és a műemlék épületeket szereti a leginkább a környéken.

Horváth János és kutyája Marvin

Mit szeretsz ebben a városrészben?

Az emlékeken kívül talán azt, hogy noha közel van a belvároshoz, közben olyan, mintha egy faluban élnék. Rendkívül nyugodt és csendes. Azt hiszem a zöldövezetek közül talán csak Zugló van közelebb a centrumhoz, mint a Wekerle.

Mit nem?

Mostanában nagy a dugó az Üllői úton és nem érek be 10 perc alatt a munkahelyemre. Jelenleg 18 percre van szükségem. A viccet félretéve jelenleg egy kicsit aggasztanak az Illatos úti vegyi üzemmel kapcsolatos hírek. Légvonalban talán 4 km-re lakom a helyszíntől. Nem is értem, hogy ez miért csak 2015-ben kapott nyilvánosságot.

Melyik a kedvenc üzleted?

Az utcánkban a sarkon van egy virágbolt. Nagyon kedvelem több okból is. A kispesti viszonyokhoz képest üdítő színfolt a borválasztéka, ami egy virágbolttól minimum meglepő. Nagyon kedves a tulajdonos, illetve egyszer a kutyám elkóborolt a nyitott kapun keresztül és mire észrevettük már eltűnt. Kerestük mindenhol, de nem találtuk. Autóval jártam az utcákat hátha meglátom valahol, mikor a virágüzlet tulajdonosa integetett, hogy álljak meg. Meglátta a kutyát, felismerte, hogy a miénk és befogadta. Ott várt az üzletben a virágok között. Egyébként egy nagyon jámbor fehér bullterrierről van szó és örülök, hogy nem az előítéletek alapján döntött a tulajdonos.

Melyik a kedvenc kávézód/éttermed?

A furcsa az, hogy Kispesten nem igazán van kedvenc éttermem. Nem vagyunk jól ellátva ebben a tekintetben. Talán a Nótafa Vendéglőt emelném ki, ahová ritkán elmegyek. Nem is tudom hány éve van meg, de én úgy 30-35 évvel ezelőtt voltam ott először. Az az érdekes, hogy az akkori felszolgálók egy része szerintem már tulajdonosokként ma is ott van.

Van olyan kedvenc történeted, ami ehhez a városrészhez kapcsolódik?

Egyértelműen a kutyánk megtalálása és a virágbolt története jut eszembe.

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt?

Élhető kertváros, nem az agglomerációban

Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?

Tennék a barátommal és Marvin kutyával egy sétát Wekerlén. Mivel az egész műemlék és javarészt a múlt század elején épült van egy olyan hangulata, amit szerintem Budapest más részei nem adnak vissza.

Hogyan telik egy ideális napod a városrészben?

Mivel két kicsi gyermek édesapja vagyok, ezért az időbeosztásomat mostanában ők határozzák meg. Viszonylag korán kelek a teraszon iszom egy kávét, elmegyek a kutyával a boltba bevásárolni. Utána kimegyek a kispesti piacra. Ebédet készítek és a délutánt a gyerekkel töltjük sétával, játszóterezéssel, esetleg a barátaimmal is találkozom. Mióta megvannak a gyerekek sokkal több időt töltünk itthon a párommal.

Ha nem itt élnél, akkor hol? 

Sokfelé el tudnám képzelni az életemet függően az aktuális életszakaszomtól. Az biztos, hogy a nyugdíjas éveimet szívesen tölteném el a tenger mellett mondjuk Andalúziában.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

GYÓGYKOMM március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók