Miért jó a Wekerlén élni?

Születése óta, azaz 41 éve lakik - kisebb-nagyobb megszakításokkal - a Wekerle-telepen Horváth János, a Magna Global Hungary ügyvezető igazgatója. Az emlékek mellett a kertvárosi hangulatot, a nyugalmat és a műemlék épületeket szereti a leginkább a környéken.

Horváth János és kutyája Marvin

Mit szeretsz ebben a városrészben?

Az emlékeken kívül talán azt, hogy noha közel van a belvároshoz, közben olyan, mintha egy faluban élnék. Rendkívül nyugodt és csendes. Azt hiszem a zöldövezetek közül talán csak Zugló van közelebb a centrumhoz, mint a Wekerle.

Mit nem?

Mostanában nagy a dugó az Üllői úton és nem érek be 10 perc alatt a munkahelyemre. Jelenleg 18 percre van szükségem. A viccet félretéve jelenleg egy kicsit aggasztanak az Illatos úti vegyi üzemmel kapcsolatos hírek. Légvonalban talán 4 km-re lakom a helyszíntől. Nem is értem, hogy ez miért csak 2015-ben kapott nyilvánosságot.

Melyik a kedvenc üzleted?

Az utcánkban a sarkon van egy virágbolt. Nagyon kedvelem több okból is. A kispesti viszonyokhoz képest üdítő színfolt a borválasztéka, ami egy virágbolttól minimum meglepő. Nagyon kedves a tulajdonos, illetve egyszer a kutyám elkóborolt a nyitott kapun keresztül és mire észrevettük már eltűnt. Kerestük mindenhol, de nem találtuk. Autóval jártam az utcákat hátha meglátom valahol, mikor a virágüzlet tulajdonosa integetett, hogy álljak meg. Meglátta a kutyát, felismerte, hogy a miénk és befogadta. Ott várt az üzletben a virágok között. Egyébként egy nagyon jámbor fehér bullterrierről van szó és örülök, hogy nem az előítéletek alapján döntött a tulajdonos.

Melyik a kedvenc kávézód/éttermed?

A furcsa az, hogy Kispesten nem igazán van kedvenc éttermem. Nem vagyunk jól ellátva ebben a tekintetben. Talán a Nótafa Vendéglőt emelném ki, ahová ritkán elmegyek. Nem is tudom hány éve van meg, de én úgy 30-35 évvel ezelőtt voltam ott először. Az az érdekes, hogy az akkori felszolgálók egy része szerintem már tulajdonosokként ma is ott van.

Van olyan kedvenc történeted, ami ehhez a városrészhez kapcsolódik?

Egyértelműen a kutyánk megtalálása és a virágbolt története jut eszembe.

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt?

Élhető kertváros, nem az agglomerációban

Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?

Tennék a barátommal és Marvin kutyával egy sétát Wekerlén. Mivel az egész műemlék és javarészt a múlt század elején épült van egy olyan hangulata, amit szerintem Budapest más részei nem adnak vissza.

Hogyan telik egy ideális napod a városrészben?

Mivel két kicsi gyermek édesapja vagyok, ezért az időbeosztásomat mostanában ők határozzák meg. Viszonylag korán kelek a teraszon iszom egy kávét, elmegyek a kutyával a boltba bevásárolni. Utána kimegyek a kispesti piacra. Ebédet készítek és a délutánt a gyerekkel töltjük sétával, játszóterezéssel, esetleg a barátaimmal is találkozom. Mióta megvannak a gyerekek sokkal több időt töltünk itthon a párommal.

Ha nem itt élnél, akkor hol? 

Sokfelé el tudnám képzelni az életemet függően az aktuális életszakaszomtól. Az biztos, hogy a nyugdíjas éveimet szívesen tölteném el a tenger mellett mondjuk Andalúziában.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.