Miért jó a Wekerlén élni?

Születése óta, azaz 41 éve lakik - kisebb-nagyobb megszakításokkal - a Wekerle-telepen Horváth János, a Magna Global Hungary ügyvezető igazgatója. Az emlékek mellett a kertvárosi hangulatot, a nyugalmat és a műemlék épületeket szereti a leginkább a környéken.

Horváth János és kutyája Marvin

Mit szeretsz ebben a városrészben?

Az emlékeken kívül talán azt, hogy noha közel van a belvároshoz, közben olyan, mintha egy faluban élnék. Rendkívül nyugodt és csendes. Azt hiszem a zöldövezetek közül talán csak Zugló van közelebb a centrumhoz, mint a Wekerle.

Mit nem?

Mostanában nagy a dugó az Üllői úton és nem érek be 10 perc alatt a munkahelyemre. Jelenleg 18 percre van szükségem. A viccet félretéve jelenleg egy kicsit aggasztanak az Illatos úti vegyi üzemmel kapcsolatos hírek. Légvonalban talán 4 km-re lakom a helyszíntől. Nem is értem, hogy ez miért csak 2015-ben kapott nyilvánosságot.

Melyik a kedvenc üzleted?

Az utcánkban a sarkon van egy virágbolt. Nagyon kedvelem több okból is. A kispesti viszonyokhoz képest üdítő színfolt a borválasztéka, ami egy virágbolttól minimum meglepő. Nagyon kedves a tulajdonos, illetve egyszer a kutyám elkóborolt a nyitott kapun keresztül és mire észrevettük már eltűnt. Kerestük mindenhol, de nem találtuk. Autóval jártam az utcákat hátha meglátom valahol, mikor a virágüzlet tulajdonosa integetett, hogy álljak meg. Meglátta a kutyát, felismerte, hogy a miénk és befogadta. Ott várt az üzletben a virágok között. Egyébként egy nagyon jámbor fehér bullterrierről van szó és örülök, hogy nem az előítéletek alapján döntött a tulajdonos.

Melyik a kedvenc kávézód/éttermed?

A furcsa az, hogy Kispesten nem igazán van kedvenc éttermem. Nem vagyunk jól ellátva ebben a tekintetben. Talán a Nótafa Vendéglőt emelném ki, ahová ritkán elmegyek. Nem is tudom hány éve van meg, de én úgy 30-35 évvel ezelőtt voltam ott először. Az az érdekes, hogy az akkori felszolgálók egy része szerintem már tulajdonosokként ma is ott van.

Van olyan kedvenc történeted, ami ehhez a városrészhez kapcsolódik?

Egyértelműen a kutyánk megtalálása és a virágbolt története jut eszembe.

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt?

Élhető kertváros, nem az agglomerációban

Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?

Tennék a barátommal és Marvin kutyával egy sétát Wekerlén. Mivel az egész műemlék és javarészt a múlt század elején épült van egy olyan hangulata, amit szerintem Budapest más részei nem adnak vissza.

Hogyan telik egy ideális napod a városrészben?

Mivel két kicsi gyermek édesapja vagyok, ezért az időbeosztásomat mostanában ők határozzák meg. Viszonylag korán kelek a teraszon iszom egy kávét, elmegyek a kutyával a boltba bevásárolni. Utána kimegyek a kispesti piacra. Ebédet készítek és a délutánt a gyerekkel töltjük sétával, játszóterezéssel, esetleg a barátaimmal is találkozom. Mióta megvannak a gyerekek sokkal több időt töltünk itthon a párommal.

Ha nem itt élnél, akkor hol? 

Sokfelé el tudnám képzelni az életemet függően az aktuális életszakaszomtól. Az biztos, hogy a nyugdíjas éveimet szívesen tölteném el a tenger mellett mondjuk Andalúziában.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Hipnózis sem maradt érintetlenül a napról napra egyre inkább feje tetejére álló 2020-ban, egy dologból azonban nem engedünk - a díjakat idén is átadjuk Magyarország legrégebbi reklámversenyén.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!