hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megtörtént a hatalomátvétel a TV2 anyacégében

Tima János, Alcsútdoboz polgármestere, több Mészáros-közeli cég vezetője lett a Magyar Broadcasting Co. vezérigazgatója, Vajna emberei távoztak.

hirdetés

A TV2 Média Csoport Kft-t tulajdonló, a januárban elhunyt Andy Vajna által alapított Magyar Broadcasting Companynél (MBC) megtörtént a teljes hatalomtvétel: Mészáros Lőrinc-közeli ember, Tima János lett a cég vezérigazgatója, míg Vajna két embere, Tremmel Zoltán és Kovács Andrea lemondtak igazgatósági tagságukról – írja a G7. Tremmel az MBC alapítása, Kovács Andrea Vajna halála óta vett részt a cég irányításában. A változások egyelőre a cégbíróság jóváhagyására várnak.

Tima János (forrás: Cigpannonia.hu)
Tima János (forrás: Cigpannonia.hu)

A G7 szerint a csere azért is érdekes, mert az elmúlt hónapokban egy igazgatósági rendszer felállításába öltek rengeteg energiát, amely lehetővé tette volna, hogy mind Tima, mind Tremmel és Kovács is szerepet kapjon a cégvezetésben. Timát, aki egyébként Alcsútdoboz polgármestere, és több, Mészároshoz köthető cégben tölt be vezetői vagy felügyelőbizottsági szerepet, áprilisban nevezték ki vezérigazgató-helyettessé, a cégadatok szerint pedig sem a vezérigazgató, sem a cégvezető nem írhatott alá semmit nélküle.

A cégbíróság azonban megtorpedózta a működési modellt, és azt szerették volna, ha legalább egyvalakinek önálló aláírási jogköre van a cégnél. Májusban végül az MBC létrehozott egy igazgatóságot a három vezetővel, de alig egy hónap múlva Tremmel és Kovács lemondott tisztségéről, Tima pedig vezérigazgatóvá lépett elő. Ahogy a cégiratokban fogalmaztak: „az igazgatóság ügyvezető szervként való működése megszűnt”.

Elköltözött az MBC

Ezzel egy időben az MBC elköltözött abból az irodaházból, ahol Vajna cégei voltak bejegyezve, az új székhely a Ferenc körúton van, ahol a TV2 vevőjének (egy bizonyos BusinessHelp Kft-nek) egyéb érdekeltségei is székelnek – írja a G7. Ugyanitt található a szintén Mészáros-körbe sorolható Vida József (Takarékbank-vezér) vagyonkezelő cégének, az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. is, amely időközben hivatalosan is bejelentkezett a TV2-ért – emlékeztet a lap, amely áprilisban már cikkezett arról, hogy „a TV2 Csoportot működtető vállalatot valójában már 2016-ban eladták, ám a vevő nem vette nevére a céget, a közel 20 milliárd forintot csak előlegként tette le”.

 

(forrás: Kreatív Online, G7)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Transzneműek és férfiak is megmutatják, hogyan kell elvégezni otthon a mellek vizsgálatát.

A lovasi Resident Art Gartenben kiállítások, koncertek és filmvetítések várják a művészetek rajongóit.

A sörmárka ezzel az 51-es körzetet megrohamozó tömegre reagált.

Egy mesékkel tarkított útikalauz érdemelte ki a New Talent kategória díját.

A Trafó vagy a Müpa kommunikációs szakemberei ítélik majd meg a pályázatokat.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nyári ráadás! Végleges nevezési határidő: július 31.

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés
hirdetés