hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mégsem veszi meg a Lánchíd frekvenciáit a Katolikus Rádió

A Lánchíd Rádió lehetséges új tulajdonosai között a Katolikus Rádió neve is felbukkant, de a rádió vezérigazgató-helyettese cáfolta az értesüléseket.

hirdetés

Ahogy a hét elején mi is beszámoltunk róla, befejezi működését a Lánchíd Rádió, amely Budapest mellet 11 vidéki városban rendelkezik helyi rádiós frekvenciával. Bár a szerkesztőség tagjait elbocsátották, és új műsorok már nem készülnek, zenét még sugároz a rádió, mivel a cég nem némíthatja el önkényesen a rádióját, a frekvenciaszerződés lejárta előtt csak a Médiatanáccsal való közös megegyezéssel történő szerződésbontással kapcsolhatják le teljesen az adót, vagy akkor, ha a Médiatanács súlyos jogsértés miatt maga bontaná fel a szerződést.

A 24.hu cikke szerint találgatások indultak azzal kapcsolatban, hogy a Lánchíd Rádiót azért sem kapcsolták le, mert a háttérből Simicska Lajos nem szeretné, hogy az NMHH Médiatanácsa addig is hasznosítani tudja az adót, és így esetlegesen átjátsszák azt kormányközeli tulajdonosoknak. A cikk értesülései szerint rádiós berkekben felmerült, hogy a frekvenciákat inkább értékesítené Simicska - ennek kapcsán emlegetik a Katolikus Rádiót, mint lehetéséges vevőt.

Ebben azért is lehetne ráció, mivel - bár a Katolikus Rádió jó országos lefedettséggel, váci, pécsi, orosházi, székesfehérvári, veszprémi, zalaegerszegi, kaposvári, kalocsai, komlói, budapesti, szombathelyi, soproni frekvenciával is rendelkezik - a katolikus egyház feje, Ferenc Pápa kritizálta a menekültellenes retorikájú kormányokat, így a Katolikus Rádió is kegyvesztetté válhatott. Vagyis a rádió mostanság éppen rá lehet kényszerülve, hogy egyéb módokon bővítse hálózatát.

Ehhez képest a Radetzky András, a a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese a 24.hu-nak elmondta, a Katolikus Rádió nem folytat tárgyalást a Lánchíd Rádióról, és nincs is szándéka azt megtenni. A vezérigazgató-helyettes szerint a pletykának az lehetett az alapja, hogy valakivel informális beszélgetést folytatott arról, hogy esetleg meg kellene vizsgálni a kérdést a terjeszkedés érdekében. De a szakember szerint ezt a gondolkodást nem fogják tettek követni a Katolikus Rádió részéről.

(forrás: Kreatív Online, 24.hu)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

15 millió forintot szeretnének összegyűjteni.

Arról kell a diákoknak trailert készíteniük, hogy mi lesz 20 év múlva.

A Facebook az NBA rájátszások idején mutatta be új reklámját, amelyben elvileg bocsánatot kér.

hirdetés
hirdetés

Kétnapos konferencia az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáiról és kérdéseiről április 26-27-én. MEGTELT!

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Mutasd meg, hogy MagyarországON te menedzseled a legmenőbb turisztikai kommunikációs projekteket! Nevezési határidő: 2018.05.18.

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Nevezési határidő: május 25.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00