hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mégsem lesz Sztaniszláv András a HVG főszerkesztője

A HVG kiadóigazgatója engedett a szerkesztőségi nyomásnak, mégsem lesz Sztaniszláv András főszerkesztő – értesült a Válasz.hu. 

hirdetés

Két napja adtunk hírt arról, hogy a HVG print és online szerkesztőségének élére a pr-es tapasztalatokkal rendelkező Sztaniszláv András kerül. 

Mint a Válasz.hu megírta, Szauer Péter, a HVG kiadóigazgatója a szerkesztőségi nyomásnak engedett, így mégsem lesz Sztaniszláv András az összevont szerkesztőség főszerkesztője. A portál szerint Sztaniszláv korábban Szekeres Imre szocialista politikus sajtósaként működött, szlovákiai bejegyzésű cégét pedig Welsz Tamásnak adta el. 

A portál értesülését más forrás a Kreatívnak is megerősítette, kérdéseinkkel pedig kerestük Sztaniszláv Andrást és a vezérigazgatót, őket egyelőre nem sikerült elérni. A Hvg.hu-n viszont a következő közleményt jelentette meg a kiadó: "Azt követően, hogy a HVG és a Hvg.hu szerkesztősége közösen állást foglalt Sztaniszláv András főszerkesztői kinevezése ellen, a kiadó vezetője és a januártól integráltan működő szerkesztőség megállapodott arról, hogy egy átmeneti időre négyfős közös szerkesztőbizottság irányítja majd a lapot és a szájtot. A szerkesztőbizottság tagjai: Jakus Ibolya, Neizer Anita, Juhász Gábor, Nagy Iván Zsolt. A megállapodás értelmében az integrált főszerkesztő kinevezéséig tart a testület mandátuma. Ez idő alatt a kiadó vezetése és a szerkesztőségi irányító testület szorosan együttműködik az integráció megvalósításában."

A Népszabadság információi szerint a két szerkesztőség közösen lépett fel Sztaniszlávval szemben. Már kedden tárgyaltak a tulajdonosokat képviselő Szauer Péter vezérigazgatóval, majd a két szerkesztőség szerdán együttes ülést tartott, ahol 36 igen szavazattal, 7 nem és 7 tartózkodás mellett azt az álláspontot alakították ki, hogy elutasítják a tulajdonosok által jelölt főszerkesztő személyét.

Sztaniszláv András korábban az Európa Zöld fővárosa 2015. címet elnyert város vezetésének megbízásából e projekten és a Bristol’s BIG Green Week fesztivál megvalósításán dolgozott. Ezt megelőzően közel tíz éven át a PersonaR Kommunikációs Tanácsadó Kft. vezető partnere volt, ahol stratégiai pr-tanácsokat adott magyar és nemzetközi cégeknek. Dolgozott egyebek között a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként, a Hamu és Gyémánt Kiadónál lapigazgatóként és kisebb magazinok szerkesztőjeként.

(forrás: Válasz.hu, Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

George-ot a Greenroom vezeti be a hazai piacra.

Az ikonikus pajzshoz 1993 óta nem nyúltak, nem is nézett ki jól mobilon. Terveztek egy új céges fontos is.

A Pont Itt szaklap átadta a Gastro&Hotel Design Award elismeréseit.

A közép-európai borbár megjelenése egyből be is húzott egy dizájndíjat.

A Vodafone szenzorai és a Here térképei segítenek neki, a sofőr a garázs bejáratánál kiszállhat. Budapesten mutatták be.

hirdetés

Díjátadó: 19.11.26. (19:30) Akvárium Vedd meg jegyed a bétéelesek bulijára!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

A Prizma Kreatív PR Díj idei dajátadója - gyere, ünnepelj velünk!

hirdetés