hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mégsem lesz Sztaniszláv András a HVG főszerkesztője

A HVG kiadóigazgatója engedett a szerkesztőségi nyomásnak, mégsem lesz Sztaniszláv András főszerkesztő – értesült a Válasz.hu. 

hirdetés

Két napja adtunk hírt arról, hogy a HVG print és online szerkesztőségének élére a pr-es tapasztalatokkal rendelkező Sztaniszláv András kerül. 

Mint a Válasz.hu megírta, Szauer Péter, a HVG kiadóigazgatója a szerkesztőségi nyomásnak engedett, így mégsem lesz Sztaniszláv András az összevont szerkesztőség főszerkesztője. A portál szerint Sztaniszláv korábban Szekeres Imre szocialista politikus sajtósaként működött, szlovákiai bejegyzésű cégét pedig Welsz Tamásnak adta el. 

A portál értesülését más forrás a Kreatívnak is megerősítette, kérdéseinkkel pedig kerestük Sztaniszláv Andrást és a vezérigazgatót, őket egyelőre nem sikerült elérni. A Hvg.hu-n viszont a következő közleményt jelentette meg a kiadó: "Azt követően, hogy a HVG és a Hvg.hu szerkesztősége közösen állást foglalt Sztaniszláv András főszerkesztői kinevezése ellen, a kiadó vezetője és a januártól integráltan működő szerkesztőség megállapodott arról, hogy egy átmeneti időre négyfős közös szerkesztőbizottság irányítja majd a lapot és a szájtot. A szerkesztőbizottság tagjai: Jakus Ibolya, Neizer Anita, Juhász Gábor, Nagy Iván Zsolt. A megállapodás értelmében az integrált főszerkesztő kinevezéséig tart a testület mandátuma. Ez idő alatt a kiadó vezetése és a szerkesztőségi irányító testület szorosan együttműködik az integráció megvalósításában."

A Népszabadság információi szerint a két szerkesztőség közösen lépett fel Sztaniszlávval szemben. Már kedden tárgyaltak a tulajdonosokat képviselő Szauer Péter vezérigazgatóval, majd a két szerkesztőség szerdán együttes ülést tartott, ahol 36 igen szavazattal, 7 nem és 7 tartózkodás mellett azt az álláspontot alakították ki, hogy elutasítják a tulajdonosok által jelölt főszerkesztő személyét.

Sztaniszláv András korábban az Európa Zöld fővárosa 2015. címet elnyert város vezetésének megbízásából e projekten és a Bristol’s BIG Green Week fesztivál megvalósításán dolgozott. Ezt megelőzően közel tíz éven át a PersonaR Kommunikációs Tanácsadó Kft. vezető partnere volt, ahol stratégiai pr-tanácsokat adott magyar és nemzetközi cégeknek. Dolgozott egyebek között a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként, a Hamu és Gyémánt Kiadónál lapigazgatóként és kisebb magazinok szerkesztőjeként.

(forrás: Válasz.hu, Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

hirdetés

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés