hirdetés
hirdetés
hirdetés

Filmszemle 2009

Megint erős reklámos jelenlét a Filmszemlén

A 40. Magyar Filmszemle versenyprogramjában idén is több olyan alkotás szerepel, amit reklámfilmesek jegyeznek. A Kreatív Online átböngészte a stáblistákat és megkereste a nagyjátékfilm-rendezők reklámos munkáit. Szöveg és videó.
hirdetés

A 40. Magyar Filmszemlén 18 nagyjátékfilm szerepel a versenyprogramban, ezek között pedig jónéhány olyan alkotás van, amelyet a reklámszakmából ismert szakemberek készítettek.

Ilyen például az elsőfilmes Keményffy Tamás Mázlija, vagy Pater Sparrow 1 című filmje. Az előbbi szakember az Extreme Film alapítója és eddig reklámfilmes operatőrként ismerték, Pater Sparrow pedig már több TCR-szpotot készített. Az 1 című film koprodukciós partnere a Moviebar Productions filmgyártó cég, amely sok más külföldi és hazai reklámos produkció mellett, az utóbbi másfél évben készült Vodafone reklámfilmeket készítette. Turán Eszter, a Moviebar producere körülbelül 5 millió forintra becsülte azt az összeget, amellyel az 1 létrejöttét támogatták. Turán Eszter és Pater Sparrow korábban több filmes produkcióban működtek együtt, például a 2006-os filmszemlén kísérleti film kategóriában elismerő oklevelet szerző Recycled/Pro-Reo-Neo című filmben. 

A közel egy éve bemutatott 9 és fél randi alkotói között is szerepelnek reklámosok, például Miklauzic Márton operatőr, vagy a rendező Sas Tamás.

Szakmai berkekben a UPC-s rejtett kamerás Szőke kapitány-szpot operatőreként ismert Győri Márk Sopsits Árpád A hetedik kör című filmjét fényképezte, Vranik Roland pedig ismét együtt dolgozott Pohárnok Gergellyel - a Fekete Kefe után az Adás című filmen.

A Nem vagyok a barátod alkotás reklámos érintettségéről már beszámoltunk: a film egyik főszerepét a Carbon Group ügyvezetője, Gosztonyi Csaba alakítja, őt a reklámfilmesként is ismert Pálfi György rendező választotta ki a szerepre.

A Pinpricket készítő Daniel Young külföldön dolgozik reklámosként, operatőre, Szecsanov Martin azonban számos szpotot fényképezett, és ő rendezte a Matáv-Magyar Telekom márkaváltó kampány filmjeit. Ennek a versenymunkának a Skyfilm a gyártója, csakúgy, mint a tavaly decemberben bemutatott Valami Amerika 2-nek. A vígjáték második része is versenyez, stábjában pedig Herendi Gábor rendező, Harmat Gábor forgatókönyvíró is rendelkezik reklámos múlttal, a díszlet pedig a jól bevált Nánássy Zsolt-Horváth Viktória párosé.

A Valami Amerika 2-höz hasonlóan tavaly év végén mutatták be a most szintén versenyző Kaméleont. A filmet jegyző Goda Krisztina Herendi Gáborhoz hasonlóan számos reklámszpot rendezése után fogott játékfilmgyártásba.
 

A játékfilmes rendezők munkái:

  • Goda Krisztina

A Kaméleon előzetese


 

 

  • Sas Tamás


  A 9 és fél randi előzetese 

Reklámok

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

27 év után decemberben jön az utolsó szám a magazinból.

A brit áruházlánc a karácsony és fennállása 100. évének alkalmából játszott el a Vissza a jövőbe ötletével.

Míg a ruhahajtogató technikái mindenkit lenyűgöznek, az új projektje nem aratott osztatlan sikert.

Mindegy is voltaképp, hogy mit reklámoz a videó.

Díjátadó: 19.11.26. (19:30) Akvárium Vedd meg jegyed a bétéelesek bulijára!

Milyen forradalmi lehetőségeket jelentenek az új technológiák? Milyen lesz az életünk 10 vagy 50 év múlva? Ezekre a kérdésekre keressük a választ szeptember 27-én, a MOST Fórumon.(x)

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

hirdetés
hirdetés