hirdetés
hirdetés
hirdetés

Meghalt Anthony Bourdain

61 éves korában elhunyt a világ egyik leghíresebb gasztroszemélyisége, Anthony Bourdain - írja a CNN, akit a magyarok egyrészt a nagy sikerű tévéműsoraiból ismerhettek, másrészt 2015-ben Magyarországra látogatott, ahol többek között elvitték a Pléhcsárdába is gigantikus méretű rántott húsokat enni. 

hirdetés

Anthony Bourdain munkaadója, a CNN elismerte a halál tényét, és azt is megerősítették, hogy a halál oka öngyilkosság volt. Bourdain épp a jelenleg futó sorozata, a Parts Unknown című műsorát forgatta Franciaországban, holttestét barátja, Eric Ripert francia szakács találta meg péntek reggel a hotelszobájában.

Bourdain annyiban biztosan forradalmasította a gasztroműsorok intézményét, hogy az általa gyártott sorozatokban nemcska egy adott ország vagy régió kulináris, hanem annak politikai kultúráját is megpróbálta - legalább vázlatosan - bemutatni. A CNN szavai szerint „műsoraival és könyveivel segített az embereknek feltérképezni az emberi állapotokat, és hogy másként gondolkozzanak az ételről, az utazásról és magukról".

Anthony Bourdain a Pléhcsárdában gurítja le jól megérdemelt sörét (fotó: CNN)

Karrierje komolyan 1999-ben indult be, amikor cikket írt a New Yorker magazinba Don't Eat Before Reading This címmel, amely alapján 2000-ben best-seller könyvet is írt Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly címmel.

Ezután A Cook's Tour címen futott műsora a Food Networkön, majd a valódi világhírt az Anthony Bourdain: No Reservations című műsorral érte el, ami a Travel Channelen volt látható, és amellyel két Emmy-díjat is nyert egy tucat jelölés mellett. 

2013-ban igazolta le a CNN, ott kezdte el csinálni a Parts Unknown című műsort, amelynek 11. évadja múlt hónapban debütált a CNN-en.

Ezen a héten Bourdain a második olyan ismert személyiség, aki saját kezével vetett véget életének. Kedden manhattani otthonában találták holtan Kate Spade divattervezőt, aki felakasztotta magát. 

Anthony Bourdain párja az utóbbi években Asia Argento volt, aki kirobbantotta a Weinstein-botrányt (a producert sokrendbeli, és sok nőt érintő szexuális zaklatással vádolták meg). A botrányt követően Bourdain maga is elkezdett foglalkozni az éttermi világban tapasztalható szexuális zaklatásokkal, és Quentin Tarantino filmrendezőt is megvádolta azzal, hogy szerepe volt a Weinstein-ügyben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot! Ezen az oldalon is segítségre lelhet, ide pedig akkor kattintson, ha valaki másért aggódik!

A nyitókép forrása a Travel & Leisure.

(forrás: CNN)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az ősszel érkező 3. évad első előzetesét ezúttal is a többszörös Promax-díjas Varsics Péter rendezte.

A Geico szpotjában a gólszerző focista végigcsússza a térdén a pályát.

Rendhagyó akciót indított a 444-gyel közösen az OTP.

Az Est FM és a Radio Café volt frekvenciáján, a budapeti 98,6 MHz-n indulhat az új rádió.

Minden nevezés után 10 eurócentet adományoznak az SOS Gyermekfalvak részére.

hirdetés
hirdetés

A verseny célja, hogy díjazza az egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátóipari/hotel kommunikációt és márkamegjelenést. Nevezési határidő: 2018.06.29.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.