hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megbukott az önálló Djuice

Bár a Telenor szerint rendkívül sikeres a márka, a Djuice leválasztott márkakoncepciója egyértelműen megbukott. Távozik Biró Balázs, és a Djuice visszaolvad az anyacégbe.

hirdetés

A fiatalokat célzó Djuice márkát újra beolvasztja a Telenor Magyarország. Az eredeti koncepció, mely szerint a brandnek gyakorlatilag teljes önállóságot kell adni a Telenor égisze alatt, megbukott. A szolgáltató szerint az újraintegrálás célja az értékesítés és a disztribúció erősítése, valamint a jobb ügyfélkiszolgálás és eszköztámogatás biztosítása - írja a HWSW.

„A Djuice-t továbbra is stratégiailag fontos márkának tekintjük, mely meghatározó szerepet játszik a Telenor életében. A most bejelentett változásoknak köszönhetően, javítani tudjuk a vállalat költséghatékonyságát, és jobban kiaknázhatjuk a márkáink közötti szinergiákat" -mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

A Djuice márkát 2003-ban vezette be a Pannon, és két évvel ezelőtt alakította át, amivel elsősorban a fiatalok felé próbált nyitni. A HWSW adatai szerint a Djuice valamivel több mint négyszázezer fiatalt tudott szerezni magának, ami a célcsoportnak tekinthető 15-26 éves korosztály harmada.

A megújult Djuice, a több előfizető megszerzésének reményében, egy évvel ezelőtt látványos beveztőkampánnyal vált ki a Telenorból - ami akkor még Pannon volt -, hogy saját üzlethálózatot építsen. Székhelyüket a Pannon törökbálinti irodaházából áthelyezték a Nyugati téri Eiffel irodaházba, ahol egy klubot is nyitottak. A változás másik fontos eleme volt, hogy a Djuice brand saját csapatot és ügyfélszolgálati támogatást (utóbbit az anyavállalattól), önálló költségvetést, ezzel lényegében szabad kezet kapott. Az eredeti stratégia három évre szólt – a tulajdonos norvég Telenor első körben ennyi időre adott szabad kezet a magyar csapatnak –, ezalatt az idő alatt kellett volna megduplázniuk a közel félmilliós ügyfélszámot. Azt, hogy a Djuice kevésbé teljesített jól, jelezhette az is, hogy tavaly december óta a Djuice termékei már hatvannál is több kiemelt Telenor boltban, jelenleg pedig a teljes értékesítési hálózatban megvásárolhatóak.

A Telenor piaci részesedése az aktív ügyfélbázist tekintve nemhogy nőtt volna, hanem csökkent is tavaly májustól idén februárig bezárólag. A cég ennyi idő alatt mindössze 27 ezer új aktív előfizetőt tudott szerezni - ebbe a Djuice ügyfelek mellett az anyacég ügyfelei is beleszámítanak - írja a HWSW.

A mostani stratégiai döntés eredményeként távozik a Djuice-t vezető Biró Balázs, a Djuice csapatának többi tagja azonban ugyanúgy folytatja a munkáját ahogy eddig, csak nem Nyugati tér mellett, hanem a Telenor székházában. A Djuice klubja, az U26 sem szűnik meg, tovább folytatja eddigi tevékenységét, és a reklámkampányok is folytatódanak - mondta Nyilas Orsolya, a Telenor megbízott pr-vezetője.  

A Djuice ügynöksége a Leo Burnett, tovább folytatja a munkát a márkával.

(forrás: HWSW)
hirdetés
Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
http://www.kreativ.hu/cikk/meg_kell_szabaditanom_a_reklamokat_a_tulzott_kreativitastol

Hasít!
#
Sziasztok,

A djuice ügynöksége továbbra is a Leo Burnett, szervezeti változások történtek, de teret adunk, zöldülünk és zöldítünk tovább, hatékonyabban!

Üdv
djuice team

Az írországi boltokban csütörtökön 18-20 óra között lejjebb csavarják a fényeket és lehalkítják a zenét és a kódleolvasó csipogását is.

A fesztivál helyszínein, turisztikai csomópontokon és hotelekben kapható.

Az RTL Magyarország szavazásra buzdító sorozatában betegsége óta először szólalt meg a színész. 

Az okos hangszóró, a HomePod nagyon beindítja a táncos FKA twigs fantáziáját. 

Nyolc plusz egy kategóriában, április 16-ig lehet szavazni a női magazin elismerésére. 

hirdetés

Post-iteken túl: jobb működés, üzleti eredmények, innováció. Service design workshop a DDB szakmai támogatásával április 6-án

Ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! A verseny shortlistesei és nyertesei pontszerzők a Kreatív PR Toplistán! Nevezési határidő: 2018.04.06.

Ismét saleskonferencia április 12-én az Üzlet&Pszichológia és a Kreatív szervezésében.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Április 20. 09:00

Kétnapos konferencia az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáiról és kérdéseiről április 26-27-én.

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

hirdetés
hirdetés