hirdetés
hirdetés
hirdetés

Még nem késő idén továbbtanulni: tippek egyetemválasztáshoz

Nem kell jövő szeptemberig várnia azoknak, akik szeretnék elkezdeni egyetemi tanulmányaikat, még akkor sem, ha ebben az évben egyelőre nem adták be jelentkezésüket felsőoktatási intézménybe. A pótfelvételinek köszönhetően augusztus 7-ig azoknak is van lehetőségük továbbtanulni, akiket ponthatárok szerint nem vettek fel egyetlen felsőoktatási intézménybe sem, vagy nem nyújtottak be jelentkezést a normál felvételi eljárás során. A Milton Friedman Egyetem szakértői összegyűjtöttek 5+1 szempontot, melyek kiemelten fontosak az egyetemválasztás során. (X)

hirdetés

1.) Ahol számít a nyelvtudás

A nyelvtudás nem csak a diplomához szükséges, kötelező nyelvvizsga miatt nélkülözhetetlen, hanem a munka világában mára már szinte elengedhetetlenné vált, hogy legalább egy idegen nyelvet magabiztosan beszéljünk. Az angol nyelv ismerete kiemelten fontos szempont, és előnyt jelent a munkaerőpiacon, ha az igazoló dokumentum mellé valós tudást is fel tudunk mutatni, ezenfelül egy olyan ismeret, melyre bármikor támaszkodhatunk.

„A Milton Friedman Egyetemen felismertük ennek fontosságát, ezért az órarendbe épített üzleti angol nyelvórák során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hallgatóinkat biztos nyelvtudással ruházzuk fel, és megtanítsuk őket megszólalni angolul, valós szituációk során is. Az órarendbe épített óráknak köszönhetően nem szükséges külön nyelvtanfolyamra költeni, hiszen az anyanyelvi oktatóknak és a tudatosan kialakított tananyagnak hála az egyetemi évek alatt elsajátítható a szükséges nyelvtudás” – emelte ki Bakonyi László, a Milton Friedman Egyetem oktatási igazgatója.

2.) A tanulást is tanulni kell

Az egyetemen korábbi tanulmányaikhoz képest sokkal több önálló munka várja a diákokat, a tananyag mennyisége pedig nem csak nagyobb, de koncentráltabb is. A kis létszámú kontaktórák elősegítik, hogy a hallgatók elsajátítsák mind a tanulás trükkjeit, mind a tananyagot.

Annak érdekében tehát, hogy a vizsgaidőszak se okozzon különösebb fejtörést, és a megszerzett tudás is hosszú távon megmaradjon, a Milton Friedman Egyetem megtanítja a hallgatókat tanulni, hogy az egyetemi évek ne száraz magolással teljenek.

3.) Gyakorlatban is működik

A szakmai gyakorlat az élet egyik főpróbája, még az egyetemen. Nem csak a megszerzett tudást és a rátermettséget tesztelhetik a hallgatók, de megalapozhatják kapcsolati hálójukat és a munkaerőpiacon sem nulláról kell indulniuk.

„Kiemelt figyelmet fordítunk a szakmai gyakorlat programunkra. Hazai és nemzetközi céges partnereink örömmel fogadják a Milton Friedman Egyetem hallgatóit, mindenkinek biztosítjuk a lehetőséget, hogy gyakorlatot szerezhessen az IT, a pénzügyi és gazdasági szektorban, a versenyszférában vagy akár a menedzsment területén. Az elméleti és gyakorlati oktatásra egyaránt nagy hangsúlyt fektető duális képzésünknek köszönhetően, a szükséges elméleti tudás megszerzése közben partnercégeinknél dolgozhatnak hallgatóink, akár hazai, akár nemzetközi terepen. Tudás, tapasztalat és széles kapcsolati háló: ezzel vághat neki az egyetem utáni életnek, akik a Miltonon szereznek diplomát” – tette hozzá a szakértő.

4.) Ahol nem csak tanulni, élni is lehet

Az ideális albérlet megtalálása az egyik legnagyobb kihívás tanévkezdés előtt, hiszen a megfelelő lakás kényelmes, nem túl drága és végül, de nem utolsó sorban közel van az egyetemhez. Látszólag lehetetlen tökéletes lakhelyet találni, azonban nagy előnyt jelent, ha az egyetemen segítséget nyújtanak a lakhatási kihívások legyőzésére.

A Milton Friedman Egyetem fontosnak tartja a hallgatók felkarolását. Segítenek a megfelelő lakhatás megtalálásában az egyetem közelében található, nyugodt zöldövezetben.

5.) Ingázással töltött órák és parkoló vadászat: Viszlát!

Minél könnyebben megközelíthető a kiválasztott egyetem, annál kevesebb időt kell ingázással tölteni. A vizsgákra való felkészüléssel, az egyetemi barátokkal vagy sportolással is több időt tud tölteni az ember, ha a napja nagy részét nem utazással vagy a parkolóhelyre vadászva tölti.

A Milton kampusza a Római-parthoz közel található, a szentendrei HÉV-vel alig 30 perc alatt megközelíthető, sőt a parkolás is ingyenes az Egyetem saját parkolójában. Így a belváros szmogjától távol, azonban könnyen megközelíthető helyszínen, zöldövezetben telhetnek az egyetemi évek.

+1.) A személyes kapcsolat

Annak érdekében, hogy az egyetemválasztás során ne merüljön fel semmilyen kétely, érdemes személyesen is ellátogatni az adott intézménybe.

Milton Friedman Egyetem ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy a pótfelvételi időszakban is rendszeresen, pályaorientációs nyílt napokat szervezzen az érdeklődő hallgatóknak. Így nem csak a kampusz működését, de a légkört, az oktatókat és a hallgatókat támogató munkatársakat is megismerhetik azok, akik ellátogatnak az Egyetemre a kijelölt napokon.

Augusztus 7-ig a Milton Friedman Egyetem még egy alkalommal várja a diákokat, melyekre a regisztráció már elkezdődött.

2019.08.03. 10:00 

Érdemes mihamarabb feliratkozni, hiszen első kézből tájékozódhatnak az idelátogató hallgatók, többek között olyan képzésekről, mint a gazdaságinformatikus, emberi erőforrások, vagy a nemzetközi tanulmányok.

Amennyiben egyik időpont sem alkalmas, a Milton Friedman Egyetem kollégái augusztus hetedikéig minden hétköznap 9-11 óra között telefonon is szívesen állnak rendelkezésre!

További információ:

www.uni-milton.hu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+ 36 1 454 7610

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Rajtuk kívül az Eletforma.hu női portál is a sales house-hoz került január 1-jével.

A felek azonban keresik az üzleti együttműködés további lehetőségeit.

Kirády Attila, eddigi kreatív igazgató pozíciója megszűnik, de marad a cégnél.

Erre is választ ad az IAB Influencer Marketing Kisokosa és Fogalomtára.

Az abszolút győztes a Mateking.hu, az Internet Kultúra Fővárosa pedig Debrecen lett az MMSz által szervezett megmérettetésen.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés