hirdetés
hirdetés
hirdetés

Még nem késő idén továbbtanulni: tippek egyetemválasztáshoz

Nem kell jövő szeptemberig várnia azoknak, akik szeretnék elkezdeni egyetemi tanulmányaikat, még akkor sem, ha ebben az évben egyelőre nem adták be jelentkezésüket felsőoktatási intézménybe. A pótfelvételinek köszönhetően augusztus 7-ig azoknak is van lehetőségük továbbtanulni, akiket ponthatárok szerint nem vettek fel egyetlen felsőoktatási intézménybe sem, vagy nem nyújtottak be jelentkezést a normál felvételi eljárás során. A Milton Friedman Egyetem szakértői összegyűjtöttek 5+1 szempontot, melyek kiemelten fontosak az egyetemválasztás során. (X)

hirdetés

1.) Ahol számít a nyelvtudás

A nyelvtudás nem csak a diplomához szükséges, kötelező nyelvvizsga miatt nélkülözhetetlen, hanem a munka világában mára már szinte elengedhetetlenné vált, hogy legalább egy idegen nyelvet magabiztosan beszéljünk. Az angol nyelv ismerete kiemelten fontos szempont, és előnyt jelent a munkaerőpiacon, ha az igazoló dokumentum mellé valós tudást is fel tudunk mutatni, ezenfelül egy olyan ismeret, melyre bármikor támaszkodhatunk.

„A Milton Friedman Egyetemen felismertük ennek fontosságát, ezért az órarendbe épített üzleti angol nyelvórák során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hallgatóinkat biztos nyelvtudással ruházzuk fel, és megtanítsuk őket megszólalni angolul, valós szituációk során is. Az órarendbe épített óráknak köszönhetően nem szükséges külön nyelvtanfolyamra költeni, hiszen az anyanyelvi oktatóknak és a tudatosan kialakított tananyagnak hála az egyetemi évek alatt elsajátítható a szükséges nyelvtudás” – emelte ki Bakonyi László, a Milton Friedman Egyetem oktatási igazgatója.

2.) A tanulást is tanulni kell

Az egyetemen korábbi tanulmányaikhoz képest sokkal több önálló munka várja a diákokat, a tananyag mennyisége pedig nem csak nagyobb, de koncentráltabb is. A kis létszámú kontaktórák elősegítik, hogy a hallgatók elsajátítsák mind a tanulás trükkjeit, mind a tananyagot.

Annak érdekében tehát, hogy a vizsgaidőszak se okozzon különösebb fejtörést, és a megszerzett tudás is hosszú távon megmaradjon, a Milton Friedman Egyetem megtanítja a hallgatókat tanulni, hogy az egyetemi évek ne száraz magolással teljenek.

3.) Gyakorlatban is működik

A szakmai gyakorlat az élet egyik főpróbája, még az egyetemen. Nem csak a megszerzett tudást és a rátermettséget tesztelhetik a hallgatók, de megalapozhatják kapcsolati hálójukat és a munkaerőpiacon sem nulláról kell indulniuk.

„Kiemelt figyelmet fordítunk a szakmai gyakorlat programunkra. Hazai és nemzetközi céges partnereink örömmel fogadják a Milton Friedman Egyetem hallgatóit, mindenkinek biztosítjuk a lehetőséget, hogy gyakorlatot szerezhessen az IT, a pénzügyi és gazdasági szektorban, a versenyszférában vagy akár a menedzsment területén. Az elméleti és gyakorlati oktatásra egyaránt nagy hangsúlyt fektető duális képzésünknek köszönhetően, a szükséges elméleti tudás megszerzése közben partnercégeinknél dolgozhatnak hallgatóink, akár hazai, akár nemzetközi terepen. Tudás, tapasztalat és széles kapcsolati háló: ezzel vághat neki az egyetem utáni életnek, akik a Miltonon szereznek diplomát” – tette hozzá a szakértő.

4.) Ahol nem csak tanulni, élni is lehet

Az ideális albérlet megtalálása az egyik legnagyobb kihívás tanévkezdés előtt, hiszen a megfelelő lakás kényelmes, nem túl drága és végül, de nem utolsó sorban közel van az egyetemhez. Látszólag lehetetlen tökéletes lakhelyet találni, azonban nagy előnyt jelent, ha az egyetemen segítséget nyújtanak a lakhatási kihívások legyőzésére.

A Milton Friedman Egyetem fontosnak tartja a hallgatók felkarolását. Segítenek a megfelelő lakhatás megtalálásában az egyetem közelében található, nyugodt zöldövezetben.

5.) Ingázással töltött órák és parkoló vadászat: Viszlát!

Minél könnyebben megközelíthető a kiválasztott egyetem, annál kevesebb időt kell ingázással tölteni. A vizsgákra való felkészüléssel, az egyetemi barátokkal vagy sportolással is több időt tud tölteni az ember, ha a napja nagy részét nem utazással vagy a parkolóhelyre vadászva tölti.

A Milton kampusza a Római-parthoz közel található, a szentendrei HÉV-vel alig 30 perc alatt megközelíthető, sőt a parkolás is ingyenes az Egyetem saját parkolójában. Így a belváros szmogjától távol, azonban könnyen megközelíthető helyszínen, zöldövezetben telhetnek az egyetemi évek.

+1.) A személyes kapcsolat

Annak érdekében, hogy az egyetemválasztás során ne merüljön fel semmilyen kétely, érdemes személyesen is ellátogatni az adott intézménybe.

Milton Friedman Egyetem ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy a pótfelvételi időszakban is rendszeresen, pályaorientációs nyílt napokat szervezzen az érdeklődő hallgatóknak. Így nem csak a kampusz működését, de a légkört, az oktatókat és a hallgatókat támogató munkatársakat is megismerhetik azok, akik ellátogatnak az Egyetemre a kijelölt napokon.

Augusztus 7-ig a Milton Friedman Egyetem még egy alkalommal várja a diákokat, melyekre a regisztráció már elkezdődött.

2019.08.03. 10:00 

Érdemes mihamarabb feliratkozni, hiszen első kézből tájékozódhatnak az idelátogató hallgatók, többek között olyan képzésekről, mint a gazdaságinformatikus, emberi erőforrások, vagy a nemzetközi tanulmányok.

Amennyiben egyik időpont sem alkalmas, a Milton Friedman Egyetem kollégái augusztus hetedikéig minden hétköznap 9-11 óra között telefonon is szívesen állnak rendelkezésre!

További információ:

www.uni-milton.hu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+ 36 1 454 7610

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A felsőoktatásban hallgatók egy ezresért fizethetnek elő a zenék mellett filmeket és sorozatokat is kínáló alkalmazásra.

Ha arra gyanakszol, hogy itt most valami újrahasznosítós dologról lesz szó, akkor jó helyen kapiskálsz.

Egy külön rendezvényszervezési feladatokra kiírt tender további 30 milliárddal dobja meg az éves keretet.

Újabb fejezethez ért a ketchupmárka és az énekes szerelmi története.

Most már az utazni vágyóknak sem kell a Startlapnál messzebb száguldaniuk az információs szupersztrádán.

hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés
hirdetés