Még hátsó spoilereket is kapott az antik írógépbe öntött billentyűzet

A XXI. századi funkcionalitás és esztétikum ezúttal egy vintage írógépbe bújtatott klaviatúrában teljesedhetett ki, amely mögött az oldtimer versenyautók spoilerét idéző állvány tartja a laptopot. És ezt a nosztalgikus hangulatban fogant, finom részletességgel kidolgozott mechanikus billentyűzetet még prémium hangszórókkal is felszerelték. Mutatjuk.

A főleg dizájn klaviatúrák tervezésében utazó KnewKey cég legújabb fejlesztése a Rocksete szerkezet, amely a mindenkori klaviatúrát definiálja újra azzal, hogy az antik írógépek formavilágába öltözteti és egy új tulajdonsággal ruházza fel azt. Persze, ehhez az audiotermékeket gyártó amerikai cég, a JBL is kellett, amelynek Bluetooth-os hangszórói adják azt az élményt, amellyel még a csak négyujjal gépelni tudó audiofilek is szívükbe zárják Rocksete-t.

Fotó: Knewkey.com
Fotó: Knewkey.com

Ezek a beépített hangfalak ugyanis 360 fokos térhatásban szórják a hangot, amelyhez a házimozi rendszerek kiegészítőit is gyártó Harman mélynyomói is becsatlakoznak. Az egészen apró részletességgel megmunkált billentyűk hátterében LED-lámpák világítanak, amelyek a hozzá tartozó funkciógomb bekapcsolása után pont abban a ritmusban villanak fel, ahogyan azt a rajta keresztül hallgatott zene taktusa diktálja. És mivel ez a masina egyidejűleg akár három eszköz vezérlésére is képes a Bluetooth-szon vagy vezetékes kapcsolaton keresztül, ezért az írógéptest azon részét, ahova a papírt kellene fűzni, telefontartóvá alakították; a laptop tárolására pedig az amerikai oldtimerek spoilereihez hasonló formájú állványt terveztek közvetlen a billentyűzet mögé – írja a Channelnews.

Fotó: Knewkey.com
Fotó: Knewkey.com

A billentyűzet és a hangszórók töltését kettéválasztották, az előbbit egy mikro-USB porton, utóbbit egy sima jack csatlakozón keresztül lehet tölteni; és amíg a JBL hangszórók egyetlen feltöltéssel hat órán át képesek szólni, addig a klaviatúrán 14 teljes napon át lehet klimpírozni. Mindemellett applikáltak rá egy AUX-bemenetet is a fejhallgató számára.

Fotó: Knewkey.com
Fotó: Knewkey.com

A KnewKey épp tegnap indított egy Indiegogo-s kampányt termékük finanszírozására, amely gyakorlatilag az előző, Rymek névre keresztelt billentyűzetük audio-élménnyel kiegészített változata, és mivel azt most akciósan 160 dollárért (45 ezer forintért) kínálják, ezért a króm felülettel, égszínkék és izzó vörös színben is rendelhető vintage Rocksetért valószínűleg jóval magasabb összeget fognak kérni.  

A sorozatot a Telenor támogatja.

Szekeres Andrea
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók