Még hátsó spoilereket is kapott az antik írógépbe öntött billentyűzet

A XXI. századi funkcionalitás és esztétikum ezúttal egy vintage írógépbe bújtatott klaviatúrában teljesedhetett ki, amely mögött az oldtimer versenyautók spoilerét idéző állvány tartja a laptopot. És ezt a nosztalgikus hangulatban fogant, finom részletességgel kidolgozott mechanikus billentyűzetet még prémium hangszórókkal is felszerelték. Mutatjuk.

A főleg dizájn klaviatúrák tervezésében utazó KnewKey cég legújabb fejlesztése a Rocksete szerkezet, amely a mindenkori klaviatúrát definiálja újra azzal, hogy az antik írógépek formavilágába öltözteti és egy új tulajdonsággal ruházza fel azt. Persze, ehhez az audiotermékeket gyártó amerikai cég, a JBL is kellett, amelynek Bluetooth-os hangszórói adják azt az élményt, amellyel még a csak négyujjal gépelni tudó audiofilek is szívükbe zárják Rocksete-t.

Fotó: Knewkey.com
Fotó: Knewkey.com

Ezek a beépített hangfalak ugyanis 360 fokos térhatásban szórják a hangot, amelyhez a házimozi rendszerek kiegészítőit is gyártó Harman mélynyomói is becsatlakoznak. Az egészen apró részletességgel megmunkált billentyűk hátterében LED-lámpák világítanak, amelyek a hozzá tartozó funkciógomb bekapcsolása után pont abban a ritmusban villanak fel, ahogyan azt a rajta keresztül hallgatott zene taktusa diktálja. És mivel ez a masina egyidejűleg akár három eszköz vezérlésére is képes a Bluetooth-szon vagy vezetékes kapcsolaton keresztül, ezért az írógéptest azon részét, ahova a papírt kellene fűzni, telefontartóvá alakították; a laptop tárolására pedig az amerikai oldtimerek spoilereihez hasonló formájú állványt terveztek közvetlen a billentyűzet mögé – írja a Channelnews.

Fotó: Knewkey.com
Fotó: Knewkey.com

A billentyűzet és a hangszórók töltését kettéválasztották, az előbbit egy mikro-USB porton, utóbbit egy sima jack csatlakozón keresztül lehet tölteni; és amíg a JBL hangszórók egyetlen feltöltéssel hat órán át képesek szólni, addig a klaviatúrán 14 teljes napon át lehet klimpírozni. Mindemellett applikáltak rá egy AUX-bemenetet is a fejhallgató számára.

Fotó: Knewkey.com
Fotó: Knewkey.com

A KnewKey épp tegnap indított egy Indiegogo-s kampányt termékük finanszírozására, amely gyakorlatilag az előző, Rymek névre keresztelt billentyűzetük audio-élménnyel kiegészített változata, és mivel azt most akciósan 160 dollárért (45 ezer forintért) kínálják, ezért a króm felülettel, égszínkék és izzó vörös színben is rendelhető vintage Rocksetért valószínűleg jóval magasabb összeget fognak kérni.  

A sorozatot a Telenor támogatja.

Szekeres Andrea
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 10.

A Prizma Kreatív PR Díj idei dajátadója - gyere, ünnepelj velünk!