hirdetés
hirdetés
hirdetés

Médiakísérlet: wiki-cikk az újságírásról

Közös cikket írt a Médiapédián a Heti Válasz és a Zoom főszerkesztője, illetve egy MTV-s és egy Figyelős újságíró arról, kihalnak-e az újságírók. Lesz hasonló kísérlet kreatív témában is.
hirdetés

„Ne gondoljuk, hogy nem tettünk, és nem teszünk meg még ma is mindent azért, hogy valódi teljesítmények helyett, vagy velük egy sorban emlegessünk, ünnepeljünk nulla értékű produkciókat, ripacsodkodást, s valóságként tüntessünk fel előre legyártott, hazug történeteket” – írja Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője a Médiapédia wiki-cikkében.

Az újságírás jövőjével és esélyeivel foglalkozó cikket négy újságíró közösen jegyzi a Neo Interactive digitális ügynökség alapította felületen – Borókai Gábor mellett Mészáros Antónia, az MTV Este című műsorának egyik arca, Nagy József, a Zoom főszerkesztője, és Galambos Márton, a Figyelő munkatársa és az Antagon újságíróblog egyik szerzője írta. Bár a cikkben érintőlegesen a gazdasági válság is szóba kerül, a négy újságíró mindegyike szakmai, hitelességi és nem pénzügyi kérdéseket firtat.

„A kísérlet célja, hogy egy új, a technológia által biztosított kommunikációs formát – azaz a wiki-cikk írást – próbáljon ki a gyakorlatban” – fogalmaz a Neo sajtóközleménye. Az ügynökség további wiki-cikkeket tervez, a következő kreatívügynökségi problémákat boncolgat majd.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Érdemes megvárni, amíg a szétrobbanó báránylufik is megérkeznek a buliba.

Jávor Benedek, a Klubrádió és a Mérték Médiaelemző Műhely közösen adták be a panaszt.

A lap egyik új hirdetése a mianmari népirtás felderítésére épül.

Tarjányi Péter és Murányi András egykori hírigazgató szerint a 444 cikke csúsztat a lapnál történtekről.

Igazán nem szép tőlük, mert előtte eladtak neki egy taliga Whoppert egy fogadásra.

hirdetés

Díjátadó: január 30., kapunyitás: 19.00 Vedd meg a jegyed a bulira!

2018 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2018-as Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2019. február 5.

A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Február 28-án a gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést a Facebookon és az Instagramon.

hirdetés
hirdetés