hirdetés
hirdetés
hirdetés

Márquezért és a történelemért rajong Pavláth Zita

Pavláth Zita, az ACG ügyvezető-helyettese írta e heti Kultúrterrorunkat, amelyben történelmi regényeket, Hitchcockot és niche sorozatokat is ajánl.

hirdetés

Pavláth Zita
Pavláth Zita
Könyv

Óriási szerelem Gabriel García Márquez, szinte az összes könyvét olvastam és az ő úgynevezett mágikus realizmusa nekem egy folyamatos ’belső mosoly’ élményt nyújt, komolyan olyan érzés, mintha simogatnák az ember lelkét. A másik három fontos könyv az életemben Lloyd C. Douglastól a Köntösömre sorsot vetettek, Sienkiewicztől a Quo Vadis és Szepes Mária Vörös Oroszlánja, mindegyik meghatározó élmény volt fiatalkoromban és a kedvenceket folyamatosan újra és újra elolvasom, mindig fedezek fel újabb rétegeket a történetekben. Ezek mellett minden ami történelem és krimi, lehetőleg egyben. Steven Saylor, Jed Rubenfeld, Ariana Franklin, C.J. Sansom, nem tudok elaludni, ha nem olvasok legalább néhány oldalt, ez kapcsol ki, szakít ki a napi pörgésből. Steven Saylor legújabb könyve, a Roma Sub Rosa sorozat legutolsó tagja, a Caesar trónja, márciusban jött ki, imádtam, most jelent meg magyarul is, mindenkinek ajánlom, aki szereti a római történelmet és a jó krimiket!

Film

Ez nehéz kérdés, nehezebb, mint a könyv, mert rengeteg jó filmet láttam, de kevés a kiemelkedően meghatározó élmény. Nagyon szeretem Hitchcock filmjeit, a Vertigo a kedvenc, történelemrajongóként nem hiányozhat a Ben Hur, külön kis gyöngyszem az Egy makulátlan elme örök ragyogása, imádtam, és persze minden ami gengszter sztori a 20. század elejéről. Az újabbak közül, amit mindenkinek szívesen ajánlok, az a Miss Sloane Jessica Chastainnel, tökéletes időzítések, feszes tempó, okos film a washingtoni lobbi világáról, nem várt csattanóval, nem érdemes kihagyni.

Zene

Mindenevő vagyok, de egy műfaj, amit imádok mindig, minden mennyiségben, az a blues, bár mostanság egyre több klasszikus zenét is hallgatok, kikapcsol, de teljesen máshogy, mint a modern műfajok. Májusban a milánói Scala-ban volt szerencsém megnézni az Aida-t, óriási élmény volt, nemcsak zeneileg, de a Scala hangulata, szépsége és időtlensége miatt is kiemelkedően maradandó élmény volt. Érdemes utána nézni a következő előadásoknak, a klasszikus műfaj kedvelőinek ajánlom Verditől az Ernanit szeptemberi indulással vagy egy egyedi és modern élményért Strauss Elektráját a novemberi turnusban.

Tévéműsor

TV-ben már csak sorozatokat nézek, de ha jobban belegondolok, akkor is szinte csak on-demand vagy letöltés megy. Történelemrajongóként mindenkinek ajánlom a Babilon Berlint, ami nem nagyon ismert, de minden részét csemegeként néztem végig. The Alienist, Caleb Carr nagysikerű regényének adaptációja és mivel egyik kedvenc könyvem, így féltem, hogy csalódás lesz, de Daniel Brühl Dr. Laszlo Kreizler-e megdöbbentően hiteles, és tökéletesen adja vissza a cselekményt. Akit inkább a jelen vonz, annak ajánlok két nagyon különleges sorozatot, az egyik az Egy tisztességes asszony (The honourable woman) Maggie Gyllenhaallal: izgalmas dráma a palesztin – izraeli válság kellős közepén, és a másik a Megszállottak viadala (Killing Eve), két nő, egy bérgyilkos és egy ügynök küzdelme, beszippantja az embert és egészen egyedi a műfajában, kötelező!

Rádióműsor

Kocsiban folyamatosan megy rádió, leginkább Bartók, ahol értékelhető klasszikus zenei felhozatal van és persze a Retro Rádió a hangulatért.

Kiállítás

Egyik kedvenc korszakom a szecesszió, imádom Klimtet, utoljára az ő kiállításán voltam a Szépműben, készülök a bécsi Belvedere-be is, ami egy nagyságrendekkel nagyobb élmény lesz várhatóan, ill. az impresszionisták képeihez mindig vissza-vissza térek.

Kávé

Helyett tea, de az minden mennyiségben, csakis fekete kiváló minőségű Earl Grey pici citrommal, vagy tejjel, hangulattól függően.

Újság

Érdekes, itt már teljesen digitalizálódtam, évek óta nem vettem újságot, míg könyv esetén nem tudok elszakadni a könyv illatának és tapintásának élményétől, úgy ez az újságok esetén már egyáltalán nem hiányzik.

Kirándulás

Túl ritkán sajnos és érzem is a hiányát, pedig óriási szükségem és igényem is lenne a zölddel való kapcsolatra, ha a természetben vagyok, akkor képes vagyok mobilmentesen létezni akár hosszabb ideig is, ami sajnos a napi pörgésben már elképzelhetetlen. Csak a természetben tudok tökéletesen feltöltődni és pihenni, ilyenkor kikapcsol az agyam és élvezem a levegőt, a napot, a környezet apró ’élet zaját’ vagy kertészkedem, virágot ültetek.

Sport

Ez egy must, hosszú ideig kung-fuztam, egy ideje már személyi edzővel edzem, most épp egy rövid pihenőn vagyok, de napi szinten stresszelem magamat, hogy ideje folytatni

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Viccesen nihilista reklámok a Burrow márkától.

Az Activision évi 100 millió dollárt költ el globálisan.

A műsorok címét ezek alapján kell kitalálni.

Ez az idén hároméves Staropramen Ízművek idei kampánya.

Mert senki sem tudja hol van, de ha egyszer megtalálod, az csodálatos!

hirdetés

FMCG Trafik Workshop, avagy hogyan adj el többet FMCG márkádból a Nemzeti Dohányboltokban? Az Élelmiszer és a Tobacco magazin közös rendezvénye az FMCG szektor számára augusztus 29-én.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

Business to business kommunikációs verseny, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Workshop Content+Marketing Award kiemelkedő kampányainak bemutatására szeptember 12-én.

A verseny célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeket Magyarországon. Kiemelt kategória 2018-ban: Televízió Nevezési határidő: szeptember 14.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Tervezzük meg együtt a munkavállalód élményét! Időpont: szeptember 28.

Gyógyszerkommunikációs konferencia - Future Pharma október 2-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 5.

Coaching eszközök a gyakorlatban hr-eseknek, coaching szemléletű vezetőknek és coachoknak. Időpont: október 11., 09.00 - 16.00

Részletes program hamarosan! 2018. november 15.

hirdetés
hirdetés