hirdetés
hirdetés
hirdetés

MAKSZ - újra rangsorolt

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) összeállította tagvállalatai rangsorát. A szövetségtől kapott információ szerint 2001 óta először újra szerepelnek a listán a kreatívügynökségek, ugyanis kidolgoztak egy olyan értékelési rendszert, amellyel a szereplők egyetértenek.
hirdetés
A 46 ügynökséget tömörítő MAKSZ 2001 óta először adott ki olyan ügynökségi rangsort, amelyben nemcsak a média- és a BTL ügynökségek, hanem az ATL-re szakosodott cégek is szerepelnek.

A szövetség több mutatószám alapján rangsorolta a reklámügynökségeket: a teljesítményindex arról ad tájékoztatást, hogy tavaly milyen üzleti teljesítményt mutattak a cégek az esetleges médiatevékenységüktől függetlenül. Emellett a dolgozók létszáma és a különböző reklámfesztiválokon elért eredmények alapján is vizsgálták az ügynökségeket.

A teljesítményindex alapján a reklámügynökségi lista első három helyezettje sorban: Young & Rubicam (Y&R), Café Csoport, Grey. Ezt a listát a MAKSZ számok nélkül adja közre, mivel több nemzetközi hálózathoz tartozó ügynökség nem szolgáltathat adatot.

A Café Csoport az ügynökségi létszám alapján lett az első, második a Y&R, míg harmadik helyen a DDB Budapest végzett. A reklámszakmai díjak alapján a DDB Budapest szerepel a lista élén, a Grey-t pedig a Y&R követi.

A 2006. évi nettó árbevétel alapján összeállított médiaügynökségi listát az egy cégcsoportba tartozó OMD és a GFMO vezeti, második helyen a MindShare és Media Insight szerepel, a harmadik pedig az Initiative Media és a CMS Brand Connection.

A különböző profilú BTL ügynökségeket a MAKSZ nem a forgalmi adatok alapján rangsorolta, hanem helyette úgynevezett „ügynökségi értékelő kártyákat” hozott nyilvánosságra, melyekből az üzleti teljesítmény egyes mutatói mellett, a különböző szakmai eredmények is helyet kaptak.


Reklámversenyek értékelése

Fődíj Arany Ezüst Bronz Döntőbe jutás
- Kreatív Reklámverseny
- RMB
- Golden Hammer
15 pont 10 pont 7 pont 4 pont 1 pont
- Arany Penge
- EFFIE
25 pont 20 pont 15 pont 10 pont 2 pont
- Golden Drum 50 pont 40 pont 30 pont 20 pont 10 pont
- Euro Effie
- Eurobest
- EPICA
- ADCE
70 pont 50 pont 40 pont 30 pont 13 pont
- New York Festivals 80 pont 60 pont 50 pont 40 pont 15 pont
- Clio
- One Show
- D&AD
100 pont 80 pont 70 pont 60 pont 30 pont
- Cannes 120 pont 100 pont 80 pont 70 pont 40 pont
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Fileok

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Lesz mivel feldobni az egyre hidegebb estéket.

Összesen 117,71 milliárd forintról szól a Költségvetési Bizottság hétfőn beadott javaslata – írja a Telex.

Az október közepén megjelenő címkéket a győri RAW Agency tervezte.

A John McClane aksit cserél a kocsijában című performansz „cselekménye” még a legkeményebb nézőt is az epilepsziás roham szélére kergeti.

A Bud Light reklámja egy kalandos történetet mesél el, happy enddel.

2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

A szokatlan év ellenére idén is megüljük a legjobb tartalomalapú marketingmegoldások és a legjobb influenszer kampányok ünnepét. 2020. október 22. 20:00

Hipnózis sem maradt érintetlenül a napról napra egyre inkább feje tetejére álló 2020-ban, egy dologból azonban nem engedünk - a díjakat idén is átadjuk Magyarország legrégebbi reklámversenyén.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés
hirdetés