hirdetés
hirdetés
hirdetés

Magyar kaják, magyar kampány a McDonald’snál

Lángost, bundáskenyeret, paprikás és tormás burgereket kínál keddtől a McDonald’s, a gyorsétteremlánc történetének első magyar menüjét tévészpotok és online kampány hirdetik.
hirdetés

Bundáskenyér, aranygaluska, fasírtgolyók, kislángos, paprikás csirke- és tormás sertésszendvics is szerepel keddtől a magyar McDonald’s éttermek étlapján – igaz, csak hat hétig, a magyar ételek ugyanis alkalmi ajánlatnak számítanak, ahogy korábban például az olaszos vagy görög beütésű ételek is.

„Rengetegszer kaptunk olyan megkeresést, hogy miért nem árulunk magyarosabb ízeket is. Úgy gondoltuk, most jött el az idő – Magyarországon idén 20 éves a McDonald’s, ehhez kapcsolódik ez az ajánlat is” – mondta a Kreatív Online-nak Hiller Katalin, a gyorsétteremlánc marketingmenedzsere.

A hungaromenü bevezetését fél éves szervezés előzte meg. Ha valamelyik termék különösen nagy sikert aratna – mondjuk a reggelire kapható bundáskenyér –, az lehet, hogy ezek után az állandó kínálatba is bekerül. Arra vonatkozó tervekről viszont egyelőre nincs hír, hogy a magyar menü más országok éttermeiben is bemutatkozzon.

Tévé- és online kampány: magyarok a Holdon
Az ajánlatot szerdától tévé és online kampány hirdeti, amelyen a McDonald’s állandó ügynöksége, a DDB dolgozott. „Ritkán forgatunk Magyarországon, az adaptáció a jellemző, de ezúttal külön szpotot készítettünk itthon” – mondta Hiller Katalin a Kreatív Online-nak.


A két változatban elkészült reklámfilm az „Egy kis hazai, ahol a legkevésbé várnád” fősorra és alapgondolatra épül, és többek között azt mutatja be, ahogy Kovács nevű focista áll a brazil fociválogatott sorfalában, vagy az amerikaiak magyar zászlót találnak a Holdon landolás közben.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (4 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A reklám nagyon ötletes, nekem legalábbis tetszik.....de a magyar ételt jó drágán a magyaroknak elképzelés már sokkal kevésbé. Bejöhetne ez, csak nem Magyarországon.
Nekem például nem akkor kuriózum a bundás kenyér, hisz fele ekkora beruházást igényel, ha magamnak készítem el otthon.
#
Nekem ez a reklám kifejezetten bejön.
#
És ha már DDB, kíváncsi lennék átmegy-e az embereknek, hogy miért szerepel Robin Hood és Rózsa Sándor a Vodafone promóban. Jó hogy Fletó a hamvába holt nagy ötlettel
valamennyire előkészítette, de az "elvesszük a hatalmasoktól és visszaadjuk a szegényeknek" implicit üzenete szerintem keveseknek világos. Az önirónia abszolút ül
benne (hiszen maguktól veszik el, a Pannon és a T effajta kommunikációra eleve képtelen), én bírom is, kérdés mennyire hat inkább blődlinek a reklám (amitől még
persze tökéletesen működhet tekintve a célcsoportot).
#
Grat a tervezőnek, elsőrangú a sor, díjakat lehet vele nyerni. Remélem megvan a fesztiválverzió is, különálló jobb sztorikkal és más zenével, mert jelen formájában
igen nagy kár érte.
hirdetés

A HP-nak rendezett videó a képernyőfüggőség helyett az ünnep megélésére buzdít.

What a time to be alive! – mondaná a művelt angol.

Legalábbis a Sainsbury’s karácsonyi reklámja szerint.

A „Klub élmény” második felvonását november 23-án, szombaton rendezik. Közben épülget szépen az Instagramjuk is.

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi kampánysorozata.

Díjátadó: 19.11.26. (19:30) Akvárium Vedd meg jegyed a bétéelesek bulijára!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

A Prizma Kreatív PR Díj idei dajátadója - gyere, ünnepelj velünk!

hirdetés
hirdetés