hirdetés
hirdetés
hirdetés

Magyar kaják, magyar kampány a McDonald’snál

Lángost, bundáskenyeret, paprikás és tormás burgereket kínál keddtől a McDonald’s, a gyorsétteremlánc történetének első magyar menüjét tévészpotok és online kampány hirdetik.
hirdetés

Bundáskenyér, aranygaluska, fasírtgolyók, kislángos, paprikás csirke- és tormás sertésszendvics is szerepel keddtől a magyar McDonald’s éttermek étlapján – igaz, csak hat hétig, a magyar ételek ugyanis alkalmi ajánlatnak számítanak, ahogy korábban például az olaszos vagy görög beütésű ételek is.

„Rengetegszer kaptunk olyan megkeresést, hogy miért nem árulunk magyarosabb ízeket is. Úgy gondoltuk, most jött el az idő – Magyarországon idén 20 éves a McDonald’s, ehhez kapcsolódik ez az ajánlat is” – mondta a Kreatív Online-nak Hiller Katalin, a gyorsétteremlánc marketingmenedzsere.

A hungaromenü bevezetését fél éves szervezés előzte meg. Ha valamelyik termék különösen nagy sikert aratna – mondjuk a reggelire kapható bundáskenyér –, az lehet, hogy ezek után az állandó kínálatba is bekerül. Arra vonatkozó tervekről viszont egyelőre nincs hír, hogy a magyar menü más országok éttermeiben is bemutatkozzon.

Tévé- és online kampány: magyarok a Holdon
Az ajánlatot szerdától tévé és online kampány hirdeti, amelyen a McDonald’s állandó ügynöksége, a DDB dolgozott. „Ritkán forgatunk Magyarországon, az adaptáció a jellemző, de ezúttal külön szpotot készítettünk itthon” – mondta Hiller Katalin a Kreatív Online-nak.


A két változatban elkészült reklámfilm az „Egy kis hazai, ahol a legkevésbé várnád” fősorra és alapgondolatra épül, és többek között azt mutatja be, ahogy Kovács nevű focista áll a brazil fociválogatott sorfalában, vagy az amerikaiak magyar zászlót találnak a Holdon landolás közben.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (4 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A reklám nagyon ötletes, nekem legalábbis tetszik.....de a magyar ételt jó drágán a magyaroknak elképzelés már sokkal kevésbé. Bejöhetne ez, csak nem Magyarországon.
Nekem például nem akkor kuriózum a bundás kenyér, hisz fele ekkora beruházást igényel, ha magamnak készítem el otthon.
#
Nekem ez a reklám kifejezetten bejön.
#
És ha már DDB, kíváncsi lennék átmegy-e az embereknek, hogy miért szerepel Robin Hood és Rózsa Sándor a Vodafone promóban. Jó hogy Fletó a hamvába holt nagy ötlettel
valamennyire előkészítette, de az "elvesszük a hatalmasoktól és visszaadjuk a szegényeknek" implicit üzenete szerintem keveseknek világos. Az önirónia abszolút ül
benne (hiszen maguktól veszik el, a Pannon és a T effajta kommunikációra eleve képtelen), én bírom is, kérdés mennyire hat inkább blődlinek a reklám (amitől még
persze tökéletesen működhet tekintve a célcsoportot).
#
Grat a tervezőnek, elsőrangú a sor, díjakat lehet vele nyerni. Remélem megvan a fesztiválverzió is, különálló jobb sztorikkal és más zenével, mert jelen formájában
igen nagy kár érte.
hirdetés
hirdetés

A Versenyhivatalhoz panaszok érkeztek arról, hogy a televíziós műsorszolgáltatók a nagyobb műsorterjesztőknek kedvezőbb árakat ajánlanak, mint a kisebbeknek.

A Magyar Public Relations Szövetség gyereknap apropóján járta körbe a gyerekinfluenszerekkel és az influenszerek gyerekeivel kapcsolatos jogi és etikai kérdéseket.

Az Oil! benzinkúthálózat online reklámfilmmel tiszteleg a félévszázados autómárka előtt.

Június 14-ig lehet leadni az ENSZ élelmezési programjához kapcsolódó briefre adott munkákat.

Az elmúlt években meggyilkolt hét afroamerikai áldozat kapcsán erős társadalmi üzenetet fogalmazott meg az étteremlánc.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés