hirdetés
hirdetés
hirdetés

Magyar Grand Prix Portorozsban

Záporoztak a magyar díjak a Golden Drum zárógáláján: Spielmann Gábor ellentmondásos Scrabble-hirdetése nagydíjat nyert, az Ogilvy Budapest még két ezüstöt szerzett az ő révén. Díjat kapott a Pioneer Productions filmje és hirdetőként a magyar Mattel is.

hirdetés

Szinte minden shortlistre jutott magyar munka díjjal tért haza a portorozsi Golden Drum reklámfesztivál péntek esti zárógálájáról. Az Ogilvy Budapest három díjat is gyűjtött - ezeket még a két hónapja távozott volt kreatívigazgató, Spielmann Gábor készítette, és Bartek Rams mostani vezető kreatívigazgató vehette át.

A munkák révén a magyar Ogilvy a hatodik helyen zárt az ügynökségek versenyében (a fesztiválhonlap ötödik helyezést ír, de a negyedik helyen holtverseny van, azaz öt ügynökség előzi meg az Ogilvyt).

Ellentmondásos Grand Prix
A Scrabble-nek készített munka egyenesen Grand Prix-t ért az outdoor kategóriában, amire nem volt példa az utóbbi években. A plakát annyiban azonban ellentmondásos, hogy fesztiválokon gyakrabban lehetett találkozni vele, mint valós médiafelületeken, így miután júniusban Cannes-ban shortlistre jutott, a Kreatív akkori fesztiválblogján és az Addict reklámblogon is vita indult be arról, valós vagy fesztiválra készült alkotás-e. Szintén foglalkozott az ominózus Ogilvy-s reklámokkal a Kreatív magazin kamureklámokról szóló cikke.


A portorozsi nagyzsűri vezetője, a Publicis New York kreatívigazgatója, Bob Moore ugyanakkor a fesztivál előtt egy körkérdésre azt válaszolta - majd ezt megerősítette a Kreatív tudósítójának -, hogy a legfontosabbnak a scamek kiszűrését tartja, ezért minden gyanús munkának utánanéznek a díjazás előtt.


Még ezüstök az Ogilvynek
Spielmann további ezüstöket is gyűjtött az Ogilvynek: egyet ugyancsak az outdoor kategóriában a Matchbox-plakátsorozattal, egy másikat pedig a tévészpotok között a BuSho rövidfilm-fesztiválnak készült alábbi videóval.A Matchbox- és a Scrabble-plakát révén a megbízót, a magyar Mattelt választották az év hirdetőjének is a "Szabadidő, szórakozás, kultúra és oktatás" kategóriában.

Monarchia-együttműködés: ezüst a Pioneernek is
A Pioneer Productions filmgyártócég révén még egy magyar vonatkozású ezüstöt is átadtak: a horvát T-Mobile-nak készült kedves és látványos szpotot a magyar produkciósok készítették a Publicis Austria ügynökséggel együtt. A szpotot itt nézheti meg.

A pénteki shortlisten szerepelt még a Proud magyar MTV-kampánya is, amelyet sajnos azonban nem díjaztak. Ezúttal nem jutott díj a korábbi kategóriákban taroló lengyel munkának, a SpecTab másnaposság elleni szernek készült kamuszobros kampánynak sem, de az Onovalov-emlékmű már eléggé szétnyerte magát ahhoz, hogy a készítő varsói Change Integrated zárhasson az év ügynökségeként.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Míg a ruhahajtogató technikái mindenkit lenyűgöznek, az új projektje nem aratott osztatlan sikert.

Mindegy is voltaképp, hogy mit reklámoz a videó.

Novembertől a Skivak felel a logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalat közösségi média kommunikációjáért.

15 éve rendezi meg miden évben a pincészet a címketervező pályázatát, most bemutatják az eddigi legjobb műveket.

"Kristály. Rajta vagyunk" - ezzel a szlogennel indított kampányt Dél-Dakota. Hamar virális tartalom lett belőle.

Díjátadó: 19.11.26. (19:30) Akvárium Vedd meg jegyed a bétéelesek bulijára!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

hirdetés
hirdetés