hirdetés
hirdetés
hirdetés

Magyar diplomafilm nyert a Diák Oscaron

27 éve nem volt ilyen, bár az elmúlt két évben két magyar jelölt is közel került a díjhoz.

hirdetés

A Student Academy Awards díjat 1973 óta ítélik oda a világ filmművészeti egyetemeire járó hallgatók által készített alkotásoknak, diplomafilmeknek. Négy kategóriában osztanak aranyat, ezüstöt, bronzot. Magyar film huszonhét éve nem nyert (akkor Böszörményi Zsuzsa Egyszer volt, hol nem volt… című filmje), de nem csak ezért nagy dolog, hogy Kovács István rövidfilmje, az Ostrom most igen. Az viszont csak októberben derül ki, hogy aranyat, ezüstöt vagy bronzot ítélnek-e neki.

Részlet az Ostrom című filmből

A 23 perces Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt. Életveszélyes terve végrehajtásától sem a szomszédjai, sem a mesterlövészek nem tudják eltántorítani.

A film az idei Friss Hús és BuSho fesztiválokon is díjat kapott, bemutatták nyáron Szarajevóban, de Kovács István korábbi rövidfilmjeinek, a Betonzajnak és a Szürke senkiknek is jó volt a kritikai fogadtatása. Az Ostrom a rendező Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán készített diplomafilmje, az osztályfőnöke Enyedi Ildikó volt.

Az elmúlt két évben amúgy két magyar film is bejutott a Diák Oscar jelöltjei közé (Freund Ádám és Kis Hajni alkotásai), ez kategóriánként a díjazottakon kívül nem jelent többet általában négy filmnél. Idén 1582 nevezés érkezett a versenyre.

A díj egyik következménye, hogy benevezik az Oscar legjobb rövidfilm kategóriájába, és ha beválasztják a jelöltek közé, akkor februárban versenyezhet is a díjért.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Karlendítéssel vonul be Szlovéniába, szélsőjobbos politikusok dörgölőznek hozzá.

A legmotiválóbb ökotudatos híresség Döbrösi Laura lett.

Évekig kérlelték a Breaking Bad színészét, hogy gyártsa le a sorozatban megismert sört. A Sony egy kisüzemmel közösen végül nyáron piacra dobja a régóta várt italt.

Egy ismeretlen hátterű máltai offshorecég szerzett tulajdonrészt a tévétársaságnál néhány nappal Andy Vajna halála után.

Tehetünk különbséget a színek között, de csak a ruhák esetében - üzeni a kampány.

hirdetés

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én! A rendezvény betelt!

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

Idei kétnapos konferenciánk fókuszában a fogyasztó lesz. Dátum: 2019.04.25-16. Helyszín: Avalon Resort&SPA, Miskolc

hirdetés
hirdetés