hirdetés
hirdetés
hirdetés

London nyerte az Epicát

Kiválasztotta a zsűri a 2008-as Epica reklámverseny fődíjas alkotásait. A zsűri a négynapos értékelés után döntött úgy, hogy a londoni DDB és a Lowe ügynökségek munkáját jutalmazza fődíjjal.
hirdetés

Rövid vita után november 21-én kiválasztotta a szakújságírókból álló zsűri az Epica reklámverseny kategóriagyőzteseit és a fődjas alkotásokat. A DDB London duplán ünnepelhet, hiszen a film és sajtó kategóriában is fődíjat kapott. Az előbbit a Volkswagen Polo-nak készített, Dog című reklámért, a sajtóhirdetés kategória fődíját pedig a Marmite, "Trash Cupboard" című reklámnak köszönhetik. Outdoor/indoor reklámtípus fődíját idén a Lowe London nyerte, a John Lewis kiskereskedelmi cégnek készített "Shadow" című reklámmal. A filmes fődíjat kapó alkotás nem először részesült szakmai elismerésben, a éneklő kutyás autóreklám Cannesból ezüst oroszlánnal ment haza.

A verseny idén gyorsan befejeződött, a zsűri nem húzta a válogatást, mindegyik fődíj esetében hamar megszületett a döntés. A filmes kategóriában a Nomis márkának készített, "Damn Boots" című reklám került a legközelebb a fődíjhoz, de a brit Nexus Production által nevezett munka végül szoros versenyben lemaradt. Pedig a film szintén jól szerepelt az idei Cannes-i reklámfesztiválon: a ruházati kategóriában és a legjobb rekámzene kategóriában is arany oroszlánt kapott.

A sajtóhirdetés kategóriában a német BBDO, a Mercedesnek készített, "Read the street" című reklám majdnem díjat kapott, de az utolsó pillanatban a német zsűritag több telefonbeszélgetés után kiderítette, hogy az említett reklám nem vásárolt médiafelületet egyetlen sajtótermékben sem, sőt az is kiderült, az ügynökség nem is a Mercedes-nek, hanem a fékrendszert gyártó, cégnek, a Bas Plusnak dolgozik. Így az egyébként második legtöbb szavazatot kapó Marmite lett a fődíjas.

Az Outdoor/indoor kategóriában a francia Leg nevű ügynökség, az Eurostar utazási cégnek készített "London at hallucinating price" című munkája került még legközelebb a fődíjhoz.

A magyarok összességében idén kicsivel rosszabbul szerepeltek, mint tavaly, a 33 nevezett munka közül az előzsűri csak egyet talált alkalmasnak arra, hogy a fő zsűri elé kerüljön, a DDB Amnesty Internationalnak készített, Darfur című munkája ugyan nem került rövidlistára, de pontszámok alapján bronz díjat talán még kaphat.
 

Győztesek:

Epica D'or film
Volkswagen Polo, Dog, DDB London, Nagy BritanniaEpica D'or outdoor/indoor

John Lewis, Shadows, Lowe London, Nagy BritanniaEpica D'or sajtó

Marmite Snacks, Trash Cupboard, DDB London, Nagy BritanniaEpica D’or interaktív

Absolut, In an absolut world, TBWA, Németország
 

Majdnem győztesek:

Nomis, Damn Boots, Nexus Production, Nagy BritanniaEurostar, London at hallucinating price, Leg, FranciaMercedes, Read the street, BBDO, Németország

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés