hirdetés
hirdetés
hirdetés

London nyerte az Epicát

Kiválasztotta a zsűri a 2008-as Epica reklámverseny fődíjas alkotásait. A zsűri a négynapos értékelés után döntött úgy, hogy a londoni DDB és a Lowe ügynökségek munkáját jutalmazza fődíjjal.
hirdetés

Rövid vita után november 21-én kiválasztotta a szakújságírókból álló zsűri az Epica reklámverseny kategóriagyőzteseit és a fődjas alkotásokat. A DDB London duplán ünnepelhet, hiszen a film és sajtó kategóriában is fődíjat kapott. Az előbbit a Volkswagen Polo-nak készített, Dog című reklámért, a sajtóhirdetés kategória fődíját pedig a Marmite, "Trash Cupboard" című reklámnak köszönhetik. Outdoor/indoor reklámtípus fődíját idén a Lowe London nyerte, a John Lewis kiskereskedelmi cégnek készített "Shadow" című reklámmal. A filmes fődíjat kapó alkotás nem először részesült szakmai elismerésben, a éneklő kutyás autóreklám Cannesból ezüst oroszlánnal ment haza.

A verseny idén gyorsan befejeződött, a zsűri nem húzta a válogatást, mindegyik fődíj esetében hamar megszületett a döntés. A filmes kategóriában a Nomis márkának készített, "Damn Boots" című reklám került a legközelebb a fődíjhoz, de a brit Nexus Production által nevezett munka végül szoros versenyben lemaradt. Pedig a film szintén jól szerepelt az idei Cannes-i reklámfesztiválon: a ruházati kategóriában és a legjobb rekámzene kategóriában is arany oroszlánt kapott.

A sajtóhirdetés kategóriában a német BBDO, a Mercedesnek készített, "Read the street" című reklám majdnem díjat kapott, de az utolsó pillanatban a német zsűritag több telefonbeszélgetés után kiderítette, hogy az említett reklám nem vásárolt médiafelületet egyetlen sajtótermékben sem, sőt az is kiderült, az ügynökség nem is a Mercedes-nek, hanem a fékrendszert gyártó, cégnek, a Bas Plusnak dolgozik. Így az egyébként második legtöbb szavazatot kapó Marmite lett a fődíjas.

Az Outdoor/indoor kategóriában a francia Leg nevű ügynökség, az Eurostar utazási cégnek készített "London at hallucinating price" című munkája került még legközelebb a fődíjhoz.

A magyarok összességében idén kicsivel rosszabbul szerepeltek, mint tavaly, a 33 nevezett munka közül az előzsűri csak egyet talált alkalmasnak arra, hogy a fő zsűri elé kerüljön, a DDB Amnesty Internationalnak készített, Darfur című munkája ugyan nem került rövidlistára, de pontszámok alapján bronz díjat talán még kaphat.
 

Győztesek:

Epica D'or film
Volkswagen Polo, Dog, DDB London, Nagy BritanniaEpica D'or outdoor/indoor

John Lewis, Shadows, Lowe London, Nagy BritanniaEpica D'or sajtó

Marmite Snacks, Trash Cupboard, DDB London, Nagy BritanniaEpica D’or interaktív

Absolut, In an absolut world, TBWA, Németország
 

Majdnem győztesek:

Nomis, Damn Boots, Nexus Production, Nagy BritanniaEurostar, London at hallucinating price, Leg, FranciaMercedes, Read the street, BBDO, Németország

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Úgy volt, hogy nem lesz hivatalos mörcs karácsonyra, de aztán észhet tért a cég.

Az árnyalat hivatalosan persze nem a kólásdobozról kapta a nevét, hanem nemes egyszerűséggel „klasszikus kéknek” hívják.

Robert De Niro saját gyűjteményének darabjait is felajálotta a könyvhöz.

A fenntarthatóság jegyében állt össze a két nagy múltú amerikai vállalat.

A szezon eddigi legváratlanabb ünnepi szpotját szállította a norvég posta.

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

hirdetés
hirdetés