hirdetés
hirdetés
hirdetés

Levendel Ádám

hirdetés

Levendel Ádám <i>(Illusztráció: Kovács Lehel)</i>
Levendel Ádám (Illusztráció: Kovács Lehel)
Végzettségét tekintve szociológus, szakmai pályafutása 1969-ben kezdődött, amikor belépett a Magyar Rádió és Televízión belül működő Tömegkommunikációs Központba, ahol volt kérdezőbiztos, osztályvezető, szervezésért felelős igazgatóhelyettes, végül pedig igazgató. 1990-ben Sterk Péterrel közösen megalapította a Szonda Ipsos közvélemény-kutató intézetet, amely az évek során az összes szegmensre kiterjesztette tevékenységét, kezdve a választások exit poll-kutatásaitól a társadalomkutatáson át egészen a különféle fogyasztói piaci szegmensek felméréséig.

„Ő a megközelíthetetlen öreg, egy karizmatikus ember, akinek nem lehetett ellentmondani” – beszélt róla egy ügynökségi vezető, hozzátéve, hogy az ókorban biztos helye lett volna a vének tanácsában. Gyakran szerepelt a médiában, és egyértelműen a baloldal szellemi holdudvarába sorolják, egy darabig közös tanácsadócéget működtetett például Szigetváry Viktorral, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon egykori bizalmi emberével.

Jelentős szerepe volt a Szonda sikersztorijában, a magas forgalom elérésében. Jó érzékkel vette észre, hogy a cég fő tevékenységi körét már korán, 1992-től főképp a piackutatásra kell felépíteni, annak ellenére, hogy a legnagyobb visszhangot mindig a politikai közvélemény-kutatások keltették. 2009-ben az addigi tulajdonosokat kivásárolták, azóta nem aktív. Egyes vélemények szerint neki pont időben sikerült kilépni, nem egy öreg focista, aki még mindig megpróbál futni, bár nem megy neki.

Mit tanulhatunk tőle?

Hogyan kell befolyásos piackutató céget építeni.

2000 és 2006 között a Magyar Reklámszövetség elnöke, további két évig pedig elnökségi tag volt. Rengeteg szakmai konferencián szerepelt előadóként a 90-es és 2000-es években, és nagyszámú szakkönyv megírásában, lektorálásában, szerkesztésében vett részt. Egyike a GKI Gazdaságkutató tulajdonosainak.

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Nemrég még úgy tűnt, hogy a koronavírus nagy győztese a Corona lehet, azután, hogy a kezdeti pofonból felálltak.

Április 1-től az ügynökség látja el az energetikai vállalat külső és belső kommunikációját.

A koronavírus-járvány a tinimagazint is elérte.

A fesztivál szervezői már nem keresgélnek új dátumot, az eseményt jövőre rendezik meg legközelebb.

Műalkotásokat kell újraalkotni a lakásban található tárgyakból vagy családtagokból.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne ad

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! A Kreatív szaklap először szervezi meg a Best of Best.net & Lollipop workshopot, amelyen az ügynökségek bemutatják a két versenyen legeredményesebben szereplő kampányaikat.

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: június 3.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre!

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! ÚJ IDŐPONT HAMAROSAN!

hirdetés
hirdetés