hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lemondott Pusztay András az Index.hu Zrt. vezérigazgatói posztjáról

Pusztay András távozása után Bodolai László keddtől új vezérigazgatót, Ződi Zsolt jogászt nevezett ki – közölték a Kreatívval.

hirdetés

A Kreatívnak eljuttatott közleményben jelentette be Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának és az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke, hogy Pusztay András, az Index vezérigazgatója felmondott. Bodolai azt írta: „Ezúton is szeretném megköszönni Pusztay András eddigi munkáját. Vezérigazgatói tisztségéről való lemondását elfogadtam, és felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz' nincs másik.”

Pusztay lépése nem meglepő, hétfőn a 444 már írt arról, hogy Pusztay az aznapi állományülésen elmondta, hogy olyan igazgatósági határozat született múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani, de ekkor még nem nyilatkozott arról, hogy szándékában áll-e lemondani a posztról. A Kreatív kérdésére kedden nem kívánt nyilatkozni.

Pusztay András (Fotó: Koleszár Adél)
Pusztay András (Fotó: Koleszár Adél)

Az emlegetett, múlt csütörtöki igazgatósági ülésen az eddigi beszámolók szerint Gerényi Gábor (az Azonnali társtulajdonosa) stratégiai tanácsadóként ismertetett egy, az Index átlakításáról szóló tervezetet. Ezt a javaslatot az igazgatóság nem fogadta el. Bodolai szerint a csütörtöki ülés jegyzőkönyvébe így az került, hogy Gerényi javaslatát megvizsgálva, de nem beépítve, az Index vezetőségének kell egy koncepciót kidolgoznia, amellyel biztosítva lesz a lap közép- és hosszútávú működése. 

Miután a 24.hu megszellőztette a javaslatot, és az Index szerkesztősége veszélyhelyzetet hirdetett vasárnap, hétfőn az igazgatóság rendkívüli ülésén Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszüntették.

Ződi értékeket őrizne

„Nagy megtiszteltetés volt barátom és kollégám, Bodolai László felkérése, amit örömömre szolgált elfogadni. Célom az, hogy az Index megőrizze minden eddigi értékét és piacvezető pozícióját, amitől Index az Index, és ebben számítok a szerkesztőség közreműködésére, ahogy ők is számíthatnak az én tapasztalatomra és támogatásomra” – fogalmaz a közleményben Ződi Zsolt, az új vezérigazgató.

Ződi Zsolt nyilvános CV-je alapján a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, online szabályozási témában publikál. Emellett 2014 óta a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszékének egyetemi docense.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés