hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lekevernék fiatalkori önmagamnak pár maflást

Idén 15 éves a Honfoglaló. Az eredetileg magyar nyelven indult kvízjátéknak azóta több nemzetközi verziója is van, mára 15 nyelven érhető el. Bihari Attila a Honfoglaló kitalálója és vezetője a mai napig. Napi munkájában próbálja összehangolni a média, a technológia és a kreatív iparág metszetében dolgozó cége tevékenységét. Ő írta az e heti Kultúrterrorunkat.

hirdetés

Könyv

Bihari Attila
Bihari Attila
Imádok olvasni, nem tudok elaludni anélkül, hogy legalább egy félórát ne legyen könyv a kezemben. Gyakorlatilag mindenevő vagyok, az ifjúsági regényektől a szakkönyveken át a szépirodalomig mindent szeretek. Ha mégis ki kell emelnem pár kedvencet a frissebb élményeim közül, akkor az egyik egyértelműen a „Sapiens” és a „Homo Deus” páros Yuval Noah Hararitól. Hihetetlen hogy a megszokotthoz képest mennyire más szögből nézi a világot, az emberiség egész történelmét és lehetséges jövőjét.

Imádom a sci-fi-fantasy vonalat is, abból a Dmitry Glukhovsky által megálmodott „Metró 2033” univerzumot ajánlanám. Persze csak olyannak, aki nem hajlamos a depresszióra, mert az orosz életérzés átjön rajta rendesen.

Ellenkező véglet korban a történelmi regények, kedvencem az ókori Róma felemelkedése és bukása közt eltelt időszak. Ebben a kategóriában merem ajánlani Colleen McCullogh Róma sorozatát. Több ezer oldal, de szórakoztató és mellette elég hiteles, komoly kutatómunka áll a hátterében.

Film

Ha valami komolyra, elgondolkodtatóra vágyom, akkor többnyire olvasok. Nekem a film inkább a szórakozásról szól. Örök kedvenceim a Gyalog Galopp, a Brian Élete, a Ponyvaregény és a Bakterház. Akármikor nézem őket újra, még mindig előkerül egy-egy olyan poén, amit addig nem vettem észre.

Illetve a gyerekek miatt az elmúlt 10+ évben a moziban szinte csak animációs filmek. Itt azért érnek időnként kellemes meglepetések. Elég komoly előítéletekkel ültem be a Lego Batmanre, felkészültem két óra agyzsibbasztásra, de legnagyobb csodálkozásomra kifejezetten vicces volt felnőtt szemmel is.

Zene

A jó zenét szeretem, az lehet bármilyen műfaj, jól elfér a kocsimban egymás mellett Vivaldi, Mike Oldfield és Morricone is. Feleségem kedvence Sting, most voltunk Szófiában a koncertjén és ő is elképesztett az energiájával. A mai popzenét a fiam miatt hallom, van is, ami tetszik, de annyira azért nem, hogy megjegyezzem a nevüket.

Színdarab

Pintér Béla Szutyok című darabja volt az utolsó, de az is jó rég volt. Szülőként valószínűleg más érzés végignézni, elég sokkoló élmény.

Tévéműsor

Nem akarok spojlerezni, de az a műsor még nem készült el, ami a kedvencem lesz.

Rádióműsor

A rádiózás szinte teljesen kimaradt az életemből. Valószínűleg ez most már így is marad.

Kiállítás

Utoljára júliusban voltunk kiállításon, az Illúziók házában Zadarban. Ami megfogott benne, az az, hogy minimális költségvetéssel csináltak egy olyan kreatív interaktív programot, ami 1,5-2 órára simán elszórakoztatja az egész családot. Kicsit a Csodák Palotájára emlékeztet, de az egész elférne egy nagyobb lakásban és mégse gagyi.

Étterem

Feleségemmel nagyon szeretjük a Mala Gardent Siófokon. A Wasabi running sushijában meg azt élvezem, hogy rengeteg különböző ízzel tudsz találkozni egy étkezés alatt. Szerencsére egyre több jó étterem van, régen volt igazán rossz tapasztalatom. Azért anyám káposztás húsát nem übereli senki.

Kávé

Feketén, cukor nélkül, röviden, kesernyésen, sokszor. Amikor Guatemalában jártam, akkor előtte már fentem a fogam, hogy milyen jó kávékat fogok inni, mégiscsak a világ egyik legjobb kávétermelő vidéke. Ehhez képest a helyiek mindenhol hosszú kávét ittak kancsó számra és furcsán néztek rám, amikor rövid kávét szerettem volna inni, szóval inkább beálltam a sorba. Az utazás végére egész megszoktam azt is.

Újság

Már csak online, de azt a legszélesebb spektrumon. Egyrészről olvasom a szaksajtót angolul, magyarul. Az én esetemben ez a technológiától (például Techcrunch) a médián keresztül (például Kreatív) a játékiparig terjed (például GamaSutra, PocketGamer).

Másrészről követem a politikai/véleményportálokat is a teljes palettáról. Nem szeretem csak egy nézőpontból látni a világot. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs meg az én saját különbejáratú véleményem róla.

Kirándulás

A kirándulás minden formáját szeretem. Ha külföldön vagyunk, akkor az olyan helyeket kedvelem a legjobban, ahol nem kell járműbe szállni az egész ott tartózkodás alatt. Elfelejtem az autót és csak sétálgatunk a városban. Szeretem azt is, ha csak rövidebbet túrázunk a természetben és ráérősen, nézelődve haladunk. De kollégákkal, barátokkal együtt többször teljesítettük a Gerecse 50-et is. Ez egy teljesen más élmény. Az 50 kilométer végére teljesen meditatív állapotba kerülök 10-12 óra gyaloglás után. Másnap persze fáj mindenem, megfogadom, hogy ez volt az utolsó, de azért a kisördög minden évben elkezd suttogni a fülembe.

Gerecsei táj - forrás: Wikipedia
Gerecsei táj - forrás: Wikipedia

Sport

Végigsportoltam az egész eddigi életemet, egyszer elkezdtem összeszámolni, legalább 15 sportágban indultam valamilyen szintű versenyen is. Az örök kedvenc a foci volt, de pár éve szétment a térdszalagom, azóta nem tudok játszani. Jó dolog a sport, de nem árt ésszel csinálni. Ha most visszamehetnék az időben, lekevernék a fiatalkori önmagamnak pár maflást a kihagyott bemelegítésekért. Most éppen gyógytornával és jógával próbálom regenerálni a meggyötört tagjaimat.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Hajós Balázs 30 országért és 15 csatornamárkáért felel Budapestről.

Ellátogattunk a mozis kereskedőház hagyományos ügyfélmozizására.

Ötmilliót gyűjtöttek. Október 23-ról már tudósít a merce.hu.

Október 20. az új határidő.

Bővül a rádiós közönségmérés 2017 őszétől.

hirdetés

A verseny célja díjazni azokat a kommunikációs megoldásokat, melyek támogatják és elősegítik, hogy egy vállalat termékét vagy szolgáltatását egy másik vállalatnak értékesítse. Díjátadó: október 17.

Meghosszabbított nevezési határidő: október 20. A verseny célja: kreatív btl-megoldások és kapcsolódó kommunikációs kampányok díjazása.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Díjátadó: 10.25. Kapunyitás: 19 óra

A verseny célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeket Magyarországon. Weboldalakat, alkalmazásokat, tévéműsorokat, magazinokat és más nyomtatott kiadványokat lehet nevezni. Díjátadó: 10.26. kapunyitás: 19 óra

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 27.

Workshop az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletéről, közismertebb nevén a GDPR-ról november 10-én.

Facebook és Instagram hirdetések kezelése a gyakorlatban november 16-án.

Prizma Kreatív PR Díj díjátadó: november 22. Helyszín: Akvárium Klub

Minden gallérhoz másképp kell szólnunk HR-eseként? Kiderül a november 21-i workshopunkon, ahová kék gallérosokra specializálódott HR-eseket várunk.

Hr-esként Ön hol nézi meg először egy jelölt profilját? És kiről mit árul el az adatlapja? És azt vajon tudja, hogy a jelöltek hol és hogyan keresnek a legaktívabban munkát? Workshopunkon mindenre választ kap.

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.

hirdetés
hirdetés