hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb, legrosszabb reklámok 2010-ben

Az év végi szavaztatásunkból kiderül, hogy melyek lettek az év legjobb és legrosszabb reklámjai, mi volt az év online videója és melyik volt a legjobb magyar kreatív megoldás. Egyben tévedett a szerkesztőség, de nem nagyot.

hirdetés

Eredetileg azt hittük, hogy a három és fél kategóriában toronymagasan a szerkesztőség által is favorizált jelöltek fognak az élen végezni. A legrosszabbaknál azonban a szerkesztőségből legtöbb káromkodást kiváltó Erste „Ön kinél bankol?” kampányának borzalmas színészi alakításokkal megterhelt, gyengeelméjű vetélkedős szpotját ketten is beelőzték, igaz, nem sokkal, tizedek döntöttek a Profi „Eperkutyus” és Tahi Tóth László önalázása javára. Jellemző, hogy e két szpot ügynökségéről mit sem tudni.

A többi kategóriában nem volt ilyen meglepetés. A Vilmos szépen összerakott, a végén batikoltpólós örömtáncba torkolló filmjét mi is szerettük, csakúgy, mint a magyar ogilvys kreatívok által készített, de az ukrán Ogilvy neve alatt futó Forum Bank „Punk” printjeit (Benesch Feri, Galácz Karolina, Visy Zoltán és Will Rust), amellyel az Eurobesten is egy pazar aranyat sikerült kapniuk, teljesen megérdemelten. A legjobb szpotok között nem hirdettünk harmadik helyezettet, mert a harmadik, negyedik és ötödik között minimális, alig tizedpontnyi különbség volt, ráadásul az első kettő rendkívüli módon kiemelkedett a mezőnyből. A legmagasabb átlagpontszámot a legkreatívabb megoldások kapták, igaz, itt is volt számunkra meglepően alacsony pontszám. Mindenesetre ez a kategória volt az, amiben világosan megmutatkozott, hogy a magyar kreatívok igenis képesek világszínvonalú megoldásokat létrehozni, visszanézni is ezt a legkellemesebb. Köszönjük a több mint kétezer szavazatot, jövőre Veletek, Ugyanekkor, Ugyanitt.

Legjobb szpot

1. Vilmos, Publicis, 7,4

2. Sziget 2010, Proud, 7,1

3. –

Legrosszabb szpot

1. Profi – Eperkutya 2,02

2. Bonux Tahi Tóthtal 2,1

3. Erste - Ön kinél bankol?, Young & Rubicam 2,3

Legkreatívabb megoldás

1. Forum Bank "Punk" "Chaos", Ogilvy, 7,8

2. Budapest Winter Invitation, Cluso, 7,4

3. Kerülj közelebb kampány printjei, Carbon Group, 6,85

Legjobb online videó

Sziget 2010, Proud,  7,3

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Az Álarcos énekes indulása hamarosan várható.

A fiatalok hat kategóriában versenyezhetnek.

Angela Merkel és Hillary Clinton is a családon belüli erőszak áldozatává vált a képek szerint.

A Table Budapestben tartották az összejövetelt január 16-án.

25 kiválasztott festményt helyeztek ki busz- és villamosmegállókban lévő citylightokra.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés