hirdetés
hirdetés
hirdetés

Időutazásra csakis mindszentkállai fagyival érdemes indulni

Varga Gábor a tartalom bűvkörében éli napjait: hétköznap inkább előállít, hétvégén pedig fogyaszt. Vállaltan sorozatfüggő, képernyőn és könyvben is a sci-fit részesíti előnyben, szabadidejét pedig leginkább a Balaton északi partján és a Káli medencében tölti, ahol a sör és borfagyikat is szívesen próbálja ki. Eheti Kultúrterrorunkban a Café Communications stratégiai és digitális vezetője ajánlja kedvenceit.

hirdetés

Varga Gábor
Varga Gábor

Sorozat

A tévét csak két dolog miatt kapcsolom be: Netflix és HBO Go. Miattuk viszont sokszor. Menthetetlen sorozatfüggő vagyok, és vállalom. A sci-fi nálam mindenek felett áll és szerencsére az utóbbi években szárnyal a műfaj. A legutóbbi, amit nagyon szerettem, a Travelers, egy nagyon okosan felépített kanadai sorozat. De bármikor szívesen újranézem Rick & Morty bármelyik epizódját is. Ha nem sci-fi, akkor jöhet bármi, ami okos. Például a Luther. De a sort nagyon sokáig lehetne még folytatni.

Zene

Gyakorlatilag nonstop megy valami a fülemben. Edzéshez, autóban, sokszor munka közben is. Akkor tudok legjobban koncentrálni, ha a feladathoz illő zene leköti agyam azon részét, ami szeretne elkalandozni.

Hangulatfüggő, hogy mihez van kedvem. Ha nagyon fókuszálni akarok valamire, akkor Daniel Avery új albuma, a Song for Alpha működik.

Vezetéshez általában könnyebb zenéket választok. Pláne, ha más is ül az autóban. Ma például Concept of Thought szólt a rakparton, dugóban araszolva. Nyugtatólag hatott a tender prezire „rohanás” közben.

Gasztro

A feleségem is és én is nagy gasztrokattantak vagyunk. Ha tehetjük, minden hónapban kipróbálunk egy új helyet. Télen általában Pesten, most, hogy nyár van és minden szabadidőnket a Balatonnál töltjük (északi part rulez!), a Káli-medencében tesszük ugyanezt. Régóta nagy kedvencünk a zánkai Neked Főztem, vagy a Mi a kő Köveskálon. A környéken a legjobb fagyi pedig a Kő fagyi?-ban, Mindszentkállán van. A mangó és a görögdinnye az abszolút favorit, de ha ott vagytok, mindenképp kóstoljátok meg a sör- és borfagyikat is. Isteni mind.

Jó étel mellé alap a jó bor, az idei kedvenc hely, ahova mindig visszatérünk, a Csendes Dűlő Badacsonyban.

Könyv

Van egy szabályom. Minden szórakoztató könyv után egy szakmait olvasok el, hogy lépést tartsak a fejleményekkel. Ezen a nyáron felrúgtam ezt a szabályt.

Ahogy a sorozatoknál, itt is a sci-fi viszi a pálmát, azon belül is az időutazás témáját boncolgató könyvek. Ha megtetszik egy író stílusa, amint megjelenik egy új könyve, azonnal elkezdem olvasni. Douglas E. Richards munkáit például nagyon kedvelem, ezen a nyáron a Split Second sorozaton vagyok túl, mely abszolút szokatlan megközelítésből néz rá az időutazás kérdésére. Jo Nesbo is az írói toplistám élén van, legutóbb a Szomjúság című, legfrissebb Harry Hole regényt forgattam, de már nagyon várom az újat, amin dolgozik.

Kiállítás

Nagyon érdekes, hogy ha külföldön vagyok, minden aktuálisan futó kiállítást megnézek és minden szembejövő templomba betérek építészi kíváncsisággal. Itthon már nem ilyen jó az arány, a hétköznapok másfelé visznek, ritkábban jutok el múzeumokba és kiállításokra. A Ludwig múzeum ez alól kivételt képez, ott rendszeres vendég vagyok.

Legutóbb a Frida Kahlo-kiállítást láttam a Nemzeti Galériában, és bár rengetegen voltak, nagyon jó élményt adott. Vannak teljesebb képet adó Kahlo-kiállítások a világban, de ha van egy a közelben, nem szabad kihagyni.

Egy másik, ami nagy hatással volt rám, a brüsszeli Magritte múzeum állandó tárlata. Teljesen magával ragadott a valósággal (vagy épp a képzelettel) alkotott kapcsolata, és ahogy képes ugrálni egyikből a másikba. Kötelező program, ha Brüsszelben jártok!

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Selectivv Mobile a keresleti oldalnak nyújt programmatic-megoldásokat.

Az első két, már megjelent részben a Sufni és a Barber Shop tulajdonosai mesélnek.

Az Otto webshopnak készült egy kissé nyugtalanító képi világú reklám.

Az ugytudjuk.hu-t kiadó céget az LMP-s képviselő és korábban a Nyugat.hu-nál dolgozó újságírok alapították.

Viccesen nihilista reklámok a Burrow márkától.

hirdetés

FMCG Trafik Workshop, avagy hogyan adj el többet FMCG márkádból a Nemzeti Dohányboltokban? Az Élelmiszer és a Tobacco magazin közös rendezvénye az FMCG szektor számára augusztus 29-én.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

Business to business kommunikációs verseny, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Workshop Content+Marketing Award kiemelkedő kampányainak bemutatására szeptember 12-én.

A verseny célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeket Magyarországon. Kiemelt kategória 2018-ban: Televízió Nevezési határidő: szeptember 14.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Tervezzük meg együtt a munkavállalód élményét! Időpont: szeptember 28.

Gyógyszerkommunikációs konferencia - Future Pharma október 2-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 5.

Coaching eszközök a gyakorlatban hr-eseknek, coaching szemléletű vezetőknek és coachoknak. Időpont: október 11., 09.00 - 16.00

Részletes program hamarosan! 2018. november 15.

hirdetés
hirdetés