hirdetés
hirdetés
hirdetés

„Kompetitív személyiség vagyok”

Naplementés bulit, küzdősportokat és betonba ágyazott hadihajót is ajánl a Kultúrterrorban Jánosi Ádám, a TEN Media digitális marketingigazgatója, aki korábban a BiotechUSA social media marketingese is volt.

hirdetés

Könyv

Az olyan könyveket részesítem előnyben, melyekből tanulhatok valamit. Az egyik ilyen Phil Jacksontól az Eleven Rings. Kedvenc sportom, a kosárlabda legsikeresebb edzőjének a történetét mutatja be, hogyan nyert 11 bajnoki gyűrűt a Chicago Bulls és a Los Angeles Lakers edzőjeként, hogyan tudott olyan karaktereket kezelni, mint Michael Jordan vagy Kobe Bryant, és milyen lépéseken keresztül épített különböző egyéniségekből egy egységes csapatot, akik ugyanazért a célért harcolnak. Számos tanulság van benne a vezetésről, csapatkémiáról, valamint arról, hogy hogyan hozd ki a legtöbbet magadból és másokból.

Jánosi Ádám
Jánosi Ádám

Randall Munroe – What If – aki szereti a valódi tudományt, annak igazi csemege ez a könyv. Lényege, hogy tudományos megközelítéssel, számításokkal válaszol meg teljesen abszurd kérdéseket, úgy mint:

  • Hogyan tudnánk Lego hidat építeni London és New York között?
  • Mekkora fizikális teret foglal el az internet?
  • Naponta hány embert kellene megennie egy tomboló T-Rexnek?

Mindezt rendkívül szórakoztató stílusban, remek illusztrációkkal. Ami nem véletlen, hiszen az íróról csak annyit, hogy eredeti foglalkozása szerint robotokat épített a NASA-nak, majd később inkább elment főállású képregényrajzolónak.

Film

Aránylag kevés időt fordítok filmezésre, de ha már megteszem, akkor valami könnyedebb, szórakoztatót választok, ami kikapcsol. Ami ehhez még hozzájön, hogy valamiért a 80-as években ragadtam (ez többször vissza fog köszönni még az ajánlómban), és kifejezetten szeretem az akkori akciófilmeket. Ha már Kultúrterror a rovat címe, akkor beajánlom a Tango & Cash-t. A legjobb buddy cop film ever, óriási egysoros beszólásokkal.

A komolyabb alkotások közül a Keresztapa a nagy kedvencem. Egyszer csinálok egy maratont, amikor egyben megnézem a trilógiát, saját készítésű olasz kaja, és egy vörösbor társaságában.

Zene

Mostanában leginkább synthwave-et hallgatok. Mai előadók, mai technikai feltételekkel csinálnak 80-as évek hangzású zenét, zseniálisan megragadva a kor szellemiségét. Egyik legnagyobb kedvencem az FM-84-től a Running In The Night. Legutóbb még anyukám is megjegyezte, hogy milyen jó ez a szám.

A zene egyébként is különleges szerepet tölt be az éltemben, hiszen több mint 15 éve aktívan DJ-zem. A műfajt, amit játszom, én „stadionbéznek” hívom, ami a drum & bass közönségbarátabb és tánctérorientált válfaját jelenti. Delta Heavy-től a Ghost mindig működik a bulijaimban.

Tévéműsor

Szintén nem sok időt fordítok sorozatokra, egy Csernobilt is hetekbe telt megnéznem, így inkább egy örök kedvencet fogok javasolni. Meglepő módon 80-as évek: Magnum. Szigorúan az eredeti sorozat. Hawaii, tengerpart, csajok, szép birtok, haverok, kutyák, izgalmas ügyek, Ferrari 308GTS. Eléggé beleraktak mindent, amitől nálam működik egy történet.

Kiállítás

Nem a szomszédban van, de Canberrában a hadtörténeti múzeum nagyon tetszett. Rengeteg érdekességet lehet megtudni, például, hogyan jártak régen túl az ellenség eszén, óriási ember- és fegyverhátrányban. Szimulálhatunk különböző szituációkat, és több mint vagány a bejáratnál a betonba, a múzeum alá süllyesztett hadihajó, aminek csak a teteje látszik ki, de belülről az egész megnézhető.

Étterem

Pesti Burger és Bár – Egy teljesen másik liga a budapesti burgerezők között. Öröm nézni, hogy milyen odaadással készítik az ételeket, és a végeredmény mindig meggyőző. Marketing- és vendéglátási szempontból is zseniális a heti ajánlatuk, ami minden héten más, teljesen új receptet jelent, így mindig tudunk valami újat kóstolni. Nagy szívfájdalmam, hogy jelenleg átmenetileg zárva van.

Kávé

A reklámszakma azon elenyésző százalékához tartozom, aki nem kávézik. Nagyon ritkán szoktam, leginkább utazások alkalmával reggelihez, amolyan extraként. Bár mostanában kicsit emelkedett ez a szám, szerintem idén még mindig tíz csésze alatt vagyok, úgyhogy ebben a témában ne rám hallgassatok.

Újság

Papír alapút nem, de szakmámból fakadóan a Socialmediatoday.com-ot szoktam rendszeresen olvasni. Nagyon jól összegyűjtik az aktuális történéseket a digitális marketing területén.

Kirándulás

Múlt héten voltam a Budakeszi Vadasparkban, nagyon szuper hely, még mosómedve is van, csak sajnos elbújt előlünk, úgyhogy még vissza kell oda mennem.

Sport

Kiemelkedően az életem része, nagyon sokat ad ahhoz, hogy testileg-lelkileg top formában legyek. Kompetitív személyiség vagyok, így a győzelem és a határaim feszegetése folyamatosan motivál, bármiről legyen is szó. 25 éve kosárlabdázom, bringával járok munkába, kondizom súlyzós és funkcionális edzéseket kombinálva, futottam már félmaratont, jelenleg leginkább a küzdősportok érdekelnek, de ezek mellett néha egy jóga vagy gerinctorna is befigyel. Utazások alkalmával is fontos számomra az aktivitás: nyáron surf, télen snowboard.

Program

Ha szeretnétek a heti munka után ellazulni egy kicsit, akkor a nyári időszakban péntekenként a Fridayt tudom javasolni. Az A38 hajón délután 5-től 10-ig ingyenes, naplementézős, koktélozós, lightos zenékkel fűszerezett remek nyári hangulatú bulik. A szégyentelen önpromó részt is bedobom: én is szoktam itt játszani. Klubszezonban pedig szintén hazabeszélve bármely Bladerunnaz eseményt jó szívvel ajánlom.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A felsőoktatásban hallgatók egy ezresért fizethetnek elő a zenék mellett filmeket és sorozatokat is kínáló alkalmazásra.

Ha arra gyanakszol, hogy itt most valami újrahasznosítós dologról lesz szó, akkor jó helyen kapiskálsz.

Egy külön rendezvényszervezési feladatokra kiírt tender további 30 milliárddal dobja meg az éves keretet.

Újabb fejezethez ért a ketchupmárka és az énekes szerelmi története.

Most már az utazni vágyóknak sem kell a Startlapnál messzebb száguldaniuk az információs szupersztrádán.

hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés
hirdetés