hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kivonul a tőzsdéről az Axel Springer

Április hatodikán kivezetik a kereskedésből a német gigavállalat részvényeit

hirdetés

Jóváhagyta a Frankfurti Értéktőzsde az Axel Springer SE-nek, hogy a vállalat részvényeit kivezessék a kereskedésből. A lépésre az április hatodikai nap zárása után kerül sor, a tuladjonosok arra számítanak, hogy a döntés után a többi tőzsdéről is zökkenőmentes lesz a kilépés (a cég részvényeivel kereskednek a a berlini, a düsseldorfi, a hamburgi, a hannoveri, a müncheni, és a stuttgarti tőzsdén is) - értesült róla a Média1.

A kivonulás oka egy nagy médiapiaci felvásárlás, az amerikai KKR tőkealap a tavalyi évben egy tenderen megvásárolta a vállalat részvényeinek közel 44 százalékát. A KKR 15 országban van jelen, 2018-as jelentésük szerint összesen több mint 100 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, az Axel Springer részvényekért 6,8 milliárd eurót fizettek.

A részvényesek örülhettek, a deal jóvoltából 39,7 százalékos nyereségre tettek szert. Az Axel Springer közleménye szerint a jelenleg a részvények 42,6 százalékát tulajdonló Friede Springer és a vállalat CEO-ja, a 2,8 százalékot birtokló Mathias Döpfner is megtartják a tulajdonrészüket, és továbbra is részt vesznek a vállalat irányításában.

A kivezetés után a cég a saját bevallása szerint a digitális üzletágát kívánja tovább fejleszteni, a vállalat porfóliójába olyan lapok tartoznak, mint a Bild, a Welt, a Business Insider vagy a Politico. Magyarországon a Ringierrel történt egyesülés óta Ringier Axel Springer néven többek között a Blikk, a Glamour és a Kiskegyed lapokat is ők adják ki. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Kovács Levente megbízott főszerkesztőként veszi át Forrás Dávid feladatait.

A megbízást a korábban az észak-amerikai piacot kezelő Universal McCann nyerte.

A modellváltás már a következő tanév kezdetétől érvényes lenne. A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői azt írják, a sietség oka nehezen érthető.

Az EU és a tagállamok fogyasztóvédelmi szervei jutottak erre a megállapításra online razziáik után.

A hó eleji 40 ezerről március végére 30 ezerre csökkent a napi összes reklámszpot száma az NMHH jelentése szerint.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés