hirdetés
hirdetés
hirdetés

Strandtáska 1.

Ki mit olvas és hallgat nyaraláskor?

Gulyás János három nyelven visz könyvet magával, Hajagos Rita kémtörténetet és limonádét olvas, Simon Zsolt Ibizán hallgatott zenét, Szűcs Ervin pedig néhány szakkönyvet is berak a bőröndbe. Belenéztünk tíz kommunikációs szakember strandtáskájába. Első rész.

hirdetés

Gulyás János
az Ipsos vezérigazgatója

Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
„Olvasási programom” szerint hármas egységekben haladok, nyaralásra is hármat viszek: egy „ponyvát” angolul - pl. Lee Child: Echo Burning -, egy kicsit fajsúlyosabbat franciául – pl. Andrei Makine: La vie d’un homme inconnu - és egy komolyat magyarul pl. - Márton László: Amit láttál, hallottál. Rendszerint az első kettővel végzek is.
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
Amit a gyerekek: Gergő, Gáspár (4 évesek) Halász Judit, Alma együttes, Anna (6): Abba, Misi (11): Green Day, Bálint (16) nem ismerem az előadókat, de vagy a Soundon vagy a Szigeten voltak / lesznek / lenniük kellett volna. Mindezeket gyakran egyszerre, vagy kemény veszekedések után felváltva (pl. a kocsiban). Isten áldja az MP3 feltalálóit, amely részben orvosolja a problémát!
 


 

 


 


Kósa Nóra
a Grey pr és new business menedzsere
 
Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
Általában többet szoktam magammal vinni, de egész biztosan lesz közöttük legalább egy könyv  Marian Keyes-től, aki hatalmas kedvencem.

Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
A szokásos kedvenceim mellett az adott nyaralástól is függ, hogy milyen zenét hallgatok, például ha Olaszország az úticél, akkor nem maradhat ki Eros Ramazzotti Tutte Storie albuma, ez nálunk majdhogynem családi tradíció.
 

Havasi Raymond
a Havasi:live ügyvezető igazgatója

Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
Mindig az aktuális kedvencet. Most épp Kondor Vilmos Budapest trilógiájának legújabb opusza, a Budapesti kém volt a kedvencem, ami igazi könnyed, vízparti olvasmány.
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
Ilyenkor (meg munka mellett is) az iPod Classicomat hallgatom, amin Pavarottitól a Péterfy Borin át a Linkin Parkig és Habib Koite-ig több ezer remek zene található, emellett a kedvenc filmjeim, a Pulp Fiction, Egészséges erotika, Nagyítás, Tanú) is.
 
 


Simon Zsolt
a Mediaedge:cia ügyvezető igazgatója
 
Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
Most jöttem haza nyaralásból, Coelho: A győztes egyedül van könyvet fejeztem be éppen. Szeretem a valós helyszíneken játszódó, személyemhez közel álló karakterekről szóló irodalmat. Egyébként általában párhuzamosan olvasok, egy szépirodalmat es egy rövidebb fejezetekből álló könyvet, amelyet olvasásra szánt idő es figyelem alapján váltogatok. Most éppen a National Geography Regényes úticélok könyvébe kezdtem bele, amely híres írók lakóhelyét illetve irodalmi művek által elhíresült valós helyszíneket tár elénk.
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
Nem hallgatok zenét szabadság alatt, a családdal vagyok. Sőt MP3 lejátszóm sincs... Pontosabban idén egy elég egyedi szabadságon voltam, mint amatőr DJ és elektronikus zene rajongó, Ibizára mentünk nyaralni a családdal. Míg a család aludt, egy másik apukával megnéztük a leghíresebb klubokat es előadókat. Így, ilyen formában hallgattam zenét.

 

Hajagos Rita
a Nike pr-vezetője
 
Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor? 
Olen Steinhauer: A turista (kémtörténet), Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás, Fejős Éva limonádé-regényei.
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
Jazz, lounge, r'n'b
 


Szűcs Ervin
a Weber Shandwick ügyvezetője

Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
Több könyvet szoktam vinni, hogy a hangulatomhoz illeszkedőt tudjam választani. Amelyek most a legesélyesebbek:

Elmélyülésre alkalmas pillanatokra: Richard Rohr: A férfi útja, Popper-Ranschburg-Vekerdy: Sorsdöntő találkozások: szülők és gyermekek

A munkahelyi elvonási tünetek jelentkezésekor: Ricardo Semler: Maverick, Manfred Kets de Vries: Coach and Couch. The Psychology of making Better Leaders
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
A Civil Rádió jazz műsorának korábbi vezetőjeként a műsorokra készülve összeválogattam kedvenc klasszikus jazz zenéimet – ezek a válogatások a kocsiban vannak – ennél jobban nem készülök fel.
 


Kerti Attila
a Maximize ügyvezetője
 
Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
Monaldi & Sorti: Secretum, Murakami Haruki : A kurblimadár krónikája
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
Komolyzene, világzene

 

Tóth Orsolya
a Zenith Optimedia ügyvezetője
 
Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
Utazáshoz könyv: csakis Agatha Christie, és Jill Mansell csajos-bulizós könyvei (mást nem tud befogadni az agyam) és a Gőgös Gúnár Gedeon-t, mert az első osztályt végzett nagyfiamnak az a kötelező olvasmány (már a felénél járunk!)
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
Oasis, Blur, Abba, Halász Judit a fiaimnak
 


  

Fodor Gergely
a Cluso alapítója
 
Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
Önéletrajz-dzsanki vagyok, leginkább zenészek önéletrajzát olvasom, de most ez a három könyv van egyfolytában velem: Stephen Fry: A víziló, Monthy Python: Önéletrajz, Bernard Girard: The Google Way (jó tudom, ez beteges)
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
Jelenlegi iPod listámról néhány előadó: John Coltrane, Thelonious Monk, Dave Holland, Dexter Gordon, Sonny Rollins, Miles Davis (csak koraiak), Bobby Hutcherson, Freddie Hubbard, illetve az elmaradhatatlan Prince, Erykah Badu, David Bowie összes, és végül de nem utolsó sorban a Bёlga 4 új lemeze.
 


 

Weisz Attila
a Coca-Cola, Alpine & Adriatic Business Unit, digitálismarketing-menedzsere
 
Milyen könyvet viszel/vinnél magaddal nyaraláskor?
Korábban csomagoláskor mindig az egyik sarkalatos kérdés volt a megfelelő könyvek kiválasztása. Miután indulás előtt minden szükséges holmit bepakoltam öt perc alatt, a következő fél-egy órát általában a könyvespolc előtt töltöttem, hogy aztán emiatt csak rohanva érjem el a megfelelő járművet. Ennek valószínűleg vége: idén már nem hagyományosan könyvet veszek le a polcról, hanem kényelmesen, akar utazás közben iPhone-ra töltöm le a kiválasztott könyvet (pl. iBook applikácion keresztül).

Kedvelem a komoly, a kissé talán filozofikus, de a cselekménnyel teli regényeket is - Kafka, M. Cunningham, Camus, Sartre, Borges. Hangulattól és helyszíntől is függ a választás.
 
Milyen zenét hallgatsz ilyenkor?
Ha külfödre utazom, nem viszek magammal zenét - inkább hagyom, hogy a helyi kultúra, és benne annak zenei világa befolyásoljon. Itthon - mivel szerteágazó az ízlésem - nagyon jól megvagyok kulönféle stílusokkal: kedvelem az alternatív, brit zenét, a soult, és a jazzt is, de néha nosztalgiázom az '50-es, '60-as évek zenéivel.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A felsőoktatásban hallgatók egy ezresért fizethetnek elő a zenék mellett filmeket és sorozatokat is kínáló alkalmazásra.

Ha arra gyanakszol, hogy itt most valami újrahasznosítós dologról lesz szó, akkor jó helyen kapiskálsz.

Egy külön rendezvényszervezési feladatokra kiírt tender további 30 milliárddal dobja meg az éves keretet.

Újabb fejezethez ért a ketchupmárka és az énekes szerelmi története.

Most már az utazni vágyóknak sem kell a Startlapnál messzebb száguldaniuk az információs szupersztrádán.

hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés
hirdetés