hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kevesebben száguldozunk a sztrádán és elvesztettünk egy barátot

Csak a jó hírekre kattintottunk, a közéletre meg jórészt fittyet hánytunk augusztusban a Lájkbajnokság szerint. Egy elgondolkodtató cikk nyert, illetve ugyanaz a sütis cikk újra felbukkant.

hirdetés

Jó hírünk van, augusztusban egészen biztosan jobb hely lett az ország. A legtöbb interakciót a gyorshajtás értelmetlenségét részletesen elmagyarázó cikk lett a Totalcaron. Érzelmektől (düh) sem mentes cikkét a szerző azzal zárja, hogy „ha csak páran elgondolkodnak rajta, máris kicsit jobb hely lett az ország” – mi is reméljük, hogy ez sikerült, a 43 ezer megosztás egészen biztató. 

Így készül a lista

Májusban debütált a Lájkbajnokság, amelyben a bécsi Storyclash-sel közösen azt monitorozzuk és rangsoroljuk, hogy melyik magyar hír-, magazin- és propagandaoldal hogyan szerepel a közösségi oldalakon. A felső táblában ezúttal is az oldalak összesített havi teljesítménye látszik, az alsóban pedig az, hogy az egyes cikkeket hányan lájkolták vagy ajánlották. Az adatokra húzva az egeret még több adat jön fel.

A bréking (és az abszurd) kategóriából érkezett a második helyezett, Szijjártó Péter bejelentését valószínűleg sokan elsőre viccnek tartották (főleg, ha értesítésként érkezett) - bár a kormány mostani kommunikációjába voltaképp szépen belesimul, hogy bárkivel, aki kritizálni meri a munkájukat, azzal azonnal meg kell szakítani minden kapcsolatot (az augusztusi nyertes, Hollandia volt).

A harmadik a korábbi Lájkbajnokságokon is mindig jól teljesítő örömhír rovatból érkezett, most Baji Balázs futó csodás világbajnoki bronzérmére voltunk nagyon kíváncsiak. A lista további részében még volt pár hazai sportsiker, pár szomorú halálhír és bűnügy, illetve a Despacitóról magyar véleményvezérek is lehúztak pár bőrt (és pénzt). Oh, és volt visszatérő vendég is, a legjobb lakodalmi süteményeket már júliusban is szerettük, úgy látszik, még mindig sokakat izgat, hogy mit szokott az esküvőkön éjfél után illuminált állapotban fogyasztani (majd a habzsolástól rosszul lenni). 

Összességében viszont az látszik a listánkon, hogy az ország nyaralással töltötte az augusztust (Ezt írtuk júliusról is, de augusztusra utólag elismerjük, hogy jobban megáll a kijelentés.) A top helyezett híroldalak mind veszítettek olvasókat, a sorrend is kicsit átalakult: a 24.hu azért visszavette a vezetést az Indextől, a NSO második helyre feltört, ahogy a Blikk, a Nosalty, a Femina, és az NLCafé is javított, illetve a listán lejjebb találhatók, de feljebb mászók között sem a közéleti portálok (WMN, Player, Ripost) dominálnak. Mondhatni közéletiből júliushoz képest egyedül az MNO vonzott magához több olvasót. 

Kandó Eszter
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!