hirdetés
hirdetés
hirdetés

Jogsértő volt az MTVA taxitendere

A gyorsított eljárás indokolatlansága és a kiírás egyes feltételeinek aránytalansága miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) jogsértőnek titulálta és megsemmisítette az MTVA által június 3-án kiírt 252 milliós taxitendert – írja a Világgazdaság.

hirdetés

A közmédiumokat tömörítő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) június 3-án gyorsított eljárásban írt ki egy 252 milliós taxitendert, amely június 10-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, és amelyre csak június 14-éig lehetett jelentkezni. Ez keltett felháborodást több taxitársaságnál, akik jogorvoslati kérelmet nyújtottak be a gyorsított eljárás indokolatlansága és több feltétel aránytalansága miatt. Többek között azt is sérelmezték, hogy a megjelenés és a határidő közti két dátum között a pünkösdi hosszú hétvége miatt nem szerepeltek munkanapok.

A tendert az MTVA egyébként azért írta ki, mert a közmédiumok januártól folyó integrációja kapcsán egyesíteni akarták a Magyar Rádió, az MTV, a Duna Tv és az MTI korábban külön-külön, más-más szolgáltatókkal kötött taxiszerződését.

A KD a Közbeszerzések Tanácsa elnökének hivatalból indított kezdeményezésre, valamint az RT 5 Taxi Holding jogorvoslati kérelmére vizsgálta meg a tenderkiírást, amit jogsértőnek minősített, és ennek okán megsemmisített – írja a lap.

Korábban a Duna Tv-nek volt a legdrágább szerződése: a 6x6 Taxi évi 45,33 millió forintért szállította a munkatársakat. Az MTI a Főtaxival szerződött évi 13 millióért, a Magyar Rádió a City Taxival évi 7,99 millióért, az MTV-ről pedig csak annyit tudni, hogy a Duna Tv-hez hasonlóan a 6x6 Taxi szállította őket, de az nem derült ki, mennyiért.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Fonay Gergely felügyeli majd az Auchan Korzók brand márkafrissítését is.

Progressive Reklámügynökség kutatást végzett a hirdetők marketingmunkatársai körében azzal kapcsolatban, hogy a járvány miként változtatta meg a reklámügynökségekkel kapcsolatos elvárásokat.

Például Cserhalmi György, Ascher Tamás, Udvaros Dorottya, Alföldi Róbert, Mácsai Pál és Péterfy Bori.

Az Instagram nagyot megy, miközben a nagy márkák összefognak Zuckerberg közösségimédia-óriása ellen. 

A június 29-i Design Világnap, mint oly sok minden más, szintén online valósult meg. Itthon az alkalomból három minivideó mutatja be, hogy a design mennyire beleivódott a hétköznapjainkba. 

hirdetés
hirdetés

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.