Itt a kolibriként repülő Metafly, amelyen 50 évig dolgoztak

Sőt, ötvennél is több évnyi kutatás és fejlesztés előzte meg azt a drónhoz hasonló, madáralakot öltő szerkezetet, amelyet távirányítóval lehet reptetni. Az aprólékosan kidolgozott és a kolibri szárnycsapásait imitáló Metafly láttán talán még az egykor a sarki játszótéren papírsárkányt eregetők szíve is picit hevesebben ver.

Edwin Van Ruymbeke 2014-ben egy hasonló ötletére már levezényelt egy sikeres Kickstarter-kampányt a világ első, mobiltelefonnal irányítható Bionic Bird-jével, amit azóta már az Amazon is árul 92 dollárért. Ezúttal azonban továbbfejlesztette repülő gépmadarát, amely még pontosabban imitálja a madarak és szárnyas rovarok repülését, és már egy kétcsatornás kontrollert is tervezett hozzá. 

A legelső mechanikus, TIM nevű játékmadarat pedig még nagypapája és édesapja rakta össze a hatvanas évek elején. Aztán Edwin Van Ruymbeke azzal folytatta ezt a családi tradícióként megörökölt hobbit, hogy légiforgalmi mérnök diplomát szerzett, majd az állat- és növényvilágból ellesett, mindennapi gyakorlatba átültethető tulajdonságokkal foglalkozó biomimetika szakirodalmát bújta. Azóta is ennek a szenvedélyének él, amely legutóbb a MetaFlyban csúcsosodott ki. A drónoktól eltérően ez sem rotorral, hanem rádióhullámmal működik, és tényleg csak a reptetés élményének megélésére lett kitalálva.  

A távirányítható bionikus szerkezet 19 centiméter hosszú, súlya alig 10 gramm, a madár szárnyfesztávolsága 29 centiméter, és 100 méteres körzetben akár 20 km/órás sebességgel képes repülni. És mivel ezek a szárnyak kristály polimeres, karbonszálas, ütésálló anyagból, a vékonyka lábak pedig elasztikus, puha landolást biztosító matériából készültek, így akár egy telebútorozott szobában is lehet vele játszani. Igaz, nem sokáig, mert akkumulátorának 15 perces töltésével mindössze nyolc percig tud repkedni, de az a repülés megdöbbentően hasonlít az energiától duzzadó pillangók vagy a ráérősebb kolibrik apró, sűrű szárnycsapásaira. 

A MetaFlyt május elejéig még 69 euróért lehet előrendelni, de ahogy kiszállították ezeket az első támogatói darabokat szeptemberben, utána már 129 euróért fogják majd bedobozolni. És bár nem lehet megjósolni, tényleg így lesz-e, mindenesetre a Kickstarter-kampányában kért összegnek a több mint tizenötszöröse gyűlt már össze.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A MOST Fórum május 30-i eseményén a magyar sportélet szereplőivel tekintjük át, hogyan változott a szabadidő- és élsport a technológia fejlődésével. (X)

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. május 31., 08.30 - 14.00

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

Leendő ügyfeled már nálad van – csak észre kell venned! Az adatvezérelt marketing lehetőségei és kihívásai. Hogyan szerezz új ügyfeleket digitális marketinggel, hogyan tartsd meg a régieket? Weboldal-monitoring, tartalommarketing, email-marketing június 12-én.

Egy laza szakmai délután szuper előadásokkal, influencer best practice-ekkel és borkóstolással! Ráadásul igazi influencereket is kérdezhettek majd!

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.