hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ismét eltolták a Filmszemle időpontját

Április helyett május 5. és 8. között tartják meg a 42. Magyar Filmszemlét. A filmeket a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin Moziban és a Corvin Moziban nézheti meg.

hirdetés

A korábban februárról áprilisra áttolt 42. Magyar Filmszemlét végül május 5. és 8. között rendezik meg – tájékoztatott a szemle két főrendezője, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MKKA) és a Magyar Filmművészek Szövetsége.

Az idei filmszemlére összesen 410 filmalkotást neveztek be, ezek között a kisjátékfilmek, a dokumentumfilmek és az animációs filmek vannak túlsúlyban. Az szemle szervezőbizottságának tagjai: Hermann Krisztina, a Magyar Filmművészek Szövetségének titkára, Garami Gábor a Cinema Filmtől, Vezér Éva a Magyar Filmuniótól, Rózsavölgyi Adél és Bereczki Csaba az MKKA Nemzetközi Igazgatóságától, Kresz László, az MKKA titkárságvezetője, Durst György, az MKKA kuratóriumi megbízottja, Sós Mária, Kocsis Tibor és Ulrich Gábor.

A szemle megrendezéséhez szükséges anyagi forrást a nemzeti erőforrás miniszter a Magyar Kulturális Alap 2010-es miniszteri keretéből biztosítja. Emellett a szervezőbizottság további támogatók bevonását tervezi, mivel a miniszter által felajánlott 70 millió forint még a felét sem teszi ki a tavalyi filmszemle 160 milliós költségvetésének.

Mivel tavasszal a cannes-i filmfesztivál előkészületei zajlanak, a magyar szemlére nem tudnak meghívni külföldi újságírókat és fesztiválszervezőket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Harminckilenc magyar fotográfus instagramra feltöltött munkáiból állít össze digitális és valódi tárlatot a Capa Központ. 

Még a helyi hatóságoknak is jóvá kell hagynia a Planet TV felvásárlását.

A korábban Amerikában futó Whopper Detour-kampány mutációja tűnt fel a finneknél.

A távolságtartás ellenére fesztiválélményt ígérnek a szervezők.

2020 első félévének legnézetettebb sorozata a Westworld volt a felületen. Június hónapban a Nagy Katalin - A kezdetek volt az élen.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés