hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ismét eltolták a Filmszemle időpontját

Április helyett május 5. és 8. között tartják meg a 42. Magyar Filmszemlét. A filmeket a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin Moziban és a Corvin Moziban nézheti meg.

hirdetés

A korábban februárról áprilisra áttolt 42. Magyar Filmszemlét végül május 5. és 8. között rendezik meg – tájékoztatott a szemle két főrendezője, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MKKA) és a Magyar Filmművészek Szövetsége.

Az idei filmszemlére összesen 410 filmalkotást neveztek be, ezek között a kisjátékfilmek, a dokumentumfilmek és az animációs filmek vannak túlsúlyban. Az szemle szervezőbizottságának tagjai: Hermann Krisztina, a Magyar Filmművészek Szövetségének titkára, Garami Gábor a Cinema Filmtől, Vezér Éva a Magyar Filmuniótól, Rózsavölgyi Adél és Bereczki Csaba az MKKA Nemzetközi Igazgatóságától, Kresz László, az MKKA titkárságvezetője, Durst György, az MKKA kuratóriumi megbízottja, Sós Mária, Kocsis Tibor és Ulrich Gábor.

A szemle megrendezéséhez szükséges anyagi forrást a nemzeti erőforrás miniszter a Magyar Kulturális Alap 2010-es miniszteri keretéből biztosítja. Emellett a szervezőbizottság további támogatók bevonását tervezi, mivel a miniszter által felajánlott 70 millió forint még a felét sem teszi ki a tavalyi filmszemle 160 milliós költségvetésének.

Mivel tavasszal a cannes-i filmfesztivál előkészületei zajlanak, a magyar szemlére nem tudnak meghívni külföldi újságírókat és fesztiválszervezőket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Fördős Zé és cimborái karácsonyig térnek vissza.

A magány kap központi szerepet a cég új, Redditre készített amerikai projektjében.

Egy pénzkötegalakú rodeóbikával igyekeznek vonzóbbá tenni a befektetési lehetőségeket a fiatal felnőttek számára.

Halpert Zsuzsa felel a jövőben a vállalat külső és belső kommunikációjáért Magyarországon és további öt országban a dél-kelet-európai régióban.

Hajú vana dududu rilivonna duda densz?

hirdetés

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről, az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

A GyártásTrend ősszel folytatja országjáró Roadshow-ját, amelynek keretében a gyártó cégek használható tudást kapnak a digitalizációs ipar 4.0 megoldásokról.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

hirdetés
hirdetés