hirdetés
hirdetés
hirdetés

Milyen céghálózat dönt az Index sorsáról?

Összeszedtük a tudnivalókat a lap mögött álló tulajdonosi háttérről. Nem egyszerű, de a történtek fényében nem árt átismételni.

hirdetés

Vasárnap az Index szerkesztősége egy közösen aláírt közleményben úgy fogalmazott, a szerkesztőség függetlensége veszélybe került. Ahhoz azonban, hogy a szerkesztőség veszélyhelyzetet hirdessen, egy összetett, a tulajdonosi háttérben zajló folyamat vezetett. 

Az Index, és az Index felületeit értékesítő Indamedia Sales Kft. tulajdonosi, vezetői hátterét a következő pontokban lehet összefoglalni.

  • Az Index Zrt. tulajdonosa a Magyar Fejlődésért Alapítvány. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Bodolai László. Az alapítvány alapítója és tulajdonosa az NP Nanga Parbat 17 Zrt.
  • Az NP Nanga Parbat 17 Zrt. tulajdonosai 50-50 százalékban Bodolai László és az Indamedia Network.
  • Az Indamedia Network tulajdonosa szintén felesben Ziegler Gábor, és március óta Vaszily Miklós. Az Indamedia Network azért fontos az Index szempontjából, mert a cég tulajdonában lévő Indamedia Sales Kft. értékesíti az Index és a Velvet felületeit. Az Indamedia Network-höz tartozik még a Totalcar, a Dívány, a port.hu, a blog.hu, a napi.hu és az Inda-Labs fejlesztőcég.

Ki ad kinek tanácsot, és ki dönt?

A vasárnap megjelent hírek szerint Gerényi Gábor (korábbi Index- és Mandiner-alapító, jelenleg az Azonnali társtulajdonosa) és Erdélyi Zsolt is tanácsadóként jelent meg az Indamédiánál, majd egy ponton az Indexnél is. 

Bodolai László a Media1-nek már azt mondta, hogy Gerényi Gábor „valóban kidolgozott tanácsadóként egy működési koncepciót az Index számára, csakhogy a kidolgozott koncepciót az Index.hu igazgatósága nem fogadta el, Gerényi munkája pedig már véget is ért.”  

Az Index igazgatósági tanácsának tagja még az Opten adatai alapján Ziegler Gábor és Bodolai László mellett az Index vezérigazgatója, Pusztay András, a lap főszerkesztője, Dull Szabolcs, az Indamedia gazdasági vezetője, Andacs Botond, és Szombathy Pál.

Bodolai állítása szerint tehát ez az igazgatóság végül nem fogadta el az Index átalakításáról szóló tervezetet. A szereplők többsége titoktartási szerződésre, és üzleti titkokra hivatkozva egyelőre nem árul el részleteket a háttérben zajló folyamatokról.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés