Igazi menő peremkerület a pesti oldalon

Gyepes Máté, az Asus marketingmenedzsere Újpesten született, de azóta egy másfél éves megszakítással Rákospalotán él. Városrész-ajánlójából kézműves sörözőt, sarki fűszerest és magyaros éttermet is megismerhetünk.

Mit szeretsz benne?
Nehéz megmondani pontosan, hiszen 30 éves rákospalotai múlttal rendelkezem, rengeteg élmény ért, ismerem minden egyes zugát, temérdek pozitív emlékem van. Talán az tetszik benne a legjobban, hogy minden ideköt, valóban azt érzem, hogy ide tartozom. A családom is itt él hosszú-hosszú évek óta, rövid távolságra lakunk egymástól, ez pedig megnyugvást, biztonságot ad. Itt nőttem fel, bármelyik részén is járok, egy emlék biztosan beugrik.

Gyepes Máté

Mit nem?
Nem sok ilyen elem van, inkább csak bosszantó apróságok, amikkel egyébként évek óta szembesülök, és egy ideje már csak mosolygok rajta. Például a közeli, a kerület és egyben Budapest határán állattartással foglalkozó gazdák/vállalkozók épületeiből nyaranta masszív trágyaszag lepi el a környéket, illetve Fótról, Mogyoródról egyre nagyobb forgalom esik rá a kerületre, olyan utcákra, amiken sok-sok éve nyugodtan át lehetett sétálni. Ez a forgalomterhelés egyébként a BKK-ra is igaz, a Fő út-Kossuth utca találkozásánál végződik és kezdődik az 5-ös busz vonala, ami nem kicsit telíti be a környék utcáit.

Melyik a kedvenc üzleted?

A kedvenc üzletem jelenleg a Sarki Fűszeres – szintén a Fő utca-Kossuth utca találkozásánál -, az eladók kedvesek, mindig nyitva van, emiatt pedig mindig van valaki, aki ott gyűjt lájkokat és ismerősöket. De muszáj megemlítenem a 12-es villamos végállomásánál egykor létező lángosost, ami az egész környék életet beolajozta; sajnos.

Melyik a kedvenc kávézód/éttermed?
Két kedvenc van; egy szomjoltó és egy éhségirtó. Röviden: ha kézműves sör, akkor Mister Sörház. A Régi fóti úton található söröző-étterem együttesben isteni kézműves söröket készítenek, érdemes egyszer ellátogatni ide. Külön értékesítési pont van, és természetesen többféle ízből lehet választani. Ha viszont éhes az ember, és tényleg enne valami igazán finom, magyaros tálat, akkor a Víg Kalmár étterembe érdemes foglalni. Egyszerű, de hangulatos, és remekül főznek.

Van olyan kedvenc történeted, ami ehhez a helyhez kapcsolódik?
Kedvenc történetet nem igazán tudok mondani. Nyilván a Mister Sörházban tartott szalagavató utáni bankett örök emlék, de ha feltétlenül kedvenc történetre van szükség, akkor azt tudom mondani, hogy mindkét helyen megtalálható a kedvencem ételem az étlapon.

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt?
Igazi menő peremkerület a pesti oldalon.

Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?
Egyértelműen azzal a résszel kezdeném, ahol felnőttem. A Csobogós utcai lakótelepet és környékét, a hátsó, Káposztásmegyerhez közeli kertvárosi részt, és a MÁV-telepet. A legjobb barátoknak pedig nyilván egy olyan túra is izgalmas lehet, hogy a kis Máté, mely nevelési-oktatási intézményeket járt végig a gyerekkora során. Az összes a kerületben található, ráadásul kényelmes közelségben a lakóhelyemhez és egymáshoz.

Egy ideális napod hogyan telik ebben a városrészben?

Egy ideális nap az ASUS-szal telik még itt is. Viccet félretéve, a lakóteleppel jár a panellakás és rengeteg lakó, vannak olyanok, akikkel együtt indulunk nap, mint nap, és olykor egy időben is érünk haza. A kedvesemmel indul és zárul egyébként minden nap, de elég sok időnket veszi el a munka, tehát a napot általában egy esti hazazuhanás zárja. Épp azon vagyunk, hogy ez változzon, és akkor talán nemcsak átszáguldunk a kerületen, hanem ki is tudjuk élvezni a helyi dolgokat.

Ha nem itt élnél, akkor melyik magyar városban/városrészben élnél szívesen?
Pécs az aktuális kedvenc, nagyon szeretünk visszajárni oda. Szerencsére október elején egy rendezvény miatt ismét ott lehetünk, ami még így munka mellett is nagy örömöt okoz. De bármi mást is választanék, nehéz lenne elszakadni a XV. kerülettől. Biztos sokan csak legyintenek, Újpalota hallatán pedig még fintorognak is, de ez egy szerethető észak-pesti rész, csak egy kicsit létezni kell benne.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

GYÓGYKOMM március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók