Igazi menő peremkerület a pesti oldalon

Gyepes Máté, az Asus marketingmenedzsere Újpesten született, de azóta egy másfél éves megszakítással Rákospalotán él. Városrész-ajánlójából kézműves sörözőt, sarki fűszerest és magyaros éttermet is megismerhetünk.

Mit szeretsz benne?
Nehéz megmondani pontosan, hiszen 30 éves rákospalotai múlttal rendelkezem, rengeteg élmény ért, ismerem minden egyes zugát, temérdek pozitív emlékem van. Talán az tetszik benne a legjobban, hogy minden ideköt, valóban azt érzem, hogy ide tartozom. A családom is itt él hosszú-hosszú évek óta, rövid távolságra lakunk egymástól, ez pedig megnyugvást, biztonságot ad. Itt nőttem fel, bármelyik részén is járok, egy emlék biztosan beugrik.

Gyepes Máté

Mit nem?
Nem sok ilyen elem van, inkább csak bosszantó apróságok, amikkel egyébként évek óta szembesülök, és egy ideje már csak mosolygok rajta. Például a közeli, a kerület és egyben Budapest határán állattartással foglalkozó gazdák/vállalkozók épületeiből nyaranta masszív trágyaszag lepi el a környéket, illetve Fótról, Mogyoródról egyre nagyobb forgalom esik rá a kerületre, olyan utcákra, amiken sok-sok éve nyugodtan át lehetett sétálni. Ez a forgalomterhelés egyébként a BKK-ra is igaz, a Fő út-Kossuth utca találkozásánál végződik és kezdődik az 5-ös busz vonala, ami nem kicsit telíti be a környék utcáit.

Melyik a kedvenc üzleted?

A kedvenc üzletem jelenleg a Sarki Fűszeres – szintén a Fő utca-Kossuth utca találkozásánál -, az eladók kedvesek, mindig nyitva van, emiatt pedig mindig van valaki, aki ott gyűjt lájkokat és ismerősöket. De muszáj megemlítenem a 12-es villamos végállomásánál egykor létező lángosost, ami az egész környék életet beolajozta; sajnos.

Melyik a kedvenc kávézód/éttermed?
Két kedvenc van; egy szomjoltó és egy éhségirtó. Röviden: ha kézműves sör, akkor Mister Sörház. A Régi fóti úton található söröző-étterem együttesben isteni kézműves söröket készítenek, érdemes egyszer ellátogatni ide. Külön értékesítési pont van, és természetesen többféle ízből lehet választani. Ha viszont éhes az ember, és tényleg enne valami igazán finom, magyaros tálat, akkor a Víg Kalmár étterembe érdemes foglalni. Egyszerű, de hangulatos, és remekül főznek.

Van olyan kedvenc történeted, ami ehhez a helyhez kapcsolódik?
Kedvenc történetet nem igazán tudok mondani. Nyilván a Mister Sörházban tartott szalagavató utáni bankett örök emlék, de ha feltétlenül kedvenc történetre van szükség, akkor azt tudom mondani, hogy mindkét helyen megtalálható a kedvencem ételem az étlapon.

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt?
Igazi menő peremkerület a pesti oldalon.

Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?
Egyértelműen azzal a résszel kezdeném, ahol felnőttem. A Csobogós utcai lakótelepet és környékét, a hátsó, Káposztásmegyerhez közeli kertvárosi részt, és a MÁV-telepet. A legjobb barátoknak pedig nyilván egy olyan túra is izgalmas lehet, hogy a kis Máté, mely nevelési-oktatási intézményeket járt végig a gyerekkora során. Az összes a kerületben található, ráadásul kényelmes közelségben a lakóhelyemhez és egymáshoz.

Egy ideális napod hogyan telik ebben a városrészben?

Egy ideális nap az ASUS-szal telik még itt is. Viccet félretéve, a lakóteleppel jár a panellakás és rengeteg lakó, vannak olyanok, akikkel együtt indulunk nap, mint nap, és olykor egy időben is érünk haza. A kedvesemmel indul és zárul egyébként minden nap, de elég sok időnket veszi el a munka, tehát a napot általában egy esti hazazuhanás zárja. Épp azon vagyunk, hogy ez változzon, és akkor talán nemcsak átszáguldunk a kerületen, hanem ki is tudjuk élvezni a helyi dolgokat.

Ha nem itt élnél, akkor melyik magyar városban/városrészben élnél szívesen?
Pécs az aktuális kedvenc, nagyon szeretünk visszajárni oda. Szerencsére október elején egy rendezvény miatt ismét ott lehetünk, ami még így munka mellett is nagy örömöt okoz. De bármi mást is választanék, nehéz lenne elszakadni a XV. kerülettől. Biztos sokan csak legyintenek, Újpalota hallatán pedig még fintorognak is, de ez egy szerethető észak-pesti rész, csak egy kicsit létezni kell benne.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Hipnózis sem maradt érintetlenül a napról napra egyre inkább feje tetejére álló 2020-ban, egy dologból azonban nem engedünk - a díjakat idén is átadjuk Magyarország legrégebbi reklámversenyén.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!