hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hónapok óta nem kapták meg fizetésüket a Fühü volt újságírói

A Media1 számolt be arról, hogy a Független HÍrügynökség hét volt dolgozója nyílt levélben fordult a FüHü főszerkesztőjéhez, Kövesdy Istvánhoz, amelyben azt írják, vessen véget a hitegetésnek, és rendezze végre a több hónapnyi, elmaradt fizetésüket.

hirdetés

A FüHü 2017 nyarán indult újra, a pénzügyi problémák pedig állítólag a tavalyi parlamenti választások után kezdődtek. A levélben azt írják: végső elkeseredésükben fordulnak a nyilvánossághoz, és a fizetésüket, illetve valamilyen elfogadható, a korábbiakkal ellentétben csúsztatások nélküli választ követelnek.

Tavaly nyáron a FüHü átmenetileg 30 százalékkal csökkentette dolgozói bérét, amit azok elfogadtak, de ez az „átmeneti állapot" jelenleg is tart új befektető hiányában, a cég pedig mostanra jelentős tartozásokat halmozott fel.

„Ön jelentős tartozást halmozott fel, ráadásul a tisztességes tájékoztatásról is megfeledkezett. Folyamatosan úgy viselkedett, mintha nem Önnek lenne tartozása felénk; még feltételeket is szabott a hátralék törlesztésére. Több mint háromnegyed év türelmet, toleranciát, megértést tanúsítottunk Ön iránt, mostanra azonban elfogyott nem csak bizalom, a türelem is. Ön ugyanis, új embereket dolgoztatva a Független Hírügynökségnél, úgy viselkedik, mintha a portál a legnagyobb rendben lenne, sőt, az engedélyünk, hozzájárulásunk nélkül tavaly megírt, mára aktualitásukat vesztett írásainkat pakolja ki az oldalra, kockáztatva ezzel a szakmai hitelünket is.” - áll a nyílt levélben.

Kövesdy a Media1 kérdésére elismerte a tartozások tényét, és elmondta: mindent elkövettek, hogy kifizessék őket, de valóban nem sikerült ezt maradéktalanul megtenni. „A beérkező pénzekből mindent odaadtunk az érintetteknek, amikor tudtunk, rögtön fizettünk. Igaz tehát, hogy tartozás van, de a dolog azért úgy fest, hogy közben kaptak azért időnként fizetést, és volt ugyan, amikor ez elmaradt, de sajnos annyi nem jött be, hogy az elmaradtat teljesen pótolni lehessen". 

A nyílt levél teljes terjedelmében itt olvasható.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Érdemes megvárni, amíg a szétrobbanó báránylufik is megérkeznek a buliba.

Jávor Benedek, a Klubrádió és a Mérték Médiaelemző Műhely közösen adták be a panaszt.

A lap egyik új hirdetése a mianmari népirtás felderítésére épül.

Tarjányi Péter és Murányi András egykori hírigazgató szerint a 444 cikke csúsztat a lapnál történtekről.

Igazán nem szép tőlük, mert előtte eladtak neki egy taliga Whoppert egy fogadásra.

hirdetés
hirdetés

Díjátadó: január 30., kapunyitás: 19.00 Vedd meg a jegyed a bulira!

2018 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2018-as Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2019. február 5.

A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Február 28-án a gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést a Facebookon és az Instagramon.