hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hogy mindkettőben DiCaprio szerepel, csupán a véletlen műve

Kordos Szabolcs író, újságíró, az Eurolex account directorának szórakoztatóan eklektikus Kultúrterrorja, melyben a latin-amerikai irodalom mellett a Top Gear és fesztiválos Vad Fruttik-koncert is helyet kapott.

hirdetés

Könyv

A dél-amerikai irodalommal elméletileg az ELTE-n illett volna összebarátkoznom, amikor kötelező volt, de kinek jutott akkor ideje az ilyesmire? Amint 2felszabadultam”, belevetettem magam Mario Vargas Llosa munkáiba, a Háború a világ végén az abszolút kedvenc, de A kecske ünnepét és a Négy óra a Catedralbant is ajánlom mindenkinek.

Graham Greene életművében sem találok sajnos már újat, pedig szeretnék: a Szerepjátszókba és Az emberi tényezőbe például újra és újra beleolvasok. Az új felfedezés Charles Cumming, kémregényei szerintem lepipálják John le Carrét. Apámmal közösen elkezdtünk építgetni egy kis Rejtő Jenő gyűjteményt is, a Csontbrigád még nagyon hiányzik belőle.

Film

Visszatérő rémálmom, hogy egyszer bekapcsolják A Gyűrűk Ura összest és azt végig kell néznem. Nehezen bírok magammal a moziban, de például A Wall Street farkasáról, vagy a Véres gyémántról egyszer sem akartam felállni. Az, hogy mindkettőben Leonardo DiCaprio szerepel, csupán a véletlen műve, mert a Titanicról például menekültem.

Zene

Nyáron nincs jobb a szabadtéri koncerteknél: néhány éve vagyok rendszeres látogatója a fesztiváloknak/koncerteknek, pedig előtte semmit sem tudtam a hazai zenei világról. Vad Fruttik, Irie Maffia, Szabó Balázs Bandája, Anna and the Barbies, sőt még a Halott Pénz is jöhet élőben, pedig utóbbihoz azért már öreg vagyok. Amúgy éljen a Green Day és a rock. Lassan újra jöhetnének erre, ha a bandából mindenki letudta az elvonót.

Tévéműsor

A Top Geart a világ végtelenségéig tudnám nézni, de a Totalcart is, ami azért nagy szó, mert nem érdekelnek különösebben az autók. Emlékszik még valaki arra, amikor az Igenis, miniszterelnök úrban mindig össze akartak hívni egy bizottságot? Zseniális volt és most is teljesen aktuális, megéri előásni. Nagy fájdalmam, hogy lassan kifogyok Gordon Ramsay és Anthony Bourdain műsorokból, mindkettőnek olvastam a könyvét is, de maradnék inkább a tévés produkcióiknál.

Étterem

Bármikor jöhet egy curry a Bangla Büfében (feltéve, hogy a három asztal közül egy üres), vagy egy hagymás rostélyos a Kispozsonyiban (feltéve, hogy a harminc asztal közül egy üres), netán Miska bácsi kedvence a Bródy Sándor utcában. Új mániám a pho, a legjobbat eddig valahol félúton ettem a Rádaiban.

Bangla-ételek - Forrás: We Love Budapest
Bangla-ételek - Forrás: We Love Budapest

Kávé

Bármi megteszi, csak legyen benne koffein.

Újság

Kordos Szabolcs, ezen a képen Indiában
Kordos Szabolcs, ezen a képen Indiában
Mi nem? Vadászmagazint például ritkán forgatok, ezt kivéve azonban…

Kirándulás

Csónakkal bejárni a Velencei-tó szigeteit. Nem egy Cook kapitány szintű vállalás, de az ember mégis úgy érzi magát, mint egy felfedező. A szó szerint távolabbi cél Kolumbia, de először irány Kína középső része.

Sport

A Forma-1-et régóta követem, a Scuderia Lolának 1993-ban gyönyörű és borzasztóan rossz versenyautója volt, talán akkor csavarodtam rá erre a sportra. Ha valaki tudja, hogy hol lehet ilyen modellt (matchboxot, nem az eredetit) kapni, dobhatna egy emailt.  Most is figyelem a versenyeket, de a féltávnál általában már csukott szemmel. A Bundesliga is izgalmas, főleg ha a Dortmund lép pályára. Fogalmam sincs mitől lettek szimpatikusak, talán Klopp tehet róla. A vívás régóta tetszik, ki is próbáltam, de időhiányban feladtam. Ettől még ajánlom mindenkinek, akinek egy fokkal több türelme van, egészen jó termeket lehet találni a városban, ahol a teljesen kezdőket is szívesen látják.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Oroszországban posztolták ki: aki teherbe esik egy vb-sztártól, pénzt és élete végéig ingyen Whoppert kap.

Nincs magyar munka az utolsó shortlisteken. Még két Young Lions csapatot lehet figyelni.

A Big Bang Media lett a közösségimédia-ügynökség új partnere.

Film, PR, Craft, Media és Social kategóriákban sincs shortlistesünk. Még a Young Lions magyar versenyzőinek és egy TCR-nek lehet szorítani.

Az ősszel érkező 3. évad első előzetesét ezúttal is a többszörös Promax-díjas Varsics Péter rendezte.

hirdetés

A verseny célja, hogy díjazza az egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátóipari/hotel kommunikációt és márkamegjelenést. Nevezési határidő: 2018.06.29.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

hirdetés
hirdetés