hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hirdetők számára fontos bejelentést tett a Twitter

Új, a hirdetők számára fontos funkciót jelentett be a Twitter: mostantól mód van rá, hogy a videóformátumban közzétett hirdetések segítségével a brandek közvetlenül a saját oldalukra irányíthatják a fogyasztókat.

hirdetés

A Twitter blogbejegyzésében arról olvashatunk, hogy mivel a felhasználók egyre inkább szeretnének személyesebb kapcsolatot kiépíteni a márkákkal, a hirdetők egyre inkább igénylik, hogy úgymond átmenet nélküli felhasználói élményt teremtsenek a konverzió különböző fokozatain.

A Video Website Card nevű fejlesztés lényege, hogy legyen szó egy termék vagy szolgáltatás bevezetéséről, egy már meglévő népszerűsítéséről, segítségével a márkák könnyebben vonhatják be a fogyasztókat.

Az automatikusan elinduló videók bemutatják a márkaértéket, a terméket vagy szolgáltatást, mielőtt a felhasználó továbbkattint. A bétatesztelés során a Twitter szerint a végigkattintás (clickthrough) kétszer magasabb volt az iparág által elvárt minimumnál a mobilvideo-hirdetések esetében. 

A Republic Records nevű kiadó például arra használta a funkciót, hogy Amané nevű előadójuk debütáló albumát népszerűsítsék. Az egyik dalhoz készített videoklipből vágtak ki izgalmas jeleneteket, amely egyenesen Amané Spotify-csatornájára irányította a felhasználókat, ezzel 53 ezer kattintást hoztak össze fejenként 4 dollárcentért, és összesen 303 ezer videomegtekintést értek el.

A Bank of America az alkalmazásának bevezetésénél, és a Jaguar is a 2018-as F-Type bemutatásánál is sikerrel alkalmazta a formátumot. A video alatti linkre kattintva egyenesen oda vezetik a felhasználókat, ahol többet megtudhatnak a termékről vagy szolgáltatásról.

A fogyasztók bevonását úgy is lehet fokozni, hogy a video végeztével egy speciális kreatív a márka website-jára irányítja a fogyasztót, hogy többet tudjon meg a termékről. Ez megkönnyíti az érdeklődő felhasználók bevonzását. 

A hirdetők arra optimalizálják a fejlesztést, amire szeretnék, és csak azután fizetnek. Így például egy filmstúdió egy mozifilm kiadása előtt a trailer megtekintésére optimalizál, amikor a fő cél a figyelem felkeltése, később pedig a website-ra való átkattintásra, amikor a film már látható a mozikban, és a cél a minél nagyobb jegyeladás.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A márka nevét veszi fel az Aréna és a chill zóna, a Dreher 24 pihenőszigetet kap, az Asahi a VIP-ben jelenik majd meg.

Új évaddal folytatódhat az elmúlt évek egyik legsikeresebb TV2-es műsora, az Exatlon Hungary.

Bár csak 2022-ig jelentették be a felfüggesztését, a kormány tervezete 2023-ban sem számol belőle bevétellel.

Eric Tveter a UPC közép-kelet-európai szárnyának sikeres eladását követően vonul vissza. Az új vezér a Vodafone-tranzakció lezárásáig fogja ezt a posztot betölteni.

Eközben új női online bulvármagazint indítottak, több másik portáljukat pedig átpozicionálják.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés