hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hirdetők számára fontos bejelentést tett a Twitter

Új, a hirdetők számára fontos funkciót jelentett be a Twitter: mostantól mód van rá, hogy a videóformátumban közzétett hirdetések segítségével a brandek közvetlenül a saját oldalukra irányíthatják a fogyasztókat.

hirdetés

A Twitter blogbejegyzésében arról olvashatunk, hogy mivel a felhasználók egyre inkább szeretnének személyesebb kapcsolatot kiépíteni a márkákkal, a hirdetők egyre inkább igénylik, hogy úgymond átmenet nélküli felhasználói élményt teremtsenek a konverzió különböző fokozatain.

A Video Website Card nevű fejlesztés lényege, hogy legyen szó egy termék vagy szolgáltatás bevezetéséről, egy már meglévő népszerűsítéséről, segítségével a márkák könnyebben vonhatják be a fogyasztókat.

Az automatikusan elinduló videók bemutatják a márkaértéket, a terméket vagy szolgáltatást, mielőtt a felhasználó továbbkattint. A bétatesztelés során a Twitter szerint a végigkattintás (clickthrough) kétszer magasabb volt az iparág által elvárt minimumnál a mobilvideo-hirdetések esetében. 

A Republic Records nevű kiadó például arra használta a funkciót, hogy Amané nevű előadójuk debütáló albumát népszerűsítsék. Az egyik dalhoz készített videoklipből vágtak ki izgalmas jeleneteket, amely egyenesen Amané Spotify-csatornájára irányította a felhasználókat, ezzel 53 ezer kattintást hoztak össze fejenként 4 dollárcentért, és összesen 303 ezer videomegtekintést értek el.

A Bank of America az alkalmazásának bevezetésénél, és a Jaguar is a 2018-as F-Type bemutatásánál is sikerrel alkalmazta a formátumot. A video alatti linkre kattintva egyenesen oda vezetik a felhasználókat, ahol többet megtudhatnak a termékről vagy szolgáltatásról.

A fogyasztók bevonását úgy is lehet fokozni, hogy a video végeztével egy speciális kreatív a márka website-jára irányítja a fogyasztót, hogy többet tudjon meg a termékről. Ez megkönnyíti az érdeklődő felhasználók bevonzását. 

A hirdetők arra optimalizálják a fejlesztést, amire szeretnék, és csak azután fizetnek. Így például egy filmstúdió egy mozifilm kiadása előtt a trailer megtekintésére optimalizál, amikor a fő cél a figyelem felkeltése, később pedig a website-ra való átkattintásra, amikor a film már látható a mozikban, és a cél a minél nagyobb jegyeladás.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Érdemes megvárni, amíg a szétrobbanó báránylufik is megérkeznek a buliba.

Jávor Benedek, a Klubrádió és a Mérték Médiaelemző Műhely közösen adták be a panaszt.

A lap egyik új hirdetése a mianmari népirtás felderítésére épül.

Tarjányi Péter és Murányi András egykori hírigazgató szerint a 444 cikke csúsztat a lapnál történtekről.

Igazán nem szép tőlük, mert előtte eladtak neki egy taliga Whoppert egy fogadásra.

hirdetés

Díjátadó: január 30., kapunyitás: 19.00 Vedd meg a jegyed a bulira!

2018 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2018-as Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2019. február 5.

A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Február 28-án a gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést a Facebookon és az Instagramon.

hirdetés
hirdetés