hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha versenyképesség, akkor Milton Friedman Egyetem

2019. május 10-én tartja éves Versenyképesség konferenciáját a Milton Friedman Egyetem. A tavalyi évhez hasonlóan az idei esemény középpontjában az innováció mellett az elektromobilitás, a digitális diplomácia és a versenyképesség kapcsolata áll. A konferenciát az az alapgondolat indította el, hogy a jövő generációjának olyan biztos igazodási pontokat és jövőképet nyújtson, amellyel egyben tudásközösséget is teremt.

hirdetés

A Milton Friedman Egyetem éves konferenciája arra az elképzelésre épült, hogy a jövő gazdasági fejlődését alapvetően befolyásolja az innováció és az oktatás szoros kapcsolata, valamint az állami, gazdasági és oktatási szektor sikeres együttműködése. Ezért a tavalyi évben az Állami Számvevőszék, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Közgazdasági Társaság védnökségével szervezett Versenyképesség 2018 konferencián egyaránt helyet kaptak a tudomány képviselői, valamint a gyakorlati tapasztalataikat megosztó állami, hatósági vezetők prezentációi is, akik mindannyian hangsúlyozták a digitalizáció jelentőségét a versenyképesség növelésében. A tavalyi rendezvény nyitó előadását a konferencia díszvendége, Varga Mihály kijelölt pénzügyminiszter tartotta, aki hangsúlyozta, mind a kis- és középvállalkozások által foglalkoztatottak képzésének, mind a szakképzésnek, mind pedig a felsőoktatásnak kiemelt szerepe van az ország versenyképességének javításában.

A tavalyi év után idén májusban is megrendezésre kerül az Egyetem éves konferenciája, a Versenyképesség 2019. Ezalkalommal a konferencia központi témája az Elektromobilitás, pénzügyi innováció és digitális diplomácia. Az eseményen Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter köszönti a résztvevőket, majd a nyitó előadást követően Dr. Szatmári Péter rektor és Kóbor György, a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója aláírják a stratégiai megállapodást. A konferencia második szekciójában az Egyetem kiváló oktatói mellett Czeglédi Tamás, a Blockchaineum Group Kft. társalapítója, stratégiai igazgatója, valamint Pintér Róbert, az eNet kutatásvezetője elemzik az innovatív technológiákat és a versenyképesség szerepét a gazdaság, digitális diplomácia és az oktatás aspektusaiban.

A Versenyképesség 2019 konferencia védnökei a MVM Magyar Villamos Művek Zrt., a Gránit Bank Zrt. és az OTP Bank.

A Milton Friedman Egyetem és fenntartója, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) célja, hogy az intézmény meghatározó szerepet töltsön be a magyar felsőoktatásban. A Milton Friedman Egyetem is csatlakozott az egyházi fenntartású hazai egyetemek csoportjába, hasonlóan a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez (PPKE) és a Károli Gáspár Református Egyetemhez (KRE), ahol az egyházi fenntartó világi oktatási intézményt és képzéseket biztosít a hallgatók számára. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező fenntartó előrehaladott tárgyalásokat folytat amerikai társintézményével, melynek eredményeképpen a következő években közös képzést tervez indítani a tengerentúli partner-egyetemmel. A Milton küldetése, hogy a hallgatói létszám növelésével párhuzamosan az itt végzett fiatalok piaci értékét is emelje, a minőségi, gyakorlatorientált oktatás és az értékes diploma révén.

A konferencia programja és a regisztrációs felület ide kattintva érhető el.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az új műsorrendben kétszer is vetítik a szériát.

Idén az Akváriumban rendezik a hazai videoklipek kétnapos szemléjét és szakmai fórumát.

De a fesztivál az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló gyerekek iskolakezdését is támogatja.

A Sundance TV kínálatában tűnik fel a magyar dokusorozat.

A felsőoktatásban hallgatók egy ezresért fizethetnek elő a zenék mellett filmeket és sorozatokat is kínáló alkalmazásra.

hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés
hirdetés