Be is panírozhatjuk a mobilunkat, ha ezt a gélt használjuk

Legalábbis egy újabb lelkes, mobilkiegészítőket tervező párizsi cég szerint egy speciális folyadéknak köszönhetően ma már akár lisztben, tojásban is megforgathatjuk mobilunkat, érzés szerint locsolhatjuk kávéval vagy kakakóval, miközben olyan remekül tűri a karcolásokat, hogy még a pengés tesztnek is képes ellenállni. 

Közel két éve kísérletezik a PhoneCoat csapata egy olyan folyadékkal, amelynek pár cseppje pár perc alatt leheletvékony védőréteggé áll össze az okoseszközök felszínén. Korábban már terveztek egy 360 fokos, karcolásoktól védő fóliát, amivel a mobilok hátlapját és oldalát is be lehetett burkolni. De mivel ezt elég körülményes volt buborékmentesen felhelyezni, és már képtelenek voltak az újabb és újabb telefontípusokat követni, ezért egy sokkal egyszerűbben használható, univerziális megoldásban kezdtek el gondolkodni.  

Így született meg a PhoneCoat nevű, nanotechnológiás fejlesztésen alapuló folyadék ötlete, amely mindössze 0,1 mm vékony, láthatatlan filmréteggé szilárdul meg a telefon és a tablet kijelzőjén, de használható az órák számlapján és a szemüveg lencséjén is. A francia cég szerint ez a gél, a piacon kapható hasonló képernyővédő folyadékoknál jóval hosszabb ideig képes újszerű állapotban megőrizni a csatlakoztatott eszközöket, miközben láthatatlan második bőrként az olyan nehezen óvható helyeket is védi, mint pl. a hangszórók és a kamera körüli területek. 

Ennek bizonyítására pedig olyan adatokkal szórták meg nemrég indult Kickstarter-kampányoldalukat, mint pl., hogy termékük az ásványok karcolási keménységének jellemzésére használt 10 fokozatú Mohs-féle keménységi skálán 9 pontot kapott – vagyis ha hinni lehet ennek, akkor ez azt jelenti, hogy csak a gyémánt strapabíróbb nála. A folyadékkal ecsetelés után ugyanis a mobil kijelzője nemcsak, hogy nem sérül meg mondjuk egy kulcscsomótól a táskában, de egy teszt alkalmával már az is kiderült, hogy a tapétavágó sniccer pengéjének is képes volt ellenállni.   

Ezen felül vízálló, antibakteriális, sör- és kakaóbiztos felületet biztosít, és mivel a cseppeket egy kis törlőkendővel kell szétteríteni a készülék elő- és hátlapján, így azok megszilárdulva stabilan zárnak az éleknél és a sarkoknál is. A 2,5 milliliteres apró műanyag szemcseppes flakont egyelőre még tíz eurós áron lehet előrendelni, ami pont egyszeri használatra elég (egy adag egy telefonhoz, a tablethez már két adagra van szükség), de hogy ez a réteg pontosan mennyi idő alatt kopik le, vagy, hogy milyen gyakran kell ezt az ecsetelést megismételni, arról még semmit nem tudni. 

A sorozatot a Telenor támogatja.

 

Szekeres Andrea
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.