hirdetés
hirdetés
hirdetés

GVH: Nincs itt, kérem, semmi látnivaló

„Hatáskör hiányában" a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány versenyhatósági vizsgálatát. A GVH már a hatósági bizonyítványt is kiállította, amivel formailag is lezárta a bejelentés vizsgálatát, ami valójában sohasem kezdődött el.

hirdetés

Nem indít versenyfelügyeleti eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a kormánybarát médiumokat tömörítő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) összefonódás bejelentése alapján, miután a Kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a tranzakciót - jelentette be a hatóság közleményében.

A nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített összefonódások nem tartoznak a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény hatálya alá. Az eljárás megindítására okot adó körülmény hiányában a GVH hatósági bizonyítvány kiállításával zárta le a bejelentés vizsgálatát.

A bizonyítványban ez áll:

„A Gazdasági Versenyhivatal a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak az Opus Press Zrt., az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt., a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. és a Magyar Idők Kiadó Kft. feletti irányításszerzésével megvalósuló összefonódás tárgyában a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény 43/N. § (1) bekezdés b) pontja alapján igazolja, hogy hatáskörének hiánya miatt az összefonódás-bejelentés alapján a törvény 67. § (4) bekezdése szerint vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn."

Részletek a kapcsolódó cikkekben.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Két év után szervezik meg ismét az Event Touchot.

A Westendben és a Széna téren lehet szagolgatni.

Lengyel Tamás és Péterfy Bori segíti az alapítvány új termékeinek promócióját.

Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója arról is beszélt, zavarja-e a csatorna nézettségét, ha Rogán Cecíliával fotózzák.

Az Operaház szfinxjével összeakaszkodó Ady Endréről, a csillebérci tündérekről, és a Lánchíd alagútba tolásáról is született már epizód.

hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!

hirdetés
hirdetés