hirdetés
hirdetés
hirdetés

Gunn Report - kiadta a médiás jelentést

A globális médiaipar legtöbbet díjazott ügynökségeinek eredményeit összevető és értékelő Gunn Report for Media kiadta negyedik jelentését. A 2007-es év médiaügynöksége az OMD, az év médiaügynökségi hálózata pedig az OMD-t és a PHD ügynökségeket összefogó Omnicom Media Group (OMG) lett.
hirdetés
A Gunn Report 2004 óta adja ki a médiaügynökségek és médiaügynökségi hálózatok díjazottságát, elismertségét összehasonlító jelentését, a Gunn Report for Mediát.

Az ügynökségi lista elején az OMD végzett, amely egyébként a médiás lista indulása óta minden alkalommal elnyerte a legtöbbet díjazott ügynökség címet.

A legtöbbet díjazott médiaügynökségek 2006-ban és 2007-ben
2006
2007
Helyezés Ügynökség Pontszám Helyezés Ügynökség Pontszám
1 OMD 206 1 OMD 234
2 Starcom MediaVest 116 2 MindShare 110
3 MindShare 107 3 BBDO 101
4 Mediaedge:cia 69 4 Universal McCann 87
5 Universal McCann 64 5 Starcom MediaVest 81
6 Mediacom 59 6 Carat 57
7 ZenithOptimedia 56 6 Mediacom 57


Az OMD után messze lemaradva a MindShare, majd a BBDO következik fej-fej mellett, majd hasonlóan közel egymáshoz a Universal McCann és a Starcom MediaVest.

Az év globális médiaügynökségi hálózata az OMD-t és a PHD-t tömörítő OMG lett, mely az előző évben még második volt a Group M mögött.  Most azonban jóval nagyobb különbséggel a Group M a második, majd a következő helyezések ismét változatlanok: a harmadik helyen a Publicis Groupe Media, a negyediken pedig a Interpublic Media Council áll.

A legtöbbet díjazott globális médiaügynökségi hálózatok 2006-ban és 2007-ben
2006
2007
Helyezés Globális hálózat Pontszám Helyezés Globális hálózat Pontszám
1 Group M 352 1 Omnicom Media Group 461
2 Omnicom Media Group 332 2 Group M 350
3 Publicis Groupe Media 271 3 Publicis Groupe Media 253
4 Interpublic Media Council 126 4 Interpublic Media Council 189
5 Havas 62 5 Aegis 65
6 Aegis 55 6 Havas 29


Isabelle Musnik, a Gunn Report for Media szerkesztője elmondta: a jelentés célja, hogy a médiainnováció a reflektorfénybe kerüljön, és hogy inspirálja a jobb minőségű médiatermékeket világszerte.

A Gunn Report médiás kiadását – ahogy eddig – idén is a Procter & Gamble szponzorálta.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Az 1997-ben kiadott, és azóta számtalan folytatást, no meg nemzetközi sikert maga mögött tudó Fallout című videojátékból készít sorozatot az Amazon.

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés