hirdetés
hirdetés
hirdetés

Gulyás János a Magyar Reklámszövetség új elnöke

Elnököt, elnökséget és felügyelő bizottságot választott a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) tisztújító közgyűlése december 14-én pénteken. Urbán Zsolt hat év után köszönt le az elnöki székből.

hirdetés

A Magyar Reklámszövetség tisztújító közgyűlése Gulyás Jánost, a Wavemaker Hungary ügyvezető igazgatóját választotta meg elnöknek az elkövetkezendő hároméves ciklusra. Gulyás János hat év után váltja az elnöki székben Urbán Zsoltot, a 1080p Reklámügynökség vezetőjét. A KPMG székházában tartott közgyűlésen a Reklámszövetség tagsága megválasztotta a 24 tagú elnökségének tagjait, valamint a felügyelő bizottság három tagját is.

A posztról leköszönt Urbán Zsolttal itt készítettünk egy alapos interjút a szövetség elmúlt hat évéről. Ebben már megnevezte Gulyás Jánost, mint azt a szakembert, akit leköszönő elnökként az utódjának jelölt. A Kreatív kérdésére Fülöp Szilvia főtitkár megerősítette, hogy Gulyás Jánosnak nem volt kihívója a pozícióért, ő volt az egyedüli jelölt.

Az elmúlt 15 év négy MRSZ-elnöke egymás mellett: Gulyás János, Urbán Zsolt, Mezriczky László és Nagy Bálint - További képekért kattints!
Az elmúlt 15 év négy MRSZ-elnöke egymás mellett: Gulyás János, Urbán Zsolt, Mezriczky László és Nagy Bálint - További képekért kattints!

Az így a 2019-2021-es ciklusra megválasztott elnök, Gulyás János így nyilatkozott: „Köszönöm a Reklámszövetség tagságának a megszavazott bizalmat. Egyúttal gratulálok a Magyar Reklámszövetség pénteken megválasztott elnökségi- és felügyelő bizottsági tagjainak is, akikkel az elkövetkezendő három évben együtt dolgozhatunk majd. Örömmel vállalom ezt a feladatot és remélem, hogy ebben a pozícióban valamit én is tudok adni annak a szakmának, amiben lassan negyedszázada dolgozom. Hiszem, hogy folytatni tudjuk azt az irányt, amit Urbán Zsolt vezetésével alakítottunk az elmúlt években, és ami az MRSZ-t a legaktívabb és megkerülhetetlen kommunikációs iparági szervezetté tette. Bízom benne, hogy az elkövetkező években az MRSZ égisze alatt elkezdődhet egy olyan közös gondolkodás is az iparágunk jövőjével kapcsolatban, amely arra is fókuszál, hogyan tudunk hozzájárulni és mi a felelősségünk abban, hogy egy olyan világban éljünk, amelyben a kommunikáció az embereket és a fenntartható fejlődést együttesen szolgálja.”

További képek a közgyűlésről:

Urbán Zsolt és Gulyás János - További képekért kattints!
Urbán Zsolt és Gulyás János - További képekért kattints!

A Magyar Reklámszövetség megválasztott elnöksége

Az MRSZ elnöksége a szövetség ügyintéző-képviselő szerve, amely a közgyűlésnek tartozik felelősséggel. A 24 fős elnökség választott tagjai: az elnök; a hirdető-, a szolgáltató- és a médiaszektor 6-6-6 képviselője, valamint a tagozatok képviselői közül az a 3, akit a közgyűlés megválaszt.

Gulyás János (Wavemaker Hungary Kft.) elnök

Hirdető szektor:

 • Baráth Péter - Vodafone Magyarország Zrt.
 • Beke Zsuzsa - Richter Gedeon Nyrt.
 • Dudás Krisztina - Provident Pénzügyi Zrt.
 • Mérő Ádám -Coca-Cola Magyarország Kft.
 • Nagy Bálint - egyéni tag
 • Szabó Béla - Magyar Telekom Nyrt.

Média szektor:

 • Bíró Pál - Google Information Technology Limited (Hungary)
 • Guttengéber Csaba - Atmedia Kft.
 • Hivatal Péter - egyéni tag
 • Kardos Gábor -Magyar Jeti Zrt.
 • Vidus Gabriella -M-RTL Televízió Zrt. 
 • Zalai Ágnes -Central Mediacsoport Zrt.

Szolgáltató szektor:

 • Blaskó Nikolett -ACG Reklámügynökség Kft.
 • Faludi Péter -Havas Média Hungary Kft.
 • Liptay Gabriella -KPMG Hungária Kft.
 • Novák Péter -Dentsu Aegis Network Hungary
 • Pőcze Balázs -Mito Communication Zrt.
 • Urbán Zsolt -1080P Solution Agency Kft.

Elnökségbe került tagozati képviselők:

 • Fecske Zoltán - Publimont Kft. (OOH)
 • Dr. Nemes Ákos - Dr. Nemes Ákos Ügyvédi Iroda (Jogi Tagozat)
 • Szelei Szilárd -JCDecaux Hungary (OOH)

Az MRSZ elnöksége - További képekért kattints!
Az MRSZ elnöksége - További képekért kattints!

 

Elnökség további tagozati képviselői

  Az elnökségnek automatikusan (választás nélkül tagja) a kiemelt tagozatként működő IAB Hungary mindenkori elnöke, és a 10 tagnál nagyobb taglétszámmal bíró tagozatok vezetői, jelen esetbe az OOH (közterület) tagozat elnöke is.

 • Hantosi Bálint, OOH Tagozat (Outdoor Media Audit Kft.)
 • Sopov István, IAB (Sales Contact Kft.)

 

Az MRSZ felügyelő bizottságának megválasztott tagjai:

 Az MRSZ felügyelő bizottsága három tagból áll, amely tagjai közül maga választ elnököt. A felügyelő bizottság elnöke és további tagjai az egyesületben más tisztséget nem viselhetnek.

  • Dr. Megyer Örs - egyéni tag
  • Mezriczky László - Ispiro Consulting Kft.
  • Vörös Csilla - Nielsen Közönségmérés Kft.

 

Gulyás János

Az MRSZ új elnöke reklámszakmai karrierjét – a Párizsban, Lisszabonban és Budapesten folytatott társadalomtudományi tanulmányok után – a budapesti Well Reklám és PR ügynökségnél kezdte 1993-ban. Három évvel később a Publicis Magyarországhoz került account directorként, ahol később ügyfélkapcsolati igazgató és regionális account director, valamint az igazgatóság tagja lett. 2000-ben a Kirowski ügyfélkapcsolati és üzletfejlesztési igazgatójaként folytatta. Visszatért a Publicishez, a cég párizsi központjában dolgozott nemzetközi márkaigazgatóként. 2002 decemberében hazatért Budapestre, a Y&R és a Wunderman ügyvezetői pozíciójába. 2004 és 2007 között a Young & Rubicam csoportot vezette. 2008 elején céget és iparágat váltott, a Szonda-Ipsos vezérigazgatói pozíciójába került. 2010 novemberében csatlakozott az MEC-hez ügyvezető igazgatóként. 2016-tól a kelet-európai régióban a tartalom üzletág fejlesztésének feladatát is megkapta. A Maxus es az MEC globális összeolvadása után létrejött Wavemaker csoport magyarországi vezetőjeként dolgozik 2018 januárjától.

A Kreatív több interjút is készített Gulyás Jánossal, a legutóbbit épp egy évvel ezelőtt, valamint egy címlapinterjút 2015-ben.

 

Szerényi Szabolcs, főszerkesztő-helyettes
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Két év után szervezik meg ismét az Event Touchot.

A Westendben és a Széna téren lehet szagolgatni.

Lengyel Tamás és Péterfy Bori segíti az alapítvány új termékeinek promócióját.

Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója arról is beszélt, zavarja-e a csatorna nézettségét, ha Rogán Cecíliával fotózzák.

Az Operaház szfinxjével összeakaszkodó Ady Endréről, a csillebérci tündérekről, és a Lánchíd alagútba tolásáról is született már epizód.

hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!

hirdetés
hirdetés