hirdetés
hirdetés
hirdetés

Google CEO: még nem vagyunk ott, ahol szeretnénk

Sundar Pichai szerint még nem százas a tartalmak szűrése a YouTube-on, de erősen rajta vannak. A YouTube vezetője közben elnézést kért a meleg közösségtől.

hirdetés

Az HBO Axios című dokusorozatának stábja ültette le egy interjúra Sundar Pichai-t, a Google vezérigazgatóját. A YouTube tartalomszűrése volt a téma, ami igencsak kurrens ügynek számít Amerikában. 

Pichai elég önkritikus hangot ütött meg, olyanokat mondott, hogy jobb keretrendszerek kellenek a gyűlöletbeszéd szűréséhez, és hogy „nem teljesen ott tartanak”, ahol szeretnének. „Ez egy kemény számítástechnikai és társadalmi kérdés egyszerre” – foglalja össze szavait a Campaign. Pichai szerint csak az elmúlt negyedévben 9 millió videót töröltek, és a határesetnek számító, a szabályokat még pont nem sértő, de kártékony videókat lejjebb rangsorolják a találati listában, hogy kevesebb emberhez jussanak el.

Amióta a vasárnap sugárzott interjút felvették, a YouTube megint kényes ügybe gázolt: a szélsőjobbos Steven Crowder a Vox egyik újságírójának melegségén gúnyolódott. A videót nem törölték, viszont később felfüggesztették a csatorna monetizálási jogát. A YouTube-ot vezető Susan Wojcicki hétfőn elnézést kért az LGBT+ közösségtől, elég talányos védekezéssel: „Muszáj konzisztensnek lennünk. Ha azt a videót töröljük, még számtalan tartalmat kellene eltávolítanunk.”

A YouTube policyjeit utoljára múlt héten frissítették, a szélsőséges, neonáci és/vagy összeesküvés-elmélet terjesztő videókat fenyítik be benne. „Az olyan videók, amelyekben egy csoportot a többi fölé rendelnek, hogy ezzel magyarázzák a kor, nem, faj, vallás, szexuális orientáció vagy veterán státusz alapú diszkriminációt”, mostantól tiltva vannak.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Bővül az eddig is a 24 aloldalaként működő Sokszínű Vidék szerkesztősége.

A kilencvenes évek soha nem érhetnek véget.

A Karc FM-re is bírságot szabott ki az NMHH.

A multifunkciós dobozt az E3 játékkiállításon mutatták be.

Dobrosi Eszter utódja házon belülről érkezik.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés