hirdetés
hirdetés
hirdetés

Germánia a címe a Sport TV Bundesliga-műsorának

Augusztus végétől, hetente jelentkezik majd a német bajnokság történéseit elemző magazinműsor, a Germánia. Sajnos ez volt Albert Speer tervezett náci megalopoliszának a neve is.

hirdetés

Augusztus 27-én Germánia címmel magazinműsor indul, amelynek fókuszában a német bajnokság áll majd, olvasható a Sport TV közleményében. A műsor a Bundesliga meccseit kíséri majd, amelyeket a csatorna közvetít, és amely amúgy a legtöbb magyart szerepeltető európai topbajnokság, írják. Két magyar játékos és egy magyar vezetőedző is dolgozik a ligában ugyanis. A Bundesliga, illetve annak közvetítése a csatornán augusztus 24-én kezdődik.

A Germánia cím feltehetően szójáték, és a "mániára" épül, de kissé szerencsétlen választás, amennyiben ugyanez volt a neve Albert Speer építész és Adolf Hitler tervezett városának is, amelyet a nácik világháborús győzelme esetén a világ fővárosává tettek volna. A lényegében megalopolisszá alakított Berlin terveit 1938-ban tették nyilvánossá, a teljes neve Welthauptstadt Germania volt, de csak Germaniáként vált ismertté. Ezen a Wikipédia-oldalon olvasható róla több, illetve ebben a magyar nyelvű cikkben is írnak róla. Lent látható róla egy korabeli terv.

Germania terve

A háború alatt náci fegyverkezési miniszterré lett Albert Speert, a huszadik század meghatározó építészét elítélték Nürnbergben a háború után, húsz évet ült, 1981-ben Londonban halt meg. 1966-os szabadulása után több önéletrajzi könyvet is írt a náci rendszerben való részvételéről.

A Germánia című műsor hétfő esténként jelentkezik a Sport1-en, állandó háziasszonya Takács Rita lesz.

UPDATE: A cikk megjelenése után, javaslatunkra, a Sport TV elküldte egy arculati elemét a műsornak, amelyben jobban elkülönül a mánia-tag, így némileg feloldva a Germánia negatív asszociációját, illetve ráerősítve az üzenetre, amit közvetíteni szándékoztak. Mutatjuk.

Puskár Krisztián
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Egy digitális eseménysorozattal kötik össze a debreceni és budapesti dolgozókat. 

A Vertical Cinema címet kapó film egy dublőrről szól, aki krimiben, kalandfilmben és musicalben is megállja a helyét.

Hosszú távon minden második ember fogyasztási szokásait átalakítja az egészségügyi vészhelyzet világszerte – derül ki az EY több mint 14 ezer fős nemzetközi kutatásából.

A Médiaunió minden évben kiválaszt egy kiemelkedő társadalmi ügyet, amely kapcsán egy kommunikációs kampány segítségével aktivizálja az embereket, oly módon, hogy mérhető különbséget érjen el a magyar társadalomban. 

A zeneiparhoz hasonló mentőcsomagért is lobbiznak a rendezvényesek. 

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés
hirdetés