hirdetés
hirdetés
hirdetés

Germánia a címe a Sport TV Bundesliga-műsorának

Augusztus végétől, hetente jelentkezik majd a német bajnokság történéseit elemző magazinműsor, a Germánia. Sajnos ez volt Albert Speer tervezett náci megalopoliszának a neve is.

hirdetés

Augusztus 27-én Germánia címmel magazinműsor indul, amelynek fókuszában a német bajnokság áll majd, olvasható a Sport TV közleményében. A műsor a Bundesliga meccseit kíséri majd, amelyeket a csatorna közvetít, és amely amúgy a legtöbb magyart szerepeltető európai topbajnokság, írják. Két magyar játékos és egy magyar vezetőedző is dolgozik a ligában ugyanis. A Bundesliga, illetve annak közvetítése a csatornán augusztus 24-én kezdődik.

A Germánia cím feltehetően szójáték, és a "mániára" épül, de kissé szerencsétlen választás, amennyiben ugyanez volt a neve Albert Speer építész és Adolf Hitler tervezett városának is, amelyet a nácik világháborús győzelme esetén a világ fővárosává tettek volna. A lényegében megalopolisszá alakított Berlin terveit 1938-ban tették nyilvánossá, a teljes neve Welthauptstadt Germania volt, de csak Germaniáként vált ismertté. Ezen a Wikipédia-oldalon olvasható róla több, illetve ebben a magyar nyelvű cikkben is írnak róla. Lent látható róla egy korabeli terv.

Germania terve

A háború alatt náci fegyverkezési miniszterré lett Albert Speert, a huszadik század meghatározó építészét elítélték Nürnbergben a háború után, húsz évet ült, 1981-ben Londonban halt meg. 1966-os szabadulása után több önéletrajzi könyvet is írt a náci rendszerben való részvételéről.

A Germánia című műsor hétfő esténként jelentkezik a Sport1-en, állandó háziasszonya Takács Rita lesz.

UPDATE: A cikk megjelenése után, javaslatunkra, a Sport TV elküldte egy arculati elemét a műsornak, amelyben jobban elkülönül a mánia-tag, így némileg feloldva a Germánia negatív asszociációját, illetve ráerősítve az üzenetre, amit közvetíteni szándékoztak. Mutatjuk.

Puskár Krisztián
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Az országba hivatalosan nem léphet be külföldi a koronavírus miatt.

A szlovén kreatívipari rendezvényt 2021 őszére tolják. 

Milyen volt Orbán első, amerikai útja? Egy holland újságíró emlékezett vissza több útitársával együtt a közösen töltött napokra.

Omar Jimenez jogszerűen tudósított az összecsapások helyszínéről

Az Ad World Masters 200 ügynökégi vezetőt interjúvolt meg 55 országból, amely alapján a reklámpiac várakozásait vázolták fel. 

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés