hirdetés
hirdetés
hirdetés

Független Médiaközpont - etikai kódex-tervezet

A Független Médiaközpont kezdeményezésére egy új médiaetikai és magatartási kódexet dolgoz ki a civil szervezet által felkért újságírói munkacsoport. A kódex célja az, hogy elősegítse a magyarországi média önszabályozási folyamatát.
hirdetés
A Független Médiaközpont által felkért újságírói munkacsoport tagjai a Manager Magazintól Mong Attila főszerkesztő és Vajda Éva főszerkesztő-helyettes, Mucsányi Marianna, az InfoRádió főszerkesztő-helyettese, Weyer Balázs, az Origo főszerkesztője, György Bence, a TV2 Tények műsorának felelős szerkesztője, Tóth Levente, a Népszabadság lapszerkesztője és Baka Zoltán, a Napi Gazdaság munkatársa.

A civil szervezetként működő Független Médiaközpont célja az, hogy „katalizátori szerepben” hozzájáruljon a média és az újságírás önszabályozásához. A központ szorgalmazza a párbeszédet mindazok között, akik fontosnak tekintik a szakmai minőség, felelősség követelményének tiszteletben tartását a magyarországi médiában.

A készülő etikai kódex általános érvényű, nyilvános és nyitott a csatlakozni kívánó magyarországi szervezetek számára. A kódex tervezetéhez a Független Médiaközpont hozzászólásokat, észrevételeket, javaslatokat vár június 30-ig, emellett pedig arra is számít, hogy a kezdeményezéshez csatlakoznak más szervezetek is.

A szervezet további egyeztetéseket, kerekasztal-beszélgetést tart a következő hónapokban, június 8-án és 9-én pedig nemzetközi műhelyfoglalkozáson nyújt lehetőséget arra, hogy a magyarországi média képviselői megismerkedjenek az Európában működő média-önszabályozás mintáival, különböző modelljeivel.

A Független Médiaközpont programját a Nyílt Társadalom Intézete Hálózati Médiaprogramja támogatja.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Szerinte kevés a forrás, az unió pedig még mindig nem érti, hogy a demokrácia léte függ attól, eljutnak-e a lakosokhoz a valódi információk.

A Hirado.hu vezetését egy hónapja vette át a Lokál nevű kormányközeli bulvárlaptól érkezett Leitner Attila. 

Naomie Harris, a James Bond-filmek sztárja és Brian Eno brit zenész is közreműködött a rövidfilmben.

Ennél többet csak focira költött eddig a közmédia. a 2020-2022 közötti futamokért kellett ennyit fizetni.

A jellegzetes ta-damm hang megmarad, de a mozikba jobban passzoló, hossszabb zenei felvezetés előzi meg a védjegyszerű kezdést.

hirdetés
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

A Kreatív és a Vodafone közös Ready pályázatának célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat, vállalatokat és magánszemélyeket, akik 2020-ban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték a kihívásokat.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.