hirdetés
hirdetés
hirdetés

Franciaország megvédi a könyvesboltjait

A francia parlament olyan törvényt fogadott el, amely megtiltaná az online könyvkereskedőknek, hogy ingyenesen szállítsák ki a megrendelt könyveket - írja a Financial Times.

hirdetés

A törvényt, amelynek kimondott célja az Amazon térnyerésének megakadályozása, és a gyengélkedő francia könyvesboltok megmentése, még a szenátusnak is jóvá kell hagynia. Az ingyenes kiszállítás tilalmán felül a parlament azt is belevette a törvény szövegébe, hogy a könyvek központilag szabályozott árából legfeljebb 5 százalék engedményt lehet adni.

Az Amazon megtámadta a tervezetet azzal érvelve, hogy a francia törvényhozás diszkriminálja az internetes vásárlókat, és csökkenti a francia fogyasztók vásárlóerejét.  A francia parlament júniusban 9 millió eurós programot indított a kis, független könyvárusok megmentésére, de több politikus véleménye szerint is ez nem menti meg a magas (raktár-)bérleti díjaktól és bérköltségektől sújtott vállalkozásokat.

Nem ez az első eset, hogy Franciaország a nagy internetes vállalatokat támadja. Június végén a CNIL (Commission nationale de l'informatique et des libertés) francia adatvédelmi hatóság arra kötelezte a Google-t, hogy változtasson adatvédelmi szabályzatán, mert azok sértik a helyi törvényeket. A keresőóriásnak erre három hónapja van, különben 150 ezer eurós (46 millió forint) bírságra számíthat, amit ennek a duplája, 300 ezer eurós büntetés is követhet. Ezt az összeget a Google körülbelül 3 perc alatt keresi meg.

Az Amazon, a Facebook és a Google aggregált bevétele a francia piacról 2,2-3 milliárd euró körül mozog, miközben a cégek körülbelül 4 millió euró adót fizetnek a bevételek után.

(forrás: Financial Times, Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A kormánytanácsadó az Alkotmánybírósággal akarta kimondatni, hogy nem lehet, de nem adtak neki igazat.

André Aciman sikerkönyve folytatását mutatja be Budapesten

A V-Tel elsősorban a feltöltőkártyás felhasználókra céloz. 

A szokásos, instakész tájképek, és széles mosolyok helyett kínos helyzetek uralják a légitársaság reklámját.

Idén már másodjára keresik a legjobb ételeket a Hungarian Street Food Awards-on.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nyári ráadás! Végleges nevezési határidő: július 31.

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés
hirdetés