hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Budapesten virágkorukat élő folkkocsmák titkát kutatja egy új videosorozat

A táncházmozgalomból kinövő szubkultúrát bemutató dokumentumfilm első része debütál a Kreatívon.

hirdetés

Az 1970-es években kialakuló táncházmozgalom egyik új fejleménye az egyre népszerűbb folkkocsmák világa, mely jelenleg virágkorát éli Budapesten. A hagyományosan működő táncházak mellett a folkkocsmák egy újfajta szórakozási formát nyújtanak szinte a hét minden napján.

Sokszor és sokan féltették már a táncházas szubkultúrát, de minden jel arra utal, hogy ez a – nem is olyan szűk – kör évtizedről évtizedre megújul, frissül, változik. A hagyományok szeretete egy olyan összetartó, erős szubkultúrát alkotott, amely a tánc és zene kedvéért hétről hétre összejár, szórakozik, beszélget, énekel, táncol. De vajon hagyományőrzés ez vagy szimplán egy buli? Be lehet-e kapcsolódni külsősként? És egyáltalán miben különbözik a folkkocsma a táncháztól? Ennek járt utána a Budapest legfelkapottabb folkkocsmáit felkereső videósorozat.

“Az egykori Kerekes Együttes tagjaként 10 évig tartottunk táncházakat, de mindig éreztem, hogy nem ideális az a Művelődési Házas közeg, amibe bele lettünk kényszerítve. Jártam a kocsmákat, klubokat, hogy szeretnénk ide moldvai táncházat hozni, de mindenhol értetlenség fogadott. Tarthattok táncházat, de csak délután ötig, mert utána jön a party. 2-3 éve kezdtem el ismét táncházakba járni, és teljesen magával vitt a folkkocsmás közeg. Akkor határoztam el, hogy ebből érdemes lenne egy dokumentumfilmet csinálni” – mondta el Fehér Viktor, a sorozat kreatív producere.

A hétrészes sorozat további epizódjait december 5-étől a “Folkkocsmák világa” YouTube-csatornájára töltik majd fel.

Alkotók
Fehér Viktor – Kreatív producer, szerkesztő
Szőke Barna – Rendező, vágó
Csasznyi Imre – Műsorvezető
Horváth Dániel – Operatőr

A sorozat a Halmos Béla Program támogatásával jött létre.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Két év után szervezik meg ismét az Event Touchot.

A Westendben és a Széna téren lehet szagolgatni.

Lengyel Tamás és Péterfy Bori segíti az alapítvány új termékeinek promócióját.

Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója arról is beszélt, zavarja-e a csatorna nézettségét, ha Rogán Cecíliával fotózzák.

Az Operaház szfinxjével összeakaszkodó Ady Endréről, a csillebérci tündérekről, és a Lánchíd alagútba tolásáról is született már epizód.

hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!

hirdetés
hirdetés