hirdetés
hirdetés
hirdetés

Felmondott az Origo fotórovatának vezetője

Ostyáni Jánosnak az tett be végleg, hogy a Hősök téri tüntetés képeit a feje felett cserélték le. A fotóst eddig is sok minden zavarta az Origo szerkesztőségében, de ez volt az utolsó csepp a pohárban - írja a 24.hu

hirdetés

Múlt szerdán a civiltörvény és a CEU ellehetetlenítése miatti tüntetésen az Origo fotósa, egyben fotórovat vezetője, Ostyáni János is kint volt. Képeit az Origo a saját cikkében csak egy rövid ideig használta fel, hamarosan azokat név nélküli képek váltották. 

Az Index utánajárt az új képek forrásának és kiderült, hogy azokat különböző fotósok készítették, többek között a Magyar Időknél dolgozó Bach Máté. Az Origón megjelenő fotósorozat később a 888.hu-n és a Lokál cikkénél is megjelent. A galéria nyitóképe azzal, hogy a tüntetés kezdetét mutatta, erősen manipulatív volt, de a többi, a demonstrálókról készített egy-egy közeli kép is a kormányközeli média, így az Origo állítását erősítette meg, hogy "nem voltak sokan" kint a Hősök terén.

Az erősen manipulált, az Origón név nélküli megjelenő kép. Forrás: Index

A változtatásról az Origo fotórovatának nem szóltak. Ostyáni a feje felett intézett cserét vállalhatatlannak nevezte a 24.hu-nak. "Eddig is sok minden zavarta az Origo szerkesztőségében, de úgy gondolta, a fotórovat munkáját ezek nem érintik" – írja az oldal. A kedden felmondott rovatvezető úgy fogalmazott a 24.hu-nak, hogy "ez volt az utolsó csepp a pohárban”.

Ostyáni János 2014-ig dolgozott az Origónál, majd még az akkori főszerkesztő, Sáling Gergő kirúgása előtt ment a Vs.hu-hoz. Az Origót aztán megvette Vs.hu-t működtető New Wave Media, így került újra a portálhoz.

Szintén kedden az Origo szerkesztőségi asszisztense, korábban szintén a Vs.hu-nál dolgozó Kovách Márta is beadta a felmondását.

Az Origótól tavasszal nyolc újságírót és szerkesztőt rúgtak ki, aztán sokan maguk álltak fel. Így az azóta 24-hu-hoz igazolt techrovat, a gasztrovat vezetője és két szerzője is távozott, de a kulturális és életmód magazinnak, az Unikornisnak is a stábja otthagyta a portált.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Nyereményjáték is kapcsolódik hozzá, a nyertesek közösen edzhetnek a legendával.

Tartalommarketing és pr lesz a feladatuk.

Május 1-ig várják a szavazatokat.

Családi okokra hivatkozik.

Az ingatlanfejlesztő csoport meghívásos tenderen a Person munkáját találta a legmeggyőzőbbnek.

hirdetés

Idén is megrendezzük az FMCG-szektor egyik legmeghatározóbb, kétnapos eseményét. Időpont: 2017.04.27-28.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye. Díjátadó: május 17-én, az A38 Hajón.

A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 19.

Konferencia a posztmodern marketing és a turizmus összefüggéseiről május 23-án.

A 2016-os Employer Branding Award díjazott kampányainak bemutatása május 23-án

Mitől érzi magát sikeresnek a munkavállaló? Valóban csak a hr-es felelőssége? Konferencia nem csak HR szakembereknek

hirdetés
hirdetés