hirdetés
hirdetés
hirdetés

Feljelentéssel indult a Playmate-es valóságshow kommunikációja

Múlt hét pénteken került nyilvánosságra a Tv2 őszi műsorstruktúrájába tervezett valóságshow forgatókönyve. A csatorna szerint mindez üzleti érdekeket és etikai normákat sért, ezért ismertelen tettes ellen feljelentést tettek, közben elkezdődött a műsor kommunikációja is.
hirdetés

Felháborodó feljelentéssel indult, majd a megszokott kommunikációs vágányba helyeződött a Tv2 új valóságosnak beállított show műsora, amelynek főszereplője Hargitai Bea, playmate. A Tv2 haragját a Index Comment:com blogján megjelent bejegyzés váltotta ki, ahol a készülő valóságshow-nak beállított műsor első epizódjának pontos forgatókönyvét is letölthetővé tették.

„Üzleti érdekeket és etikai normákat sértő körülmények között került nyilvánosságra múlt hét pénteken a Tv2  új valóság showjának forgatókönyve" - olvasható a Tv2 által szerkesztőségünkhöz hétfőn eljuttatott sajtóközleményben.

Magyar Rita, a csatorna szóvivője akkor elmondta: „a Tv2 hónapok óta dolgozik egy új típusú valóságshow megvalósításán, amelynek forgatókönyve rejtélyes módon került fel a tudtunk és engedélyünk nélkül az egyik leglátogatottabb magyar internetes portálra. A médiában nem ritka az információk kiszivárgása, azonban ilyen ületi és etikai normákat egyaránt sértő lépésre még nem volt példa. Az anyag felkerülése komoly anyagi és erkölcsi kárt okoz a csatornánknak, azok pedig, akik a nyilvánosságra hozatalában közreműködtek a gazdasági titok megsértésének bűncselekményét követték el, melyre tekintettel a Tv2 büntetőfeljelentést tett".

Magyar Rita szerint felfoghatatlan és etikátlan a dokumentumok kikerülése. A szóvivő hozzátette:  "talán nem alaptalan az a felvetésünk, hogy az anyag kikerülése mögött komoly konkurenciaharc állhat"

Megkérdeztük a RTL Klub képviselőjét is, hogyan vélekedik a legnagyobb rivális csatorna állításáról, Rényi Ádám, kommunikációs igazgató, azonban nem kívánta kommentálni az ügyet.

A Tv2 egyébként nemcsak a zuglói rendőrkapitányságon tett feljelentést, hanem az Indexnek is írt levelet, amelyben felszólította a portál üzemeltetőjét, hogy szedjék le az oldal által hozzáférhetővé tett forgatókönyvet. Az Index eddig nem vette le a letölthető forgatókönyvet.

A műsor beindítását egyébként nyilván segítő kommunikációs fordulatra a Tv2, az Aktív című bulvárhíradóban bemutatott beharangozóval válaszolt, amelyben egy szó sem esett a forgatókönyv eltűnéséről, mindössze a playmate és a kolumbiai sorozatsztár bontakozó kapcsolatáról és arról, hogy lehet, hogy ebből egyszer majd egy valóságshow lesz.

A műsor bevezető kommunikációs folyam elindult, a csütörtöki Blikkben és a Napi Ászban megjelent egy cikk arról, hogy Hargitai Bea – ahogy egyébként a kiszivárgott, előre megírt forgatókönyvből is kiderül – egy kolumbiai férfibe szerelmes.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (3 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Viszont így érthető, miért nem lép az Index: egy link elhelyezése önmagában nem törvénysértő, a tartalmat pedig nem ők hostolják. A TV2-nek a tartalmat hostolónak
kell(ene) írnia.Viszont ahova a link mutat, mintha már nem lenne semmi:
"The folder you accessed is currently empty.
Please check the link or contact the user who sent you this folder."
#
valóban nem a comment-en volt, pontosítottam a cikket, köszi a jelzést!
#
Érdekes kérdés ám ez, hogy ilyen esetben szabad-e az eredeti felvezető kommunikációt végigcsinálni?
Mert gondolom nemcsak én fogok minden egyes esetben hangosan felröhögni, amikor úgy tesznek, mintha ez egy komoly dolog lenne, és tényleg a valóságot látjuk...
Egyébként jelzem: maga a forgatökönyv nem az Indexnél van fönt. A Comment.com "csak" linkelte és idézett belőle.

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

hirdetés
hirdetés

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.