hirdetés
hirdetés
hirdetés

Feljelentéssel indult a Playmate-es valóságshow kommunikációja

Múlt hét pénteken került nyilvánosságra a Tv2 őszi műsorstruktúrájába tervezett valóságshow forgatókönyve. A csatorna szerint mindez üzleti érdekeket és etikai normákat sért, ezért ismertelen tettes ellen feljelentést tettek, közben elkezdődött a műsor kommunikációja is.
hirdetés

Felháborodó feljelentéssel indult, majd a megszokott kommunikációs vágányba helyeződött a Tv2 új valóságosnak beállított show műsora, amelynek főszereplője Hargitai Bea, playmate. A Tv2 haragját a Index Comment:com blogján megjelent bejegyzés váltotta ki, ahol a készülő valóságshow-nak beállított műsor első epizódjának pontos forgatókönyvét is letölthetővé tették.

„Üzleti érdekeket és etikai normákat sértő körülmények között került nyilvánosságra múlt hét pénteken a Tv2  új valóság showjának forgatókönyve" - olvasható a Tv2 által szerkesztőségünkhöz hétfőn eljuttatott sajtóközleményben.

Magyar Rita, a csatorna szóvivője akkor elmondta: „a Tv2 hónapok óta dolgozik egy új típusú valóságshow megvalósításán, amelynek forgatókönyve rejtélyes módon került fel a tudtunk és engedélyünk nélkül az egyik leglátogatottabb magyar internetes portálra. A médiában nem ritka az információk kiszivárgása, azonban ilyen ületi és etikai normákat egyaránt sértő lépésre még nem volt példa. Az anyag felkerülése komoly anyagi és erkölcsi kárt okoz a csatornánknak, azok pedig, akik a nyilvánosságra hozatalában közreműködtek a gazdasági titok megsértésének bűncselekményét követték el, melyre tekintettel a Tv2 büntetőfeljelentést tett".

Magyar Rita szerint felfoghatatlan és etikátlan a dokumentumok kikerülése. A szóvivő hozzátette:  "talán nem alaptalan az a felvetésünk, hogy az anyag kikerülése mögött komoly konkurenciaharc állhat"

Megkérdeztük a RTL Klub képviselőjét is, hogyan vélekedik a legnagyobb rivális csatorna állításáról, Rényi Ádám, kommunikációs igazgató, azonban nem kívánta kommentálni az ügyet.

A Tv2 egyébként nemcsak a zuglói rendőrkapitányságon tett feljelentést, hanem az Indexnek is írt levelet, amelyben felszólította a portál üzemeltetőjét, hogy szedjék le az oldal által hozzáférhetővé tett forgatókönyvet. Az Index eddig nem vette le a letölthető forgatókönyvet.

A műsor beindítását egyébként nyilván segítő kommunikációs fordulatra a Tv2, az Aktív című bulvárhíradóban bemutatott beharangozóval válaszolt, amelyben egy szó sem esett a forgatókönyv eltűnéséről, mindössze a playmate és a kolumbiai sorozatsztár bontakozó kapcsolatáról és arról, hogy lehet, hogy ebből egyszer majd egy valóságshow lesz.

A műsor bevezető kommunikációs folyam elindult, a csütörtöki Blikkben és a Napi Ászban megjelent egy cikk arról, hogy Hargitai Bea – ahogy egyébként a kiszivárgott, előre megírt forgatókönyvből is kiderül – egy kolumbiai férfibe szerelmes.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (3 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Viszont így érthető, miért nem lép az Index: egy link elhelyezése önmagában nem törvénysértő, a tartalmat pedig nem ők hostolják. A TV2-nek a tartalmat hostolónak
kell(ene) írnia.Viszont ahova a link mutat, mintha már nem lenne semmi:
"The folder you accessed is currently empty.
Please check the link or contact the user who sent you this folder."
#
valóban nem a comment-en volt, pontosítottam a cikket, köszi a jelzést!
#
Érdekes kérdés ám ez, hogy ilyen esetben szabad-e az eredeti felvezető kommunikációt végigcsinálni?
Mert gondolom nemcsak én fogok minden egyes esetben hangosan felröhögni, amikor úgy tesznek, mintha ez egy komoly dolog lenne, és tényleg a valóságot látjuk...
Egyébként jelzem: maga a forgatökönyv nem az Indexnél van fönt. A Comment.com "csak" linkelte és idézett belőle.

A szezon eddigi legváratlanabb ünnepi szpotját szállította a norvég posta.

A #KoccintsAszuval kampány idei célja, hogy ne csak édes, hanem sós fogások mellé is kerüljön aszú a poharakba.

 A Heineken Hungária emellett a jövő évi foci-Eb partnere is lesz.

Ezzel promózzák a márka új, ingatlan-üzletágát. Az Umbrella végezte a kampány gyártását.

A lap szerzője prostituáltakhoz hasonlítja a drageket.

hirdetés
hirdetés

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Meghosszabbított nevezési határidő: 2019.12.06.