hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ezt csinálták a Hello Wood alkotói

Vasárnap ért véget a tábor. Nézzék, milyen alkotásokat hoztak össze a résztvevők!

hirdetés

E-motion TRACK
Alkotók: Zoboki Gábor, Csiszér András (Zoboki-Demeter és Társaik Építésziroda)
Csapattagok: Karner Dóra, Zilahi Péter, Kardos Anna, Caroline Hafele, Anja Müller-Syring, Maria Pachi, Artemis Merkourea, Bognár Enikő

E-motion TRACK

Leírás: A közel húsz méter hosszú és három méter magas e-motion TRACK egy olyan kapu, amire formai dinamizmus jellemző. Mozgó keretet ad a tájnak és e változó kereten keresztül a rajta áthaladó ember interakcióba lép a térrel. Az installáció a csórompusztai majorság egyik öreg kőkapujába lett tervezve, ami egy öregedő fára néz. A kísérlet lényege, hogy kiderüljön, mennyire lehet stabilizálni az installáció mozgását, illetve ha ez egyik része megmozdul, mennyire fog, mint egy nagy sárkány, mozdulni a szerkezet másik része. Az e-motion TRACK egy mászóka is egyben, mert a rajta áthaladóknak kapaszkodni kell.

 

iWood
Alkotók: Losonczi Áron (Litracon), Turányi Bence (t2a)
Csapattagok: Bányai Csaba, Zsilinszky Bea, Gárdos Fanni, Őrley Balázs, Gebka Filip, Caitlin Copeland, Diana Avramica

iWood

Leírás: Az iWood egy zenemegosztó eszköz, amely a közös mobil-zenehallgatást teszi lehetővé. A gramofon-tölcséréhez hasonlító bútordarab vékony csőben kezdődik és ülésben végződik. Az alkotás alapegységekből áll, amelyek az adott szituáció szerint rendezhetőek párba, vagy csoportba. Az alapegység többféleképpen pozícionálható egymáshoz képest, például úgy, hogy a zenét hallgatók szemkontaktusban legyenek egymással, közösen hallgassanak zeneszámokat, vagy külön-külön. Az akusztikus mobiltelefon dokkoló, hangerősítő és hangvezető eszköz egyben mérnöki kísérlet arra, hogy hogyan terjed a hang, és milyen szerepe lehet ebben a fának.

 

Poliphony 
Alkotók: Tomasz Szponar, Bartłomiej Skowronek (Moomoo Architects)
Csapattagok: Ollé Gellért, Czakó Dorottya, Kató Dalma, Demény Ilka, Thurnay Júlia Anna, Fetten Sophie Charlotte, Petrányi Luca

Poliphony

Leírás: A tervezők úgy gondolják, hogy életünkben az egyik legfőbb kihívás, hogy a globalizáció, a digitális világ és a felgyorsult élet elfeledtette velünk a “könnyű életet”. Céljuk, hogy visszataláljunk az érzékeinkhez. Az építészek egy olyan teret hoztak létre, ahol az érzékelés felerősödik és a hallás, tapintás, szaglás és mozgás együttes élménye biztosítja az emberek és a természet közötti viszony intenzitását. Az installáció egy kapu, amely a Kapolcs felé vezető ösvényre visz rá.

 

Kapo_cs
Alkotók: Gál Béla (KROKI Építészstúdió), Frikker Zsolt és Vass-Eysen Áron (NARTARCHITECTS)
Csapattagok: Jakob Cecv, Matusák Gergő, Baki Áron, Kiss Péter, Dalia Butvidatie, Muriel Merkel, Paulo Felippe Bellani Mendes, Paula Cabalerio

Kapo_cs

Leírás: A tervezők általában érdekes építészeti adottságokra reagálnak, pici ergonomikus szituációkkal, ülő-kommunikációs helyzeteket létrehozva. Idén a kapolcsi kocsma kiegészítéseként kültéri talponállót álmodtak az egyik kihasználatlan és alulértékelt térre. Az alkotók az installációt egy az egyben lemodellezték sokféle variációban; erről fotósorozat is készült. A Kapo_cs név, két utca összekötésére utal, amely a helyiek és a Művészetek Völgye fesztivál életét könnyíti meg illetve szellemi és fizikai értelemben is közelíti a helyieket és a fesztivál közönségét. Az installáció a helyszínen marad.

 

Mordor Malma
Alkotók: Nagy Nándor és Szabó Bulcsú (BLOKK Építész Műhely)
Csapattagok: Imeli Áron, Tarcsi László, Pásztor Ivett, Lukasz Pienczykowski, Jochen Jürgen, Simon Warne, Niki Dendel, Kató Dalma

Mordor Malma

Leírás: Az építészek a csórompusztai szélcsatornát szelídítik meg egy szélerőművel, amely a vizuális élmény mellett a fenntarthatóságra és a természeti erőkkel való közelségre hívja fel a figyelmet. A forgásszimmetrikusan, két spirálívben elhelyezett 24 kompaktlemez lapát tengelye a helyszínen készült, amely tizenkét-szögletű hengerre lett csiszolva. A hat méter magas erőmű 2,5 x 2,5 méteres talapzaton áll, oldalára szélterelők készültek.

Tom-dom
Alkotók: Oliver Sales (DOP Architecture), Pap Bence (Universität für angewandte Kunst Wien)
Csapattagok: Ulrich Sára, Salgó Eszter, Németh Paula, Fogarassy Ádám, Sas Maxim, Lucia Elvira Butnariu, Oszetzky Dorina

Tom-dom

Leírás: A két csapatvezető a helyszínen a csapattagokkal együtt dolgozta ki az installáció pontos terveit. Inspirációként az építészek természet ihlette mintázatokat és formákat hoztak és a digitális tervezési módszerek is ihletként szolgáltak. A TOM-DOM érdekessége, hogy csavarok nélkül, kötözéses technikával rögzítették az elemeket egymáshoz.

 

FireNEST
Alkotók: Cseh András (CZITA Építész Iroda), Veres Bálint (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem)
Csapattagok: Pozsonyi-Izsó Andrea, Bárdossy Krisztina, Weichinger Sára, Sarkadi Zsolt, Vass David, Kovácsik Bence, Toldi Veronika, Lenkai Anna Borbála

FireNEST

Leírás: Az alkotók célja a “tűz demokratizálása”, hogy minden tűz köré ülő egyenlő részben osztozhasson a beszélgetés, a tűzbemerengés élményében, anélkül, hogy bárki perifériára kerülne. A tervezők figyelembe vették, hogy a tűz körül mindenkinek látható legyen az arca, tehát a tűzFÉSZEK a lángok fényében megvilágított arcok találkozása. A „közelebb” hívószóra reflektál, hogy az egyes elemek nem állnak meg magukban, szükség van egy másik elemre, amelyre támaszkodnak. Piros színűek a bakok, amelyek bejáratot engednek a tűz felé. A mobilis közösségi tér tűz nélkül is működik, látogatóit jelenleg a vigántpetendi templom látványa gyönyörködteti.

 

BigO
Alkotók: Enrique Soriano, Pep Tornabell (CODA)
Csapattagok: Komlóssy Dóra, Tóth Alma, Takács Ákos, Krompáczki Péter, Greschik Paul, Hoppe Irina, Zografou Daphne, Ventura Marta

BigO

Leírás: A CODA Stúdió munkásságára jellemző a könnyűszerkezetes installációk tervezése a legkorszerűbb komputerizált technikákkal, a legújabb technikai és tudományos innovációkra való nyitottság és ezek építészetben való alkalmazása. A tervezők egy úszógumi-forma szerű toroid alakzatot építenek falécekből. Az alkotás low-tech gyártási technológiával készül, kihangsúlyozva a fa rugalmas tulajdonságait.

 

Funnel
Alkotó: Holger Alpermann (Universität der Künste Berlin)
Csapattagok: Sala Planells Laura, Bence Áron, Bitay Mátyás, Luque Wara, Tomka Mark, Lüttjohann Jan-Hendrik, Munos Melo Tatiana, Roy Deulofeu Maria, Madero Fernandez Mariela, Meisen Julian

Funnel

Leírás: A workshopvezető-kutató szakterülete a könnyűszerkezetes struktúrák építése. A berlini fényszennyezettségből kiszakadt szakember olyan installációra vágyott, amelyet a csillagok és a tiszta égbolt ihletett: egy hatalmas, szél-lengette égbetekintő tölcsért készítettek. Az installáció külső szerkezete egy merev, hiperbolikus struktúra, belseje felülről belógó, hajlított rétegelt lemezekből készült.

 

Panorama Peep Hole
Alkotók: Suzana Milinovic (TU DELFT)& Rufus van den Ban (HP Architects)
Csapattagok: Kőműves Márton, Medveczky Dóra, Ladocsi András, Syndicus Sven, Derriks Anna, Magallón Hernández Cristina, Wilms Joost

Panorama Peep Hole

Leírás: A workshopvezetők koncepciója, hogy a világ – talán - legapróbb kocsmáját építik meg. Véleményük szerint, a legjobb dolgok sokszor a legegyszerűbbek és ilyen a kocsmába járás is. Arra tesznek kísérletet, hogy embereket “túl közel” zsúfoljanak egymáshoz építményükben. Felvetik a kérdést, hogy az először kényelmetlen emberközelség által, komfortzónájukat elhagyva, hogyan kerülhetnek az emberek újfajta interakcióba, és szó szerint is közelebb egymáshoz. Az installációnak nem voltak tervrajzai, de a táborozók már a második naptól hajnalig tesztelték azt. Az alkotás építés közben formálódott és a helyszínen található bútorokból és maradékfából készült, elősegítve az kapcsolatteremtést a többi csapattal.

 

/Asztal/
Alkotók: Dékány Tibor, Harcsa Dia (Sporaarchitects)
Csapattagok: Nagy, Lili Varga Tibor, Farkas Ádám, Karóczkai Ákos, Kárpáti Fanni, Gergely Viktória, Vátyi Gergő

Leírás: Az építészirodára jellemző, hogy a munkáikkal a mindennapi élet leggyakrabban előforduló kérdéseire és problémáira keresik a választ, amelyeket igyekeznek új fókuszba helyezni és rejtett értékeket felfedezni bennük. Minthogy hétköznapi tárgyakat értelmeznek újra, idén az asztal témájához nyúltak: 43 méteresre tervezték variálható formában. Lényeg az egyszerűség; a 120 fős designasztal úgy lett megépítve, hogy az átsorolható bakok a variálhatóságot szolgálják, szélei vidám színekkel lettek megfestve. Használható göröngyös terepen és betonon is. Az asztal legközelebb a Design Terminál előtt lesz látható a Budapest Design Héten.

A fotókat Somoskői Gábor készítette!

További képek a táborról itt >>>

Interjú a Hello Wood egyik alapítójával, Ráday Dáviddal itt >>>

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés