hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ezek az ország legszebb bárjai és hotelei

Október 9-én kihirdették, melyik Magyarország legdizájnosabb étterme és melyek lettek az ország legszebb szállodái. A Gastro Design Award 2017 eredményei.

hirdetés

A Gastro Design Award versenyt a Kreatív kiadój által jegyzett Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap rendezte, a versenyre két főkategóriában nevezhettek tradicionális és modern stílusú kisebb-nagyobb éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák és szállodák vendéglátóegységei.

A beadott pályaműveket – a díj történetében először – ismert nemzetközi szakemberekből és a hazai szakmédia képviselőiből álló zsűri értékelte, ahol a zsűri elnöke Varró Zoltán, nemzetközileg ismert dizájner, belsőépítész volt. A zsűri tagjai közt Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország vezető hoteljeinek igazgatói és menedzserei is szerepeltek.

A díjátadó több mint száz fő részvételével gálavacsorán zajlott október 9-én, a budai Larus Rendezvényközpontban, ahol fellépőként Danics Dóra szórakoztatta a vendégeket. A shortlist-re került 23 étterem és 10 hotel képviselőin kívül a hazai szállodás- és vendéglátós élet meghatározó alakjai, szállodák, hotelláncok, éttermek tulajdonosai, döntéshozói ültek az asztaloknál a pályázatot beadott designerek, belső építészek körében.

 Az idei Gastro Design díjazottak a következők:

 A díjazott éttermek:

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet kategóriában az alábbi zárt vendégtereket díjazták:

A 40 fő alatti vendégtérrel rendelkezők közül döntőbe jutott a Zugfőzde Pálinkamúzeum és a Nature Quest Resort helye, végül pedig a Nature Quest Resort-Homoki Lodge kapta az aranyérmet. A 40 fő feletti kategóriában megosztott bronz díjban részesült az Este’r partners által tervezett, Bistro Fine és a Zwack Unicum Füves Bár. Idén ezüstérmet nem osztottak ki, viszont első helyezettként aranyérmet vehetett át a budapesti Ritz-Carlton Hotel étterme, a Deák St. Kitchen. Shortlistes elismerést a 7. kerületi Doblo Wine & Bar kapott.

Deák St. Kitchen
Deák St. Kitchen

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet kategóriában ezek lettek a nyertes nyitott vendégterek:

Ugyanebben a kategóriában, a nyitott vendégtérrel rendelkező vendéglátóhelyek közül rövidlistás lett a 4N Gasztronómia pályázata, a STAND25 és aranyérmet ítélt oda a nemzetközi zsűri a polányi Babérliget Kúria nemrégiben átadott, szabad téri rendezvénypavilonjának, valamint a „Leghangulatosabb kerthelyiség” különdíjával jutalmazta a veszprémi Fricska Bisztró barátságos, emberléptékű külső vendégtereit.

Babérliget Kúria
Babérliget Kúria

A Nespresso Bar, Pub & Cafe elismerését a hazai kávéházak, kávézók, presszók berendezés és belső építészet kategóriában a Goodspirit Whisky & Cocktail Bar tulajdonosai vehették át.

Goodspirit Whisky & Cocktail Bar
Goodspirit Whisky & Cocktail Bar

Egyéb vendégtér berendezés és belsőépítészet kategóriában aranyat nem ítélt oda idén a zsűri, viszont egyhangúan ezüstéremmel jutalmazta a Füge bolt és kávézó pályázatát, és bronzérmet ítélt oda a szakmai grémium a Balaton déli partjáról induló, az ország különböző pontjain, különböző rendezvényeken feltűnő mobil Kristinus Borbárnak. Ebben a kategóriában is lett egy különdíjas, méghozzá a Hisztéria Cremeria vihette haza a Megaglass különdíját.

Füge bolt és kávézó
Füge bolt és kávézó

Izgalmas és előremutató kategóriaként szerepelt a weboldalak designversenye, ahol a zsűri szigorú volt, és idén nem díjazta éremmel a beadott pályamunkák közül azt a hármat, ami shortlistre került (Goodspirit Whisky &Cocktail Bar, Urban Betyár, Etyeki Kúria webmegjelenései).

Viszont gazdag éremesővel jutalmazott az éttermek közül a legnépesebb kategória – Logó és grafikus arculat - shortlist-re került pályamunkák közül többet is. Így idén bronzérmet kapott a Calavera mexikói stílusú étterem grafikusi munkája, valamint a Sushiroll elegánsan letisztult megjelenése és az Urban Betyár Étterem és Élményközpont design megjelenése. Ezüstérmet kapott a Belvárosi Piacon működő, Széll Tamás nevével fémjelzett Stand25 Bisztró grafikai arculatterve, aranyérmet az Anjuna Ice Pops grafikai megjelenése miatt vehetett át a munkával DekoRatio Branding & Design Studio tervezője.

 A díjazott szállodák:

Belsőépítészet terén, a JAB Szállodaipari berendezés és belsőépítészet teljes ház kategóriában: két bronzérmes lett idén, egyik a felsőtárkányi Bambara Hotel****prémium, a másik pedig a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa. Ezüstérmet a polányi Babérliget Kúriának ítéltek oda és a Loft Budapestnek, e kategória aranyérmese pedig az abádszalóki Butik Design Rooms különleges megjelenése lett.

Butik Design Rooms
Butik Design Rooms

A szállodák lobby-jait is zsűrizték idén, itt shortlistes lett és maradt a W & M Hotel tervkoncepciója, valamint az alsóörsi Marina Hotel közösségi tere.

A Solinfo kategóriájában, a szobák megjelenését vizsgálva a zsűri aranyérmet ítélt oda ruzsai Homoki Lodge-nak, spa & wellness kategóriában pedig a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa wellnessmegoldása nyert aranyérmet.

Homoki Lodge
Homoki Lodge

Avalon Resort & Spa
Avalon Resort & Spa

Különdíjak is születtek idén, ezek a következők:

A Palatinus legszebb fürdőszoba különdíját a Butik Design Rooms vihette haza, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az Év megújult hotele díját a balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda felújítási megoldásainak ítélték oda. Solinfo különdíjat a Bambara Hotel**** Prémium kapott.

Hubertus Hof
Hubertus Hof

Bambara Hotel**** Prémium
Bambara Hotel**** Prémium

 Az Év Legdizájnosabb Étterme díját a Deák St. Kitchen nyerte el, a JAB különdíját az éttermek közül az Andrássy úti Hotel Moments gourmet étterme, a Bistro Fine nyerte el.

BistroFine
BistroFine

A programot támogató partnerek egy-egy minikiállításon mutakoztak be. Így a JAB enteriőrje, a SOLINFO világítástechnikai tárgyai és bútorai, a MEGA-Glass üvegtechnika megoldása, a Palatinus fürdőszoba-berendezései voltak láthatóak a vacsora közönsége számára.

 A Gastro Design Award 2017 nyertesei:

 

  1. A.      GASTRO KATEGÓRIA

BELSŐÉPÍTÉSZET

 VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ  

 Vendéglátóegységek 40 fő alatt              

-       aranyérem: Homoki Lodge / Homoki Lodge - Nature Quest Resort – Mórahalom

Vendéglátóegységek 40 fő felett

-       aranyérem: Deák St. Kitchen / Adria Palace – Budapest

-       bronzérem: B!stro Fine / Bistro Fine, este’r partners – Budapest, és Zwack Unicum Füves Bár / Zwack Unicum, este’r partners – Budapest

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ

-       aranyérem: Babérliget Kúria rendezvénypavilon / Babérliget Kúria – Polány

-       leghangulatosabb kerthelyiség: Fricska Bisztró (Veszprém) / Fricska Bisztró, Somlai Tibor, belsőépítész; Katona Manufaktúra, kivitelezés – Veszprém

NESPRESSO BAR, PUB &  CAFÉ (KÁVÉHÁZ, KÁVÉZÓ, PRESSZÓ) BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ

-       GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet – Budapest

EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ

-       ezüstérem: Füge bolt és kávézó / UGAR - Barcza Gergely, Csiszár Dalma, Lumoconcept (világítástervezés, lámpák) – Budapest

-       bronzérem: Kristinus Borbár / Kristinus Borbirtok, Kiss Zsombor, Nero Solutions – Kéthely

 

  1. A.      GASTRO KATEGÓRIA

DESIGN

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT DÍJ   

-       aranyérem: Anjuna Ice Pops / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Nagy Zsófia – Budapest

-       ezüstérem: STAND25 / PLUSDESIGNSTUDIO - Fejes Gergő, belsőépítészeti tervezés, Kalászi Benjamin - grafikai arculat, képregény, képregény illusztráció, Püspöki Apor - designer, Csahók Ibolya, Fejes Gergő - grafikai arculat, logó – Budapest

-       bronzérem: Calavera Mexikói Étterem és Bár / Központ Bisztró, Cafe Design – Budapest,  Sushiroll / DekoRatio Branding & Design Studio, Nagy Zsófia – Budapest, Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes – Budapest

 

  1. B.      SZÁLLODA KATEGÓRIA

BELSŐÉPÍTÉSZET

 

JAB SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – TELJES HÁZ DÍJ              

-       aranyérem: Butik Design Rooms – Abádszalók

-       ezüstérem: Babérliget Kúria – Polány, The Loft Budapest / First Central Loft, Este'r Partners – Budapest

-       bronzérem: BAMBARA Hotel – Felsőtárkány, Avalon Resort & SPA / Avalon Park – Miskolc

SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – LOBBY DÍJ

-       W&M  Hotel / G&M Design Studio (tervpályázat)

-       Alsóörs Marina Hotel Lobby / TAAT építész műterem, Nóbik Orsolya és Szilvási Attila – Alóörs

SOLINFO SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SZOBA    

-       aranyérem: Homoki Lodge Nature Quest Resort – Ruzsa tanya, Mórahalom

SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SPA & WELLNESS DÍJ          

-       aranyérem: Avalon Resort & SPA, ahol a luxus természetes! Avalon Park

 KÜLÖNDÍJAK

 Palatinus legszebb fürdőszoba különdíj: Butik Design Rooms

Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az Év megújult hotele díj: balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda Balatonfenyves

Solinfo különdíj: Bambara Hotel**** Prémium

Az Év Legdizájnosabb Étterme díj: Deák St. Kitchen

JAB különdíj: Bistro Fine (a Hotel Moments gourmet étterme)

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Hajós Balázs 30 országért és 15 csatornamárkáért felel Budapestről.

Ellátogattunk a mozis kereskedőház hagyományos ügyfélmozizására.

Ötmilliót gyűjtöttek. Október 23-ról már tudósít a merce.hu.

Október 20. az új határidő.

Bővül a rádiós közönségmérés 2017 őszétől.

hirdetés

A verseny célja díjazni azokat a kommunikációs megoldásokat, melyek támogatják és elősegítik, hogy egy vállalat termékét vagy szolgáltatását egy másik vállalatnak értékesítse. Díjátadó: október 17.

Meghosszabbított nevezési határidő: október 20. A verseny célja: kreatív btl-megoldások és kapcsolódó kommunikációs kampányok díjazása.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Díjátadó: 10.25. Kapunyitás: 19 óra

A verseny célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeket Magyarországon. Weboldalakat, alkalmazásokat, tévéműsorokat, magazinokat és más nyomtatott kiadványokat lehet nevezni. Díjátadó: 10.26. kapunyitás: 19 óra

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 27.

Workshop az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletéről, közismertebb nevén a GDPR-ról november 10-én.

Facebook és Instagram hirdetések kezelése a gyakorlatban november 16-án.

Prizma Kreatív PR Díj díjátadó: november 22. Helyszín: Akvárium Klub

Minden gallérhoz másképp kell szólnunk HR-eseként? Kiderül a november 21-i workshopunkon, ahová kék gallérosokra specializálódott HR-eseket várunk.

Hr-esként Ön hol nézi meg először egy jelölt profilját? És kiről mit árul el az adatlapja? És azt vajon tudja, hogy a jelöltek hol és hogyan keresnek a legaktívabban munkát? Workshopunkon mindenre választ kap.

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.

hirdetés
hirdetés